Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ: Η επιδημία του κορωναϊού μπορεί να κρατήσει μήνες


Ανώτατοι αξιωματούχοι του Πενταγώνου είπαν σήμερα ότι η επιδημία του νέου κορωναϊού, που πλήττει τις ΗΠΑ, θα μπορούσε να συνεχιστεί για μήνες, διαβεβαιώνοντας πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις προσπάθειες για όσο χρειαστεί, ενώ μίλησαν για τον κίνδυνο «πολιτικού χάους» σε ορισμένες χώρες, όπως μετέδωσε το Reuters.

Η πανδημία του κορωναϊού έχει σκοτώσει περισσότερους από 550 ανθρώπους στις ΗΠΑ, που καταμετρούν περισσότερα από 43.800 κρούσματα.

«Νομίζω ότι πρέπει να εκπονήσουμε ένα σχέδιο για αυτό, για μια διάρκεια λίγων μηνών, το λιγότερο, και λαμβάνουμε όλα τα προληπτικά μέτρα για να το κάνουμε» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μάρκ Έσπερ, όταν ρωτήθηκε πόσο ενδέχεται να διαρκέσει η επιδημία και για πόσο καιρό οι ένοπλες δυνάμεις θα στηρίζουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κρίσης.


Σύμφωνα με το πρακτορείο, κατά τη διάρκεια μιας «διαδικτυακής συζήτησης» με αμερικανικές δυνάμεις σε ολόκληρο τον κόσμο, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων Μαρκ Μίλεϊ επισήμανε ότι, αν και δεν είναι σαφές πόσο θα διαρκέσει η επιδημία, λαμβάνοντας υπόψη μοντέλα από την εμπειρία άλλων χωρών, που μπορεί να εφαρμόζονται ή όχι στις ΗΠΑ, η πανδημία θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Ιούλιο.

«Εάν τα μοντέλα αυτά έχουν εφαρμογή, κοιτάζουμε πιθανόν προς τα τέλη Μαϊού, Ιουνίου, κάτι σε αυτήν την κλίμακα, θα μπορούσε να είναι στα τέλη Ιουλίου» σημείωσε ο Μίλεϊ.

Οι δύο άνδρες προειδοποίησαν ότι η πανδημία θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει ορισμένες χώρες, σε βαθμό που θα αντιπροσώπευαν μια απειλή για τις ΗΠΑ. «Όλο αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολιτικό χάος σε ορισμένες χώρες. Πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση» σημείωσε ο στρατηγός Μίλεϊ, υπογραμμίζοντας ότι η έλλειψη μασκών, γαντιών και αναπνευστήρων θα μπορούσε να έχει «σοβαρές επιπτώσεις σε κάποιες χώρες πέραν από ιατρικής απόψεως».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]