Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ισπανία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης - Κλείνουν όλα τα μαγαζιά


Η επιδρομή του κορωναϊού στην Ισπανία ώθησε σήμερα τον πρωθυπουργό της χώρας Πέδρο Σάντσεθ κατά την διάρκεια διαγγέλματος, να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να λάβει ακόμα πιο δραστικά περιοριστικά μέτρα.

Μετά την αύξηση των θυμάτων του κορωναϊού σε 120, ενώ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 4.200, από 3,000 χθες, ο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι η χώρα τίθεται σε κατάσταση συναγερμού για τις 15 επόμενες μέρες, τουλάχιστον.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ενημέρωσε τον Βασιλιά και τον πρόεδρο της Βουλής για την απόφαση του και έτσι η χώρα μπαίνει σε "κατάσταση συναγερμού" κάτι το οποίο σημαίνει ότι περιορίζονται οι μετακινήσεις και κλείνουν όλα τα μαγαζιά συμπεριλαμβανομένων μπαρ και εστιατορίων. Παράλληλα πρόσθεσε ότι δεν αποκλείει να φτάσουν τα κρούσματα τις 10.000 μέχρι την επόμενη εβδομάδα.


Ο δήμαρχος της Μαδρίτης Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ Αλμέιδα έδωσε εντολή να κλείσουν σχεδόν τα πάντα στην πόλη ενώ άμεσα βγήκε στον "αέρα" η καμπάνια "μείνετε στο σπίτι" έτσι ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι κάτοικοι.

Χθες άλλωστε ο Σάντσεθ ανακοίνωσε ότι θα δοθεί πακέτο ύψους 18δις ευρώ στην πραγματική οικονομία για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ιού και παράλληλα τόνισε με νόημα ότι "η Ευρώπη δεν πρέπει να επαναλάβει τα ίδια λάθη".

Την ίδια στιγμή, στην Βιέννη, η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε την διακοπή των καταστημάτων εκτός όσων πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, την διακοπή των αεροπορικών συνδέσεων με την Γαλλία, την Ισπανία και την Ελβετία. Τρία χωριά της περιοχής του Τυρόλου τίθενται σε καραντίνα.

Παράλληλα, η Ουκρανία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κλείσει τα σύνορά της στους αλλοδαπούς για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης της εξάπλωσης της επιδημίας.

«Σε 48 ώρες, η χώρα μας θα κλείσει τα σύνορά της στους ξένους υπηκόους», δήλωσε ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας Ολέξι Ντανίλοφ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Περίπου τα ίδια γίνονται κι εδώ και επιπλέον -και καλώς- ματαιώθηκαν οι παρελάσεις για την 25η Μαρτίου. Αν όμως ισχύουν τα αναφερόμενα στο παρακάτω άρθρο, γεννάται θέμα σοβαρό για την κυβέρνηση:

    Υπεράνω του νόμου (και του κορωνοϊού) οι «αντιφασίστες»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]