Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μόλις τελειώσει η πανδημία η Γερμανία θα ζητήσει τα «κεφάλια» μας


Μην έχουμε αυταπάτες, το πραγματικό "πρόσωπο" της Γερμανίας ήδη εμφανίζεται

Ελπίζω να το καταλάβατε όλοι, η περίοδος χάριτος στο «ξοδεύουμε όσα λεφτά χρειάζονται για να προστατέψουμε τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας» θα λάβει άμεσα τέλος μόλις η Γερμανία προλάβει να συνέλθει πρώτη από τα αποτελέσματα της πανδημίας του κορωναϊού.

Εν ολίγοις εάν η Γερμανία πάρει μπροστά πρώτη από όλους τους άλλους τότε... λυπηθείτε μας.

Οι προθέσεις δεν κρύβονται. Οι Γερμανοί είναι οπορτουνιστικό έθνος, όπως ακριβώς είναι όλα τα έθνη που έχουν νομαδική καταγωγή, όταν βρίσκονται σε πρόβλημα ζητούν από όλους αυτοσυγκράτηση μέχρι και συμπόνοια, όταν όμως βρίσκονται στην θέση του οδηγού, τότε δεν υπάρχει έλεος για όσους είχαν «ατυχίες».

Η κρίση αυτή για να ξεπεραστεί θέλει αφθονία χρήματος. Όλα τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν κυριολεκτικά «εξαφανίσει» από μόνα τους τις οικονομίες τους για να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορωναϊού και ρίχνουν από το πουθενά δισεκατομμύρια ευρώ για να μην καταρρεύσουν οι επιχειρήσεις τους και για να τις ξαναβρούν ανοικτές οι εργαζόμενοι όταν επιστρέψουν.

Αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι ακριβώς τα χρήματα αυτά. Θα είναι δανεικά όπως θέλουν οι Γερμανοί; Γιατί τότε αυτό σημαίνει πως πρέπει να επιστραφούν και σημαίνει «γδάρσιμο» όλων των ευρωπαϊκών λαών προς χαρά και τέρψη των Γερμανών.


Εάν εκδίδονταν ένα ευρωομόλογο, τότε δεν θα επρόκειτο για δανεικά αλλά για πραγματική αλληλεγγύη, δηλαδή το χρέος θα πήγαινε σε όλη την ευρωζώνη χωρίς να γίνονται διακρίσεις.

Εδώ τώρα έρχεται η νομαδική φύση των Γερμανών.

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας: Ας υποθέσουμε πως η πανδημία για διάφορους λόγους κτυπούσε την Γερμανία όπως κτυπάει τώρα την Ιταλία τι στάση θα κρατούσε τότε το Βερολίνο; Πολύ απλά θα παρακαλούσε μέρα και νύχτα τα χρέη να διαχέονταν στην ευρωζώνη θα μιλούσε για αλληλεγγύη και θα ανακάλυπταν και άλλες βαρύγδουπες εκφράσεις.

Τώρα όμως που θεωρούν ότι οι άλλοι έχουν κτυπηθεί περισσότερο και οι οικονομίες τους θα εκμηδενιστούν δεν θέλει ούτε να ακούσει για αλληλεγγύη.

Άλλωστε το βρίσκει μια καταπληκτική ευκαιρία για να ισοπεδωθούν μια για πάντα οι ανταγωνιστές της, που είναι η Ιταλία και η Γαλλία οι οποίες διαθέτουν ανταγωνιστικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Εννιά χώρες, μεταξύ των οποίων η Ιταλία, η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ισπανία, έχουν ζητήσει ευρωομόλογα, αλλά η Γερμανία, η Ολλανδία, η Αυστρία και η Φινλανδία αντιτίθενται για έναν απλό λόγο. Θεωρούν πως αυτές θα κτυπηθούν λιγότερο από τον κορωνοϊό διότι διαθέτουν πολύ καλύτερα συστήματα υγείας και θεωρούν πως θα συνέλθουν πολύ γρηγορότερα.

Κοινώς τα καλά και συμφέροντα!

Οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου και κυρίως η Ιταλία και η Ισπανία επιμένουν σε δραστικά μέτρα, όπως η δημιουργία των εν λόγω «κορωνο-ομολόγων»- οι χώρες του βορρά ωστόσο (ειδικά η Γερμανία και η Ολλανδία) δεν θέλουν να υπάρξουν τέτοιες δραστικές λύσεις άμεσα, χωρίς να υπάρχει σαφήνεια για το πόσο θα διαρκέσει η κρίση και ποιες είναι οι οικονομικές της επιπτώσεις.

Θέλουν να ξέρουν ότι δεν θα τους «αρπάξει» πολύ, τουλάχιστον όχι όσο τους άλλους. Για τόση αλληλεγγύη μιλάμε στην ΕΕ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τις εκκλήσεις των χωρών του ευρωπαϊκού νότου υποστήριξε η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ- ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα, καθώς η αντίσταση της Γερμανίας και της Ολλανδίας δεν κάμφθηκε.

Παρόλα αυτά, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, φάνηκε να συμφωνεί όταν η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε πως η ένωση είναι αντιμέτωπη με μια κρίση επικών διαστάσεων.΄

Βασικά αυτό το είπε για το θεαθήναι, γιατί την κοίταζαν όλοι με μισό μάτι όταν πούλαγε «ανετηλίκι» στην Σύνοδο Κορυφής που έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Στο κοινό ανακοινωθέν των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναφέρεται πως «η πανδημία του νέου κορωναϊού συνιστά μια πρωτοφανή πρόκληση για την Ευρώπη και για ολόκληρο τον κόσμο».

Η κρίση απαιτεί επείγουσα, αποφασιστική και συνολική δράση σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, υπογραμμίζεται.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας και να ξεπεράσουμε την κρίση, διατηρώντας παράλληλα τις ευρωπαϊκές αξίες και τον τρόπο ζωής».

Σε ομιλία του στη Γερουσία της Ιταλίας εν όψει της συνόδου, ο Κόντε ζήτησε ευρωπαϊκά ομόλογα ανάκαμψης (ευρω-ομόλογα ή «κορωνα-ομόλογα»), με σκοπό τη χρηματοδότηση μιας «θαρραλέας οικονομικής αντίδρασης στο ξέσπασμα του ιού, που έχει εξαπλωθεί ανά τον κόσμο...Η Ευρώπη θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει το σοκ μόνο με ασυνήθιστα και εξαιρετικά μέτρα» είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός σε βουλευτές, προσθέτοντας ότι όλη η Ευρώπη θα πληγεί από μια βαθιά ύφεση.

Τα πράγματα είναι απλά: Η Γερμανία έχει εμμονές. Θεωρεί πως όλοι είμαστε ερωτευμένοι με την ΕΕ και πως θα μείνουμε σε αυτήν ακόμα κι αν δεν μας προσφέρει τίποτα και φτωχοποιεί τους λαούς μας.

Βέβαια της δώσαμε δικαιώματα να το πιστεύει αυτό όμως τώρα τα ψέματα τελείωσαν. Εάν δεν υπάρξει αλληλεγγύη, που σημαίνει προσφορά χρήματος χωρίς απαίτηση επιστροφής τους, τότε το μέλλον της ΕΕ θα είναι πολύ... μικρό.

Εάν δεν προσφέρει αυτό για το οποίο ιδρύθηκε, τότε δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης. Οι Γερμανοί όμως είπαμε έχουν εμμονές, «η παρτάρα μας uber alles» για να μην κοροϊδευόμαστε.

Όσο για εμάς στην Ελλάδα, να μην έχουμε αυταπάτες, μόλις τελειώσει η πανδημία θα πρέπει ήδη να βρισκόμαστε σε κατάσταση φουλ λειτουργίας, εκτός εάν οι Γερμανοί κτυπηθούν από τον κορωναϊό τις επόμενες εβδομάδες περισσότερο από ότι τώρα. Τότε θα μας ζητήσουν αυτοί ευρωομόλογο...

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
ProNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Δυστυχώς οι πειθαρχημένοι Γερμανοί δεν θα χτυπηθούν από τον κορωναιό, όπως την Ιταλία-Ισπανία, εκτός του ότι έχουν το καλύτερο σύστημα υγείας στην Ευρώπη, έχουν κινητές μονάδες με γιατρούς και πηγαίνουν σε χωριά και πόλεις και κάνουν τέστ που αυτά τα τεστ βγάζουν το αποτέλεσμα σε 2 ώρες.Εμείς να δούμε τι θα κάνουμε με ένα διαλυμένο σύστημα υγείας. Μόνο αν η Ιταλία,Ισπανία,Γαλλία αντιδράσουν δυναμικά στην "γκιόσα" τότε έχουμε κάποια ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Μόνο αν η Ιταλία,Ισπανία,Γαλλία αντιδράσουν δυναμικά στην "γκιόσα" τότε έχουμε κάποια ελπίδα."


      Κελλυ, χρειαζεται ενας δυνατος "μπαλαντερ"!

      Και νομιζω οτι οι Ρωσοι θα εισβαλλουν δυναμικα.

      Τα κενα στην φυση και στην γεωπολιτικη παντα αναπληρωνονται.

      Οσο για τους Γερμανους και τον κορωναϊο, ειναι νωρις ακομη να εξαχθουν συμπερασματα παρα

      την αριστη οργανωση τους και τα αμεσα μετρα,διοτι τα κρουσματα συνεχως αυξανονται.

      Διαγραφή
  2. Δεν αληθεύει αυτό που λεγετε για τη Γερμανια ότι δηλαδή δεν έχει κρουσματα ...τα νοσοκομεία είναι γεμάτα απλά δεν βγαίνουν έξω αυτές οι πληροφορίες για να μην πανικοβληθεί ο λαός....και οι Γερμανοί δεν του νιαζει και πολύ αμα χάσουν μερικές χιλιάδες ηλικιωμένους που έχει γεμίσει η Γερμανια με γηροκομεία....ισα ίσα ψάρι θα τους κάνουν δεν θα έχουν να πληρώνουν και συντάξεις. Όσο για τα τεστ που βγάνει σε δύο ωρες το αποτέλεσμα ουτε αυτό αληθεύει γιατι εγώ που εκανα μου απάντησαν μέσα σε τρεις μέρες....μεσα σε αυτές τις μέρες θα μπορούσα να είχα κολλήσει την νοικογενεια μου που ακόμα πήγαιναν τα παιδια σχολείο και ο σύζυγός στη δουλειά.
    Ότι γράφετε δεν είναι παντα έτσι...στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην περίπτωση της Γερμανίας βρίσκει εφαρμογή το Ρητό:
    Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του αχαρίστου ευεργετηθεντος"!!
    Η εσαεί ανήθηκη Γερμανία ευεργετήθηκε από τα ίδια της τα θύματα, όταν της χαρίστηκαν τα χρέη μετά τον ΒΠΠ και ενώ είχε αιματοκυλήσει τον κόσμο...
    Και ιδού το αντάλλαγμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν εχουμε δει τιποτα ακομα.

      Οι "οροι" τους για βοηθεια θα συμπεριλαμβανουν περικοπες μισθων και συνταξεων.

      Και η απαγορευση των συναθροισεων με αφορμη τον κορωναϊο θα αποτελει την τελεια χρονικη

      ευκαιρια για τους πολιτικαντηδες για να υπογραψουν νεο "μνημονιο".

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]