Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κορωνοϊός και Ερντογάν φέρνουν… προσλήψεις στο δημόσιο


Αντιμέτωπη με δύο εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις έχει βρεθεί η κυβέρνηση, η οποία καλείται να βρει ταυτόχρονα λύση τόσο στην εξάπλωση στη χώρα μας της παγκόσμιας επιδημίας του κορωνοϊού όσο και στις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει αποφασισμένος να εφαρμόσει «σκληρή» γραμμή και στις δύο κρίσεις, με τη λήψη άμεσων πρωτόγνωρων μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του ιού, καθώς και με την ενίσχυση της άμυνάς μας με στρατό και αστυνομία στη Θράκη και αυστηρότερη φύλαξη στο Αιγαίο. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία και με τους αρμοδίους υπουργούς, έχει αποφασίσει και δρομολογήσει με ρυθμούς fast track έκτακτες προσλήψεις σε υγειονομικό και στρατιωτικό προσωπικό, προκειμένου να ανταπεξέλθει με επιτυχία στις δύσκολες προκλήσεις με τις οποίες έχει μπει το τρέχον έτος.

Έτσι, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχωρά στην πρόσληψη 2.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης στις Ένοπλες Δυνάμεις με θητεία 3+3 χρόνια για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό, σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα. Πρόκειται για τρεις διαφορετικές προκηρύξεις που αναρτήθηκαν χθες στη «Διαύγεια». Η πρώτη αφορά στο Στρατό Ξηράς. Όπως προβλέπεται, θα ανακαταταχθούν ή επανακαταταχθούν 1.200 οπλίτες ή έφεδροι. Οι 600 εξ αυτών θα είναι στα Όπλα και Σώματα του Πεζικού, Τεθωρακισμένων, Πυροβολικού, Τεχνικού και Υγειονομικού, ενώ οι άλλες 600 θέσεις θα αφορούν σε ειδικότητες των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού. Η άλλη προκήρυξη αφορά στο Πολεμικό Ναυτικό, που έχει προκηρύξει 400 θέσεις, εκ των οποίων οι 50 στις Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών, ενώ άλλες 400 θέσεις ΟΒΑ προκήρυξε η Πολεμική Αεροπορία, κυρίως για την υποστήριξη των αεροσκαφών.


Οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι έχουν τα απαιτούμενα προσόντα, θα πρέπει να υποβάλουν για την ανακατάταξη ή επανακατάταξή τους, τα δικαιολογητικά έως την 30ή Απριλίου. Οι μεν οπλίτες θα καταθέτουν τις αιτήσεις τους στις μονάδες που υπηρετούν εφόσον μέχρι την 30ή Απριλίου 2020 διανύεται το τελευταίο τρίμηνο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων. Οι δε έφεδροι στις Στρατολογικές Υπηρεσίες στις οποίες υπάγονται ή στις πλησιέστερες στον τόπο διαμονής τους, εφόσον δεν έχουν παρέλθει τρία έτη από την ημερομηνία της οριστικής απόλυσής τους από τις Ένοπλες ∆υνάμεις κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών τους. Ειδικές διατάξεις πάντως ισχύουν για όσους επιλέξουν τις θέσεις στις Ειδικές Δυνάμεις.
Νοσηλευτές και επικουρικό προσωπικό

Την ίδια ώρα, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του συστήματος υγείας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει άμεσα στην πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ.

Οι 1.500 θέσεις αφορούν νοσηλευτές και οι 500 λοιπό επικουρικό προσωπικό (πληρώματα ασθενοφόρων-διασώστες, τραυματιοφορείς, παραϊατρικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές κ.α.)

Οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα είναι διετούς διάρκειας, αλλά, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό μήνυμά του προς τους πολίτες, οι άνθρωποι που θα προσληφθούν θα παραμείνουν στο σύστημα Υγείας και μετά το τέλος της κρίσης.

Η υποβολή των αιτήσεων για τις συγκεκριμένες θέσεις, θα γίνεται μέχρι τα μεσάνυχτα της προσεχούς Κυριακής, 15 Μαρτίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση loipoepikouriko.moh. gov.gr

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα έδωσε χθες το υπουργείο Εσωτερικών την εγκύκλιο αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης στον δημόσιο τομέα για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός, που επεξηγεί με περισσότερες λεπτομέρειες την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το θέμα. Όσον αφορά την άδεια ειδικού σκοπού των δημοσίων υπαλλήλων, η εγκύκλιος αναφέρει ότι σε περίπτωση που υπάλληλοι του Δημοσίου έχουν τέκνα που φοιτούν σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και σχολικές μονάδες έως και την τάξη της Γ΄ Γυμνασίου, των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται προσωρινά, βάσει υπουργικών αποφάσεων, δύνανται να απουσιάζουν από την υπηρεσία τους για το χρονικό διάστημα αναστολής της λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων στις οποίες φοιτούν τα τέκνα τους. Για κάθε τέσσερις ημέρες απουσίας οι τρεις ημέρες καταγράφονται από την αρμόδια υπηρεσία ως δικαιολογημένη απουσία και κατά τη διάρκεια αυτής καταβάλλονται αποδοχές, ενώ η μία ημέρα απουσίας θα αποτελεί κανονική άδεια.

Αντί της χρήσης της ειδικής άδειας, οι υπάλληλοι του Δημοσίου δύνανται, κατόπιν αίτησής τους, να εργαστούν με μειωμένο ωράριο εργασίας, μέχρι και 25% ημερησίως, χωρίς ανάλογη μείωση των αποδοχών τους. Ο υπάλληλος υποχρεούται, μετά την άρση προσωρινής αναστολής λειτουργίας των σταθμών ή σχολικών μονάδων, να απασχοληθεί τις αντίστοιχες ώρες μείωσης του ωραρίου εργασίας, πέραν του ωραρίου του χωρίς αμοιβή υπερωριακής απασχόλησης, οπότε ο χρόνος αυτός υπολογίζεται ως πραγματική υπηρεσία.

Φίλιππος Πανταζής
Euro2day



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]