Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εξήντα ένας (λαθρο)μετανάστες σε μία ημέρα στα νησιά του Β. Αιγαίου


Συνολικά, 61 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν την Πέμπτη 12/3 το βράδυ στα νησιά του βορείου Αιγαίου έπειτα από μια περίοδο μηδενικών ροών. Ειδικότερα, 24 άτομα έφτασαν στη βόρεια Λέσβο και 37 στη Σάμο. Οι τελευταίες ροές ήταν στις 5 και 6 Μαρτίου, 42 στη Λέσβο και 55 στη Χίο.

Στο μεταξύ, την άμεση εκκένωση της Μόριας ζητούν εκ νέου οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» εξαιτίας του κοροναϊού, εκφράζοντας φόβους για το ξέσπασμα επιδημίας. Όπως αναφέρει ο γιατρός και διευθυντής προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Απόστολος Βεΐζης, σε ορισμένα τμήματα του καταυλισμού της Μόριας υπάρχει μόνο μία βρύση για 1.300 ανθρώπους και δεν υπάρχουν προϊόντα για την υγιεινή των χεριών. Όπως εξηγεί, οικογένειες πέντε ή έξι ατόμων είναι αναγκασμένες να κοιμούνται σε τρία τετραγωνικά μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι στην πράξη είναι αδύνατη η εφαρμογή των συνιστώμενων μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού σε τέτοιες συνθήκες. «Είμαστε σε επαφή με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας προκειμένου να συντονίσουμε τις ενέργειές μας, συμπεριλαμβανομένων της ενημέρωσης και της διαχείρισης κρουσμάτων» σημειώνει ο κ. Βεΐζης.


Η δυναμικότητα φιλοξενίας του καταυλισμού της Μόριας ανέρχεται σε 3.000 άτομα και σήμερα φιλοξενούνται περίπου 20.000. «Πρέπει όμως να είμαστε ρεαλιστές: δεν μπορούμε να περιορίσουμε τον ιό στο περιβάλλον ενός καταυλισμού. Η ανάγκη για εκκένωση των καταυλισμών στα ελληνικά νησιά είναι τώρα πιο επιτακτική από ποτέ. Το να αναγκάζεις τους ανθρώπους να ζουν σε αυτές τις συνθήκες ως μέρος μιας ευρωπαϊκής πολιτικής ήταν πάντα ανεύθυνο, αλλά τώρα πια είναι στα πρόθυρα να γίνει και εγκληματικό, εάν δε ληφθούν μέτρα για την προστασία των ανθρώπων. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δράσει το συντομότερο δυνατό και να μετακινήσει την πλειοψηφία των 42.000 ανθρώπων σε κατάλληλη στέγη πριν να είναι πολύ αργά», κατέληξε ο κ. Βεΐζης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μα γιατί εξακολουθούν να έρχονται, αφού τούς κακομεταχειριζόμαστε, όπως τουλάχιστον διατείνονται κάποιοι;

    Οι γενναίοι του Βορρά ... " «Ελληναράδες-παλληκαράδες βρίζουν χαροκαμένες μάνες και τα ανήλικα παιδιά τους, που είχαν την ατυχία να βρεθούν στην ανάγκη μας. Δεν το επέλεξαν οι ίδιοι να ζητήσουν τη βοήθειά μας, αλλά κάποιοι άλλοι που τους εξανάγκασαν. Κυνηγοί περιπολούν μαζί με τους «λαγούς», βαρκάρηδες αλιεύουν τρόπαια πνιγμένων προσφυγόπουλων, επιδεικνύοντας περήφανα τα ευρήματά τους. Μασκαρεμένοι ντόπιοι με αστυνομικές στολές, σημαδεύουν τους ξεριζωμένους φουκαράδες από απέναντι, όταν πλησιάζουν στον φράχτη. Αγρότες ανεβασμένοι στα τρακτέρ τους ψεκάζουν με φυτοφάρμακα τους μετανάστες στα σύνορα. Αυστριακοί ακροδεξιοί κραδαίνουν την ελληνική σημαία και ποζάρουν μπροστά στον φακό, ως «οι τελευταίοι υπερασπιστές της Ευρώπης». Έγραφε μεθυσμένος, άραγε, ή πότε είδε αυτά που λέει και προπαντός «βαρκάρηδες αλιεύουν τρόπαια πνιγμένων προσφυγόπουλων, επιδεικνύοντας περήφανα τα ευρήματά τους»(!!!) Ούτε Ούννοι να ήμασταν!

    Τι (δεν) είναι η πατρίδα μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ¨Τυφλοί, κωφοί, με εμμονές αυτιστικού τύπου, εξακολουθούν να βλέπουν "χαροκαμένες μάνες" και "ανήλικα παιδιά" τα στίφη των παθιασμένων τζιχαντιστων και των γκρίζων λύκων, που προσπαθούν να παραβιάσουν τα σύνορα με κάθε ανορθόδοξο τρόπο!
      Τελικά η διασροφή δεν έχει όρια!
      Πρόταση:
      Ας στείλουμε στα σπίτια όλων αυτών κάποιους "δυστυχείς" για φιλοξενία...
      Δόξα τω Θεώ έχουμε πολλούς!

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]