Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Φόβοι για κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων


Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωναϊού αυξάνονται συνεχώς και στην Τουρκία από τη στιγμή που γίνονται περισσότερα τεστ. Έκκληση Ερντογάν να παραμείνουν οι πολίτες στα σπίτια τους. Πολλοί υπερήλικες δεν τηρούν τις οδηγίες.

9 νεκροί και 670 κρούσματα είναι ο μέχρι στιγμής επίσημα επιβεβαιωμένος απολογισμός για τον κορωναϊό στην Τουρκία, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση από τον υπουργό Υγείας κ. Κοτζά.

Η προχθεσινή αποκάλυψη του ιδίου ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή τα τεστ γίνονταν μόνο σε ένα κέντρο και ήταν τα απολύτως απαραίτητα εξηγεί γιατί τα επίσημα επιβεβαιωμένα ήταν τόσο λίγα. Από τη στιγμή που τα κέντρα έγιναν 18 και αυξήθηκαν τα τεστ, άρχισε να αυξάνεται κατακόρυφα και ο αριθμός των κρουσμάτων. Κάθε μέρα σχεδόν διπλασιάζονται. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση χθες έγιναν 3656 τεστ και διαπιστώθηκαν 311 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο πρόεδρος Ερντογάν απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να παραμένουν σπίτι και να μην βγαίνουν έξω αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη. Με νέα εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας έχουν επιταχθεί όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν ΜΕΘ και χαρακτηρίστηκαν νοσοκομεία πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων και των ιδιωτικών.


Ξηλώνουν παγκάκια στα πάρκα για να μην συχνάζουν υπερήλικες

Παρά τις προειδοποιήσεις πολλοί υπερήλικες επιμένουν και στην Τουρκία να συχνάζουν σε πάρκα. Ορισμένοι δήμοι βρήκαν την λύση ξηλώνοντας ακόμη και τα παγκάκια για να μην κάθονται οι πολίτες.

Τα μέτρα αναγκαστικά γίνονται όλο και πιο αυστηρά ενώ κλείνουν το ένα μετά το άλλο και τα καταστήματα μέσα στα εμπορικά κέντρα, στα οποία δεν έχει κόμη απαγορευθεί η λειτουργία, με εξαίρεση στα καφέ και εστιατόρια και μπαράκια, που ήταν μέσα σε αυτά.

Στο μεταξύ έχουν απαγορευθεί οι εξαγωγές σε μάσκες και αντισηπτικά. Η Τουρκία έχει μεγάλη παραγωγή και τον πρώτο καιρό είχε κάνει μεγάλες εξαγωγές προς την Κίνα, η οποία αντιμετώπιζε πρώτη το πρόβλημα. Εκφράζονται φόβοι για κατακόρυφη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με την αύξηση των τεστ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Τουρκία έχουν φτάσει πλέον και τα νέα γρήγορα τεστ, που έχουν αναπτυχθεί στην Κίνα.

Ανδρέας Ρομπόπουλος, Τουρκία
Deutsche Welle



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]