Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Λουκέτο» στο υπουργείο Εξωτερικών, λόγω έλλειψης χρημάτων


Όχι, δεν είναι ο κορωναϊός, εξαιτίας του οποίου το υπουργείο Εξωτερικών βάζει ... «λουκέτο». Τη στιγμή που τα εθνικά θέματα βρίσκονται στο απόγειό τους, το ταμείο του υπουργείου είναι μείον. Έτσι, δεν έχει χρήματα ούτε καν για τις μετακινήσεις των διπλωματών του και του υπόλοιπου προσωπικού. Αυτό προκύπτει σαφέστατα από έγγραφο της ΣΤ4 Διεύθυνσης, Οικονομικής Διοίκησης του υπουργείου που συντάχθηκε στις 9 Μαρτίου 2020, και αποκαλύπτει σήμερα το Antinews.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, το υπουργείο Εξωτερικών βάζει λουκέτο για άγνωστο χρονικό διάστημα, μέχρι να βρει χρήματα. Άραγε, από τη στιγμή που αδυνατεί να καλύψει τις μετακινήσεις των στελεχών του, πως οι διπλωμάτες θα δραστηριοποιηθούν προς πάσα κατεύθυνση, διεθνώς, προκειμένου να προωθήσουν τα ελληνικά συμφέροντα; Ειδικά σε μια περίοδο, κατά την οποία η γεωπολιτική κινητικότητα, όπως φαίνεται και από τις πιέσεις της Τουρκίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά και τους υπόλοιπους σχεδιασμούς της Άγκυρας, βρίσκονται στο ζενίθ.

Ειδικότερα, στο κείμενο της ΣΤ Διεύθυνσης του υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο υπογράφει ο διευθυντής, Δημήτρης Ζαρειφόπουλος, αναφέρονται τα εξής:
"Λόγω εξαντλήσεως πιστώσεων σε αναλυτικούς λογαριασμούς εξόδων υπηρεσιακών μετακινήσεων προϋπολογισμού υπουργείου Εξωτερικών τρέχοντος οικονομικού έτους, εφεξής αδυνατούμε να εγκρίνουμε δαπάνες υπηρεσιακών μετακινήσεων υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας, είτε προς το εσωτερικό είτε προς το εξωτερικό. Επί του παρόντος, το σύνολο των υπολειπομένων σχετικών πιστώσεων διατίθεται προς κάλυψη των υπηρεσιακών μετακινήσεων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών".
Κοντολογίς, δεν εγκρίνεται καμία μετακίνηση διπλωμάτη στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, παρά μόνον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, δηλαδή των υπουργού, αναπληρωτή υπουργού, υφυπουργού Απόδημου Ελληνισμού και γενικού γραμματέα οικονομικής διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και των συνεργατών τους.


Για ποιο λόγο οδηγήθηκε, άραγε, το υπουργείο Εξωτερικών σε αυτή την κατάντια; Πόσο μάλλον, όταν μόλις προ ολίγων μηνών, το κυβερνών κόμμα της ΝΔ, και ορισμένα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και ο ΣΥΡΙΖΑ, είχαν εγκρίνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου. Προϋπολογισμός, μειωμένος σε σχέση με το 2019, πλην όμως όχι δραματικά.

Γιατί, λοιπόν, έπεσε έξω το υπουργείο Εξωτερικών από τους πρώτους κιόλας μήνες του 2020; Έγιναν άσκοπα έξοδα; Δεν ιεραρχήθηκαν σωστά οι ανάγκες; Ξοδεύτηκαν ποσά σε πρόσωπα και τομείς που δεν έπρεπε να δοθούν; Έγιναν περιττές προσλήψεις; Κι' αν ναι, ποιοι είναι αυτοί;

Εκτός των παραπάνω, η πολιτική και διπλωματική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, και ειδικά ο υπουργός, Νίκος Δένδιας, το μέγαρο Μαξίμου, αλλά και το υπουργείο Οικονομικών, καλούνται άμεσα να απαντήσουν πότε θα δοθούν τα μέσα στο υπουργείο για να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του. Επιβάλλεται, επίσης, να καταλογιστούν ευθύνες, εάν υπάρχουν, για το απαράδεκτο σημείο που οδηγήθηκε η ελληνική διπλωματία.

Μπορεί η κυβέρνηση, έχοντας τα περισσότερα ΜΜΕ στο πλάϊ της, να καλλιεργεί την εικόνα της καλά οργανωμένης και με σχεδιασμό ομάδας. Όμως, η περίπτωση του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και πολλών άλλων τομέων, την διαψεύδει πανηγυρικά.

Είναι αδιανόητο σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, όπως αυτή που περνάει, γεωπολιτικά καθώς και στο μέτωπο της υγείας (του κορωναϊού) η χώρα μας, ένα από τα νευραλγικής σημασίας «μετερίζια» υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων να μένει δίχως... ευρώ.

Πόσο μάλλον, όταν στην απέναντι όχθη, η Άγκυρα προωθεί πακτωλό χρημάτων, προκειμένου να προωθήσει διεθνώς την εικόνα της, σε βάρος της Ελλάδας, οι Έλληνες διπλωμάτες δεν έχουν χρήματα ούτε καν για να κεράσουν έναν καφέ σε ξένο ομόλογό τους!

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

 1. "Άραγε, από τη στιγμή που αδυνατεί να καλύψει τις μετακινήσεις των στελεχών του, πως οι διπλωμάτες θα δραστηριοποιηθούν προς πάσα κατεύθυνση, διεθνώς, προκειμένου να προωθήσουν τα ελληνικά συμφέροντα; "


  Θα παρουν δανειο απο τουρκικη τραπεζα.

  Με υποθηκη τα συνορα στον Εβρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. από τις επενδυτικές τράπεζες στην θράκη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Νομίζω ότι δεν θα χαθεί κάποιο πολύτιμο έργο εκ μέρους των διπλωματών της κεντρικής υπηρεσίας εάν δεν μπορούν να μετακινηθούν, διότι και όταν εκινούντο υποτίθεται για υπηρεσιακούς λόγους, οι εντολές τους ήταν να είναι υποχωρητικοί, παραχωρητικοί, ενδοτικοί, σιωπηλοί απέναντι στην Τουρκία και όσους άλλους εχθρούς μας, με εντολές της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας τους. Πήγαιναν κάποια ταξείδια για το θεαθείναι και φυσικά περνούσαν καλά σε προσωπικό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση όμως, μπορεί άνετα να γίνει ένας αυστηρός έλεγχος και να φανεί περίτρανα ότι τεράστια ποσά, λεφτά των σκληρά φορολογουμένων ιθαγενών, πήγαν σε ΜΚΟ αμφιβόλων δράσεων ως προς το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ από μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ. Επίσης, μπορεί άνετα ο Κούλης να κόψει άμεσα τα κονδύλια που δίνει το Ελληνικό κράτος πλουσιοπάροχα στους λάθρο και να ενισχύσει το ΥΠΕΞ. Υπάρχουν τα μέσα και οι λύσεις για όλα τα θέματα που καταβαραθρώνουν την χώρα μας αλλά οι εθνοπροδότες πολιτικάντηδες της ταλαίπωρης Ελλάδας μας αρνούνται να τα αντιμετωπίσουν και λύσουν, ως πιστοί υποτελείς των σκοτεινών ανθελληνικών κέντρων που τους βάζουν στην καρέκλα της εξουσίας με αντάλλγμα την ΠΡΟΔΟΣΙΑ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]