Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με ψίχουλα δεν θα σωθεί η Ευρώπη


Guardian: Θα χρειαστούν 5 φορές περισσότερα από το 2,5% του ΑΕΠ που δόθηκε από την ευρωζώνη το 2008

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ανακοίνωσαν πακέτα διάσωσης, που όλα μαζί ανέρχονται σε 1,7 τρισεκ. Ευρώ για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας του κορωναϊού (περιλαμβάνει την ΕΕ, το ΗΒ, καθώς και χώρες που δεν είναι στην ΕΕ ή στην ευρωζώνη).

Στις ΗΠΑ, ο Λευκός Οίκος ζητάει την έγκριση του Κογκρέσου για ένα πακέτο βοήθειας ύψους 1 τρισεκ. δολ το οποίο ενδέχεται να περιλαμβάνει απευθείας πληρωμές σε ιδιώτες, μείωση φόρων στο εισόδημα και δάνεια με κρατική υποστήριξη για τις επιχειρήσεις.

Το ΗΒ έχει εξαγγείλει υποστήριξη 350 δισ. λιρών για τις επιχειρήσεις και η Γαλλία, 345 δισ. ευρώ, ενώ οι μικρότερες οικονομίες της Ευρωζώνης παίρνουν τα δικά τους μέτρα - η Ελλάδα ανακοίνωσε 450 εκ. ευρώ για την προστασία των θέσεων εργασίας και την υπόσχεση της αναβολής των φορολογικών υποχρεώσεων για τις επιχειρήσεις που δεν θα προχωρήσουν σε απολύσεις.

Οικονομολόγοι όμως προβλέπουν ότι θα χρειαστούν μεγαλύτερα ποσά -τουλάχιστον κατά πέντε φορές - περισσότερα από το 2,5% του ΑΕΠ που δόθηκε από την ευρωζώνη, στην κορύφωση της τραπεζικής κρίσης του 2008.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]