Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξέπλυμα αμαρτιών...


Κάλλιστα θα μπορούσαμε να συνταχθούμε με τον φιλοκυβερνητικό τύπο και να λιβανίζουμε νυχθημερόν την κυβέρνηση για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον αόρατο - φονικό εχθρό.

Να προσκυνήσουμε δηλαδή κι εμείς το Μαξίμου επειδή έπραξε τα αυτονόητα. Επειδή το κράτος λειτούργησε ως όφειλε για να προστατεύσει τους πολίτες από την ασύμμετρη απειλή.

Δε λέμε, τα μέτρα που έλαβε για την ανάσχεση του κορωναϊού είναι επαρκέστατα. Όπως επαρκέστατη είναι και η επιλογή των «στρατηγών», ιδιαίτερα αυτή του Σωτήρη Τσιόδρα, που ηγούνται της μάχης.

Δεν θα συμμετέχουμε ωστόσο στην επιχείρηση ξεπλύματος των αμαρτιών τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και των υπόλοιπων της μεταπολιτευτικής περιόδου δια της επικοινωνιακής εκμετάλλευσης του κορωναϊού.

Διότι μπορεί οι ταγοί μας να περηφανεύονται για την διαχείριση της κρίσης με την αμέριστη συμπαράσταση των δημοσιογραφικών παπαγάλων που προπαγανδίζουν ασύστολα λες και βρισκόμαστε σε ολοκληρωτικό καθεστώς, όμως ξέχασαν να μας πουν τι έκαναν τα τελευταία 40 χρόνια για να μην κινδυνεύει ο λαός να πεθάνει σαν το σκυλί στ' αμπέλι επειδή δεν υπάρχουν οι απαραίτητες ΜΕΘ.


Ξέχασαν να μας πουν ότι αν δεν υπήρχαν σκάνδαλα όπως της Novartis κι όχι μόνο, το σύστημα υγείας δεν θα κινδύνευε με κατάρρευση στην περίπτωση που αυξηθούν δραματικά τα κρούσματα.

Ξέχασαν να μας πουν ότι αν δεν συνέτριβαν το κράτος πρόνοιας με τα μνημόνια, δεν θα χρειαζόντουσαν τα παρακάλια σε εθελοντές για να σωθούμε.

Ξέχασαν να μας πουν ότι αν δεν εκτελούσαν τις εντολές των Βρυξελλών φοβούμενοι την επιβολή νέας δυσβάσταχτης λιτότητας, η Ελλάδα δεν θα είχε μετατραπεί σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών με κίνδυνο να εκτοξευθούν τα κρούσματα κορωναϊού.

Κι έχουν το θράσος να περηφανεύονται ότι με το ετεροχρονισμένο κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο -λες και υπήρχε άλλη λύση για να αποτραπούν τα βρώμικα σχέδια του Ερντογάν- η Ελλάς πλέον αντιστέκεται και αντιμετωπίζει εν τοις πράγμασι τη μάστιγα του μεταναστευτικού.

Άραγε πως την αντιμετωπίζει;

Με το να απουσιάζει από το εν εξελίξει μεγάλο παζάρι μεταξύ Ευρώπης - Τουρκίας για το εν λόγω ζήτημα;

Με την «αναβάθμισή» της από αποθήκη ψυχών σε πορτιέρη του ανθρώπινου πόνου;

Ή με τη μεταφορά μεταναστών σε άθλιες δομές που κλείνουν το μάτι στον κορωναϊό;

Τουλάχιστον είμαστε τυχεροί μέσα στην ατυχία μας και την απραξία μας, καθώς με την έλευση του ιού πάνε πίσω τα σχέδια για το ξεπούλημα του Αιγαίου. Κάτι είναι κι αυτό. Ναι, ναι, αυτά που αίφνης ξεχάστηκαν με τον όψιμο πατριωτισμό εκ Έβρου ορμώμενο.

Και κάτι τελευταίο.

Κάποια στιγμή ο κορωναϊός θα αντιμετωπιστεί.

Τα συντρίμμια που θα αφήσει πίσω του όμως, πως θα αντιμετωπιστούν;

Μήπως το ξέπλυμα των αμαρτιών θα ολοκληρωθεί με ένα νέο μνημόνιο;

Διότι αυτό συνάγεται από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ, ο οποίος τάχθηκε κατά των «κορωνα-ομολόγων» επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η Γερμανία μετά το τέλος της κρίσης, θα επιστρέψει στην πολιτική λιτότητας και, όσο το δυνατόν συντομότερα, σε πολιτική ισοσκελισμένων προϋπολογισμών.

Που σημαίνει ότι τα δωράκια της Κομισιόν τα οποία η κυβέρνηση εμφάνισε ως πανάκεια για την οικονομική καταστροφή που προκαλεί ο κορωναϊός δεν είναι τζάμπα και κάποια στιγμή θα πρέπει να αποπληρωθούν.

Εννοείται φυσικά ότι τα ισχυρά κράτη όπως η Γερμανία θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν. Με τα ανίσχυρα εντούτοις όπως η Ελλάδα, τι θα γίνει;

Δυστυχώς πέρα του... σωτήριου «κορωνα-μνημονίου» δεν θα υπάρχει άλλη διέξοδος.

Για μια ακόμη φορά δηλαδή θα βρεθούμε προ τετελεσμένων με το μαχαίρι στο λαιμό.

Και δώστου πάλι... προπαγάνδα περί της αναγκαιότητας να μείνουμε στο ευρώ για να μην βουλιάξει η χώρα κ.ο.κ.

Το τραγικότερο όλων πάντως δεν είναι ότι θα μπούμε σε νέο μνημόνιο.

Αλλά ότι αυτοί που μας οδήγησαν στα προηγούμενα, ξεπλυμένοι πλέον από τις αμαρτίες του παρελθόντος ένεκα εξολόθρευσης του κορωναϊού, θα γένουν πάλι σωτήρες μας κι εμείς μη έχοντας άλλη εναλλακτική θα το δεχθούμε.

Και μετά από καμιά σαρανταριά χρόνια θα ξεσπάσει κάποια νέα κρίση, με τον λαό πάλι να διαμαρτύρεται γιατί δεν υπάρχουν ΜΕΘ για να μην πάει σαν το σκυλί στ’ αμπέλι.

«Αφού μαζί τα φάγαμε, γιατί παραπονιέστε;» θα του πουν ξανά... «τα κεφάλια μέσα».

Παρ' όλ' αυτά δεν βάζουμε το χέρι στη φωτιά όσον αφορά το νόμισμα που θα χρησιμοποιούμε τότε, κι αν οι διαμαρτυρίες θα μπορούν να γίνουν στη σημερινή επικράτεια της Ελλάδας.

Έρμη πατρίδα, τι έχεις να ζήσεις ακόμα....

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ.25 Μαρτίου 2020 στις 2:15 μ.μ.

    Aν και κρίνω το άρθρο ως ένα από τα κορυφαία του Antinews, προτρέπω τον αρθρογράφο να είναι λίγο πιο αισιόδοξος για το μέλλον. Τίποτα δε θα είναι ίδιο μέσα στην ψυχή των ανθρώπων και συνεπώς στην παγκόσμια σκακιέρα, όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια. Τόσο μεγάλες οι αλλαγές, που δύσκολα προβλέπονται. Ωστόσο, διακινδυνεύω μια πρόβλεψη, ότι μετά το τέλος της περιπέτειας, η Γερμανοκρατούμενη και σε έσχατο σημείο κρυφοδικτατορική Ε.Ε. (και το νόμισμά της!) θα διαλυθεί "εις τα εξ' ων συνετέθη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ.25 Μαρτίου 2020 στις 7:45 μ.μ.

    Ακόμα ένα από τα αξιόλογα άρθρα του antinews. Προτρέπω όμως τον αρθρογράφο να μην είναι τόσο απαισιόδοξος. Μετά της λήξη της παγκόσμιας περιπέτειας του κορωνοϊού, τίποτα δε θα είναι το ίδιο όπως πριν, ούτε η ανθρωπότητα ούτε η διεθνής σκακιέρα. Θα είναι τόσες οι δυναμικά εξελισσόμενες αλλαγές, που δύσκολα κάποιος μπορεί τώρα να τις προβλέψει. Παρ' όλα αυτά, διακινδυνεύω μια πρόβλεψη. Μετά τον τερματισμό της παγκόσμιας περιπέτειας, η γερμανοκρατούμενη και με ακραίο τρόπο τυραννοληστρική για τους "μικρούς" Ε.Ε. (και φυσικά το νόμισμα της!), αργά ή γρήγορα ή και πιο γρήγορα, θα διαλυθεί εις τα εξ' ων συνετέθη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ ,έχω μάστερ στον πανικό ,έχω περάσει σχεδόν όλες τις κρίσεις πανικού που υπάρχουν. Εάν θέλετε πιστεψετο με τον κορωνοιο θεραπευτηκα .την μικροβιοφοβια την έχω ζήσει. Προσπαθώ να μην κάνω τα λάθη του παρελθόντος.. Βλάπτει στην υγεία η υπερκατανάλωση χλωρίνής;
    Είναι επικίνδυνο να ονομάζεται αόρατος εχθρός ο κορονοιος. Βαραμε καμπανάκι κινδύνου και γενικά στους διάφορους ερρισμους θα υπάρχει αλληλεπίδραση τέτοια που στις περισσότερες των περιπτώσεων θα ναι βλαβερή και για τους πάσχοντες του πανικού και για τους αλλους. Είναι ο καιρός.... και παιδιά με τριάντα έτη φυλακισής . Βαριέμαι να εξηγήσω τις βλάβες που προκαλούν οι ενέργειες των εντυπωσιακών λόγων
    Λοιπόν μεσω τις συνθήκες που επικρατούν τώρα.
    Μπορώ να δώσω τις καλύτερες συμβουλές απολύμανσης . Καθότι είμαι νοικοκυρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]