Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Bράζουν» τα νησιά - Απειλούν ότι «θα πέσουν κορμιά»


Προσφεύγουν στο ΣτΕ οι νησιώτες κατά της επίταξης της κυβέρνησης για τη δημιουργία ΚΥΤ

Ο Χαράλαμπος Τζελαΐδής, πρόεδρος της κοινότητας Μανταμάδου, για την οποία ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη δημιουργία ΚΥΤ στην περιοχή του Καράβα, όχι μόνο εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στα κυβερνητικά σχέδια για το μεταναστευτικό - προσφυγικό, αλλά μιλώντας εξ ονόματος της κοινωνίας της κοινότητας απείλησε ότι όταν έρθουν οι μπουλντόζες «θα πέσουν κορμιά».

«Και μόνο η λέξη επίταξη δημιουργεί θυμό κι εκνευρισμό. Δεν έγινε καμία συζήτηση το άκουσα από συνάδελφό σας που με πήρε τηλέφωνο. Δεν δεχόμαστε με κανέναν τρόπο να κάνουμε στον τόπο μας κλειστό ή ανοιχτό κέντρο μεταναστών» είπε μιλώντας στο Open TV. «Είναι στρατηγικής σημασίας σημείο, που αν πιάσει φωτιά θα καεί όλο το νησί. Είναι το πιο ακατάλληλο μέρος πάνω στο νησί για να δημιουργηθεί δομή, απορώ πώς το σκέφτηκε η κυβέρνηση».

Οσον αφορά στις κινητοποιήσεις τόνισε: «Χθες είχαμε δημοτικό συμβούλιο. Αποφασίστηκε ο δήμαρχός μας να μην παραστεί στη σύσκεψη στη συνάντηση που προγραμματίζει για την πέμπτη η κυβέρνηση. Να πάμε να κάνουμε τι; Αφού λένε επίταξη. Τους χαρίζω τα 30 αργύρια που μας δίνουν (σ.σ.: ως αντάλλαγμα)».

Κλείνοντας ξεκαθάρισε πως: «Οι μπουλντόζες που θα έρθουν εκεί, θα μας βρουν μπροστά τους. Θα πέσουν κορμιά...»


Προσφεύγουν στο ΣτΕ οι νησιώτες - Καλούν σε ξεσηκωμό

Με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, απαντούν οι νησιώτες μετά την «αιφνιδιαστική» -όπως τονίζουν- Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για επιτάξεις χώρων που θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία κλειστών κέντρων για μετανάστες.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της Δυτικής Λέσβου το απόγευμα της Δευτέρας (11.2). Την κατηγορηματική αντίθεση του με τη διαδικασία της επίταξης δημοτικής έκτασης στο «17» εξέφρασε κατά πλειοψηφία αργά το βράδυ της Δευτέρας και το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.

Έπειτα από διαβούλευση των επικεφαλής των παρατάξεων των δημοτικών συνδυασμών το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε απόφαση στην οποία καταγγέλλονται οι κινήσεις της Κυβέρνησης, με την έννοια ότι τορπιλίζονται τα μέτρα εμπιστοσύνης που είχε εξαγγείλει ο Νότης Μηταράκης πριν από δύο εβδομάδες ενώ αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής με τη συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου και του ΤΕΕ προκειμένου να μπλοκαριστεί η επίταξη καθώς και κάθε άλλη δικαστική πράξη που σχετίζεται με αυτή. Την ίδια ώρα ο δήμος Δυτικής Λέσβου καλεί το δημοτικό συμβούλιο Μυτιλήνης σε κοινή συνεδρίαση ενώ ο δήμαρχος μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Ταξιάρχης Βέρρος δεν θα παραστεί παραστώ στην σύσκεψη της Πέμπτης στην Αθήνα.

«Ζήτησα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου να μην, πράγμα που εγκρίθηκε ομόφωνα. Καλώ τον κ. Περιφερειάρχη αλλά και τον Δήμαρχο Μυτιλήνης να μην παραστούν ούτε εκείνοι, δίνοντας έτσι το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι με επιτάξεις και αιφνιδιασμούς απλά δυσκολεύει περισσότερο η κατάσταση.

Άλλωστε εκτός από «αντισταθμιστικά» και υποσχέσεις, τι άλλο θα ακούσουν; Εμείς, τα τριάκοντα αργύρια τα χαρίζουμε σε όποιον θέλει να τα πάρει. Συνέλευση την Τετάρτη 7 το απόγευμα στον Μανταμάδο και έναρξη δράσεων, προσφυγή στο ΣτΕ και όπου αλλού χρειαστεί. Βέβαια υπενθύμισα ότι δεν σκοπεύω να παραμείνω Δήμαρχος του Ellis Island, γιατί πιστεύω πλέον χωρίς αμφιβολία ότι εκεί οδηγούμαστε και ζήτησα από Δημοτικό Συμβούλιο να με ακολουθήσει» δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου ο Ταξιάρχης Βέρρος.

Αντίθετοι οι γιατροί του κόσμου στο σχέδιο της κυβέρνησης

Με φαβέλα χαρακτηρίζει την κατάσταση στη Μόρια, το μέλος του Δ.Σ των γιατρών του κόσμου κ. Νικήτας Κανάκης, υπογραμμίζοντας τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν εκεί. Η αποσυμφόρηση συμπληρώνει ότι θα πρέπει να γίνει με προτεραιότητα στους πιο ευάλωτους ενώ αναφέρει τους προβληματισμούς του για το σχέδιο της κυβέρνησης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]