Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητεί lockdown


«Τα ισχύοντα μέτρα είναι ανεπαρκή», τόνισε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου
Απομακρύνθηκε ο υπoυργός Μεταφορών της χώρας

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κάλεσε την κυβέρνηση Ερντογάν να θέσει την Τουρκία σε καραντίνα και να επιβάλει lockdown, λόγω κορωναϊού.

«Είναι προφανές ότι στο σημείο που έχουμε φτάσει σήμερα θα ήταν αναγκαίο ένα γενικευμένο και αποτελεσματικό lockdown», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας.

«Τα ισχύοντα μέτρα είναι ανεπαρκή», τόνισε, χωρίς ωστόσο να ζητεί κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κάλεσε επίσης τις τουρκικές ΔΕΚΟ του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος να κάνουν θυσίες και να παρατείνουν τις ημερομηνίες πληρωμής των λογαριασμών, όσο η χώρα πολεμά την πανδημία.


Απομακρύνθηκε ο Τούρκος υπ. Μεταφορών

Ο Μεχμέτ Τζαχίτ Τουρχάν απομακρύνθηκε από τη θέση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, έπειτα από απόφαση του Τούρκου προέδρου Ερντογάν. Τη θέση του καταλαμβάνει ο υφυπουργός Αντίλ Καραϊσμαίλογλου.

Αν και επισήμως δεν αναφέρεται ο λόγος της απομάκρυνσής του από την κυβέρνηση, ωστόσο τα τουρκικά ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνδέουν την απόφαση με το γεγονός ότι ο υπουργός, παρά τα μέτρα για τον κορωναϊό και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα, προχώρησε στην κήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης.

Η απομάκρυνση του υπουργού συνδέεται με την συνεδρίαση την περασμένη Πέμπτη της Γενικής Διεύθυνσης Αυτοκινητοδρόμων με κύριο θέμα την έναρξη της υποβολής προσφορών για τη διώρυγα. Ωστόσο, η σύγκληση του οργάνου προκάλεσε έντονη κριτική τόσο για την προφανή έλλειψη απόστασης μεταξύ των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση, παρά τα μέτρα για τον κορωναϊό, όσο και για το γεγονός ότι η διαδικασία για τη διώρυγα προχωρά σε μία περίοδο έκτακτης ανάγκης για τη χώρα, όπου σχεδόν όλες οι δραστηριότητες έχουν ανασταλεί.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, εξέφρασε την απορία του για το χρόνο διεξαγωγής του διαγωνισμού, λέγοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά σε ένα αμφιλεγόμενο έργο, την ώρα που οι κάτοικοι της πόλης φοβούνται για το ίδιο τους το μέλλον.

«Αφήνω στον λαό να κρίνει την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο διαγωνισμό για τη διώρυγα της Κωνσταντινούπολης σήμερα, αντί να στηρίξει τα εκατομμύρια των κατοίκων της που ανησυχούν για τη διαβίωσή τους», έγραψε στο twitter ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Η κατασκευή της τεχνητής διώρυγας στην ανατ. Θράκη, αξίας δις. δολαρίων, αποτελεί ένα από τα μεγαλόπνοα σχέδια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς θα διασφαλίσει –όπως υποστηρίζει- την αποσυμφόρηση του Βοσπόρου. Σχέδιο, ωστόσο, στο οποίο αντιτίθεται η αξιωματική αντιπολίτευση, ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Μαρία Ζαχαράκη
Έθνος



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]