Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άγκυρα ζει σε μια fake πραγματικότητα ενώ την θερίζει ο Κορωναϊός


Μετά τα ψέματα για τους νεκρούς τώρα και fake μετακινήσεις των μεταναστών από τις Καστανιές

Μετά τα fake news περί πυροβολισμών σε ευθεία βολή από Έλληνες στρατιωτικούς, τους δήθεν πέντε νεκρούς από τα Ελληνικά πυρά, τους ξυλοδαρμούς μεταναστών από την αστυνομία, το στρατό και τους εθνοφύλακες, τις φυλακίσεις σε αποθήκες και τις επαναπροωθήσεις, τώρα η Τουρκία έχει διαρρεύσει πως κάνει μια σοβαρή προσπάθεια ν’ απομακρύνει το πλήθος από τις Καστανιές.

Ανώτατοι Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς και της Αστυνομίας, που βρίσκονται στις Καστανιές, από το πρωί που ξεκίνησε αυτή η τουρκικής προέλευσης φήμη μέχρι και αργά το απόγευμα, επανέλαβαν αρκετές φορές ότι δεν συμβαίνει κάτι το ευχάριστα «αναπάντεχο».

Οι εικόνες από όλων των ειδών τις κάμερες που παρακολουθούν, αλλά και drone που απογειώθηκε, δεν έχουν απαθανατίσει καμιά σημαντική μετακίνηση μεταναστών που να συνάδει σε οργανωμένη απόπειρα απομάκρυνσης τους από την οριογραμμή. Ο σκληρός πυρήνας παραμένει στη θέση του.

Οι οικογένειες προσφύγων που έπεσαν στην παγίδα του Ταγίπ Ερντογάν τις πρώτες ημέρες ήδη έχουν φύγει καιρό τώρα, έλεγαν οι ίδιες πηγές. Στο δάσος βρίσκονται πολλοί φανατικοί νεαρής ηλικίας από 15 μέχρι 25 που ψάχνουν την ένταση και υπακούουν τυφλά στη στρατοχωροφυλακή.

Παρά το γεγονός ότι ο Κορωνοϊός «θερίζει» την Τουρκία, όσο κι αν το καθεστωτικό κράτος της Άγκυρας το αποκρύπτει, η γείτονα ασχολείται με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων σε μια ακόμη προσπάθεια μήπως χαλαρώσουν τα ιδιαιτέρως δρακόντεια μέτρα που έχουν λάβει οι Ελληνικές αρχές.


Οι αναφορές και εκτιμήσεις των Επιτελών που πήραν στα χέρια τους στο κέντρο επιχειρήσεων στις Καστανιές ο Αντιστράτηγος Άγγελος Ιλλαρίδης, Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού και ο Πασχάλης Συρητούδης, Αστυνομικός Διευθυντής Μακεδονίας Θράκης που κινούν να νήματα των επιχειρησιακών αποτρεπτικών δραστηριοτήτων, λένε ότι μέχρι στιγμής η απομάκρυνση μεταναστών και προσφύγων είναι μια οικειοθελής υπόθεση ολιγομελών ομάδων και όχι κάτι οργανωμένο από το Τουρκικό κράτος.

Αν αυτό συμβεί τις επόμενες ημέρες, σίγουρα θα χρειαστεί το λιγότερο ένα πενθήμερο ώστε ν’ αρχίσει να φαίνεται η διαφορά μέσα στον πρόχειρο καταυλισμό που έχει στηθεί απέναντι από τις Καστανιές και τις δυνάμεις φρούρησης.

Προς το παρόν εκείνο που έχει αναφερθεί ήδη από τη χθεσινή ημέρα, είναι ότι η Τουρκία οργάνωσε την επαναπροώθηση μεταναστών και προσφύγων από το νότιο Έβρο και τις παρέμβριες περιοχές ξανά στις Καστανιές.

Εδώ και μέρες η επιχείρηση της στρατοχωροφυλακής σοβαρότερων επεισοδίων στις Καστανιές

Θέλουν ποσοτικά να μεγαλώσουν το πλήθος όλων όσοι επιχειρούν να προκαλέσουν τις Ελληνικές αρχές έλεγε στρατιωτική πηγή κι από την στιγμή όπου το νότιο τμήμα ενέχει περισσότερους κινδύνους για τους στρατοχωροφύλακες και τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας της Τουρκίας, πιθανότατα πάρθηκε η απόφαση ενίσχυσης με μετανάστες της γραμμής των Καστανιών.

Στο ποτάμι οι Τούρκοι ένστολοι συνειδητοποίησαν την αξία των Ελλήνων στρατιωτικών και αστυνομικών, αλλά και της Frontex που ενίσχυσε την αμυντική γραμμή των Ευρωπαϊκών συνόρων.

Χρησιμοποιώντας ως κάλυψη-απόκρυψη το πυκνό δάσος με την σπάνια βλάστηση που μεγάλο μέρος της έχει υποστεί σοβαρότατο πλήγμα διότι οι μετανάστες κόβουν συνεχώς δέντρα, το πλήθος φροντίζει να παραμένει μέσα εκεί, πολλές φορές επιμελώς κρυμμένο, όπως δείχνουν οι θερμικές κάμερες.

Σ’ αυτό φυσικά, σύμφωνα με τις αναφορές, υπάρχει η μόνιμη καθοδήγηση- διαταγή από τους στρατοχωροφύλακες του Ερντογάν που δεν φεύγουν από την περιοχή επιτηρώντας τις κινήσεις των μεταναστών, άλλωστε αυτοί είναι που μόλις ξεκινούν μια κίνηση προς την οριογραμμή οι μετανάστες, σπεύδουν να πυροβολούν στον αέρα για να παρακινήσουν, δια του φόβου, ακόμη περισσότερους να μετέχουν στις επιθέσεις αυτές.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι εκτός των επιθέσεων με χημικά και καπνογόνα από την τουρκική στρατοχωροφυλακή, έχει διαπιστωθεί αρκετές ημέρες ότι η Άγκυρα προβαίνει και σε ηλεκτρονικό πόλεμο επιχειρώντας να πλήξει τις επικοινωνίες ανάμεσα σε Στρατό Ξηράς και Ελληνική Αστυνομία.

Δουλεύουν πάνω στον φράχτη

Πάντως μπορεί η Τουρκία να προβαίνει σε μια επιπλέον προπαγάνδα με τη διασπορά της είδησης περί μετακίνησης των μεταναστών προς την Κωνσταντινούπολη, αλλά αυτό για τις Ελληνικές αρχές δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση «λήξης συναγερμού».

Ειδικά μετά την χθεσινή απόπειρα διάσπασης των Ελληνικών δυνάμεων σε δυο διαφορετικά μέτωπα επιθετικών κινήσεων των μεταναστών, οι επιχειρησιακοί Αξιωματικοί καταλαβαίνουν ότι η Τουρκία και παίζει όλα για όλα και μάλιστα την ενδιαφέρει η διατήρηση αυτής της κατάστασης και όχι τόσο πολύ η δημόσια υγεία και η εξάπλωση του Κορωνοϊού.

Είναι χαρακτηριστικό της Ελληνικής εγρήγορσης πως ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης βρίσκεται εδώ κι ένα 24ωρο στον Έβρο, δίνοντας εντολή να ενισχυθούν τα πλέγματα που τοποθετήθηκαν στο βόρειο τμήμα στο φυλάκιο στις Καστανιές.

Ο ίδιος είδε την προσπάθεια του Μηχανικού κατά τις νυχτερινές ώρες στο δάσος των Καστανιών, εκεί που τοποθετήθηκαν εμπόδια αποτροπής με πολλά μέτρα συρματοπλέγματος. Ο Αντιστράτηγος Λαλούσης βρέθηκε και σε όλο το μήκος της παρέμβριας περιοχής, δίπλα σε στρατεύσιμους και στελέχη που δεν έχουν σταματήσει να επιτηρούν και ν’ αποτρέπουν οποιαδήποτε ενέργεια γίνει από την απέναντι όχθη του Έβρου.

Μπορεί αυτές τις 20 ημέρες τα σιδηρουργία στην Ορεστιάδα και τις γύρω περιοχές να μην σταμάτησαν να κατασκευάζουν τεχνητά εμπόδια αποτροπής, πλέον όμως μετά τις τελευταίες επιθέσεις πολλές από τις εργασίες ενίσχυσης γίνονται και επί του πεδίου με τόνους σιδήρου και χιλιόμετρα κονσερτίνας ν’ απλώνονται στη μεθοριακή γραμμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μελέτη για την επέκταση του φράχτη στο βόριο τμήμα στις Καστανιές που είναι περίπου 700-800 μέτρα, τείνει να ολοκληρωθεί και το ίδιο συμβαίνει και για άλλα σημεία της μεθοριακής γραμμής. Πρόκειται για ένα έργο που εφόσον απαιτηθεί θα φτάσει ακόμη και τα 40 χλμ μήκος όπως είχε γράψει η σελίδα μας από την πρώτη στιγμή που πάρθηκε η απόφαση της ενίσχυσης των αποτρεπτικών μέτρων κατά της παράνομης μετανάστευσης προς το Ευρωπαϊκό έδαφος.

HellasJournal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]