Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο σήριαλ κατασκοπίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας


4 Κινέζοι κατηγορούμενοι

Το Πεκίνο δηλώνει ότι «ουδέποτε επιδόθηκε» σε κυβερνοκατασκοπεία, μετά την απαγγελία κατηγοριών στις ΗΠΑ σε βάρος τεσσάρων Κινέζων στρατιωτικών για τη γιγάντια πειρατεία προσωπικών δεδομένων του αμερικανικού πιστωτικού κολοσσού Equifax. Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πειρατείες δεδομένων στην ιστορία, καθώς θύμα της ήταν ένας Αμερικανός στους δύο.

«Η κινεζική κυβέρνηση και ο στρατός, καθώς και τα πρόσωπα που συνδέονται μ’ αυτούς, ουδέποτε επιδόθηκαν και ουδέποτε συμμετείχαν σε κλοπές εμπορικών απορρήτων μέσω του Ίντερνετ», δήλωσε ο Γκενγκ Σουάνγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Ο Γκενγκ πρόσθεσε πως η Κίνα είναι επίσης θύμα κυβερνοκλοπής και παρακολούθησης εκ μέρους των ΗΠΑ και πως το Πεκίνο ζητάει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν τέτοιες ενέργειες.


Στους τέσσερις Κινέζους στρατιωτικούς, οι οποίοι παρουσιάζονται ως μέλη μιας μονάδας έρευνας του κινεζικού στρατού, απαγγέλθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Ατλάντα κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο τη διάπραξη κυβερνοαπάτης, οικονομικής κατασκοπείας και απάτης στις επικοινωνίες.

Οι τέσσερις στρατιωτικοί, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Κίνα σύμφωνα με τις ΗΠΑ, κατηγορούνται ότι εκμεταλλεύθηκαν ένα σφάλμα σε λογισμικό που χρησιμοποιούνταν από την Equifax — ο ρόλος του οποίου είναι να συγκεντρώνει προσωπικά δεδομένα καταναλωτών που ζητούν πίστωση. Σύμφωνα με την αμερικανική δικαιοσύνη, οι πειρατές απέκτησαν τα ονόματα, τις ημερομηνίες γέννησης και τους αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης περίπου 145 εκατομμυρίων θυμάτων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]