Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: «Να μεταφερθούν 4 εκατ. μετανάστες στην Ελλάδα»


Με ειρωνικές αναφορές για μεταφορά των 4 εκατ. μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία στην Ελλάδα που θα συνοδευτεί και από τουρκική οικονομική ενίσχυση και με την επανάληψη των γνωστών ανυπόστατων κατηγοριών για απάνθρωπη μεταχείριση των μεταναστών από την Ελλάδα, απαντά το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στην επιστολή Μητσοτάκη προς την Α. Μέρκελ και Εμ. Μακρόν για την νέα συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για το Μεταναστευτικό.

Μια ημέρα μάλιστα μετά την ένταση που υπήρξε στην Σύνοδο ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ μεταξύ του Ν. Δένδια και του Μ. Τσαβούσογλου, όπου ο Έλληνας υπουργός κατήγγειλε την εργαλειοποίηση των μεταναστών από το καθεστώς Ερντογάν προκειμένου να εκβιαστεί η ΕΕ, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χ. Ακσόι διακωμωδώντας την διαδικασία αναζήτησης λύσης στο μεταναστευτικό πρόβλημα, προτείνει να μεταφερθούν στην Ελλάδα τα 4 εκατ. μετανάστες και πρόσφυγες που φιλοξενεί η Τουρκία και δηλώνει μάλιστα πρόθυμη η Άγκυρα να βοηθήσει και οικονομικά την Ελλάδα...


«Η πρότασή μας είναι μόνιμη: η Ελλάδα μπορεί να δέχεται τους αιτούντες άσυλο στην Τουρκία. Από την άλλη πλευρά, η ΕΕ θα μπορούσε να παράσχει την οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα για τους αιτούντες άσυλο. Σύμφωνα με την αρχή της καλής γειτονίας θα υποστηρίξουμε οικονομικά την Ελλάδα…» αναφέρει η δήλωση του κ. Ακσόι και επισημαίνει:

«...Ενώ η απάνθρωπη και επαίσχυντη μεταχείριση των αιτούντων άσυλο που φθάνουν στα σύνορά τους μπροστά στα μάτια ολόκληρου του κόσμου εξακολουθεί να παραμένει στις μνήμες, η πρόταση αυτής της χώρας (σ.σ. της Ελλάδας) για παροχή οικονομικής βοήθειας σε συνάρτηση με τον αριθμό των προσφύγων είναι προϊόν μιας εξαιρετικά διαστρεβλωμένης και ανήθικης αντίληψης...».

Η Άγκυρα δείχνει ενοχλημένη από την πρόταση Μητσοτάκη να συνδεθεί η οικονομική βοήθεια της ΕΕ με την μείωση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη από το τουρκικό έδαφος και επαναλαμβάνονται μάλιστα τα γνωστά επιχειρήματα για το μεγάλο κόστος που έχει η φιλοξενία 4 εκατομμυρίων αιτούντων ασύλου και την μη ικανοποιητική ροή οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ

Βεβαίως τα ποσά που εμφανίζει στην ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ είναι μάλλον υπερβολικά καθώς αναφέρεται σε 40 δισ. δολάρια που έχει ήδη δαπανήσει η χώρα ,αν και μέχρι πριν λίγους μήνες οι Τούρκοι αξιωματούχοι έκαναν λόγο άλλοτε για 25 δισ. άλλοτε για 30 δισ. δολάρια.


N.M.
Liberal



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]