Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κύριοι υπουργοί, πόσοι λαθρομετανάστες υπάρχουν στην Ελλάδα;


Γράφει ο Κώστας Τσιτούνας

Μπορεί κάποιος να αντιληφθεί το μέγεθος της ανικανότητας ενός κράτους που δεν γνωρίζει πόσοι πρόσφυγες / μετανάστες βρίσκονται στο έδαφός του;

Η κυβέρνηση μας λέει ότι αυτή την στιγμή οι έχοντες και οι αιτούντες άσυλο είναι περίπου 150.000. Ωστόσο δεν μας λέει ποιος είναι ο αριθμός των μεταναστών / προσφύγων που έχουν εισβάλει συνολικά στην χώρα, διότι είναι εκατοντάδες χιλιάδες που έχουν μπει χωρίς να καταγράφουν σε καμία δομή ή κέντρο υποδοχής.

Δεν μας λέει, διότι κάνεις δεν ξέρει. Ρωτήστε αύριο έναν υπουργό να σας πει. Ρωτήστε τον αρχηγό της ΕΥΠ ή τον αρχηγό της αστυνομίας.

Πόσοι είναι συνολικά στην Ελλάδα αυτή την στιγμή;

Αν πάρετε απάντηση εγώ θα γίνω Πάπας της Ρώμης.


Το ελληνικό κράτος δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει ούτε καν τις οικογένειές και τα ανήλικα από τις υπόλοιπες ορδές των ροών.

Δεν έχει καταφέρει να κάνει ούτε καν ένα στοιχειώδη φυλετικό διαχωρισμό στα κέντρα που είναι στοιβαγμένοι. Για να προστατέψει έστω τις οικογένειές και τα ανήλικα.

Μιλάμε για σοβαρό έλλειμμα εθνικής εσωτερικής ασφαλείας το οποίο μόλις τώρα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται.

Δεν θα μπω στη συνωμοσιολογία περί εξεγέρσεων κλπ κλπ.

Με βάση τα διεθνή στάνταρ δεν χρειάζεται να συμβεί κάποιο περιστατικό για να τεθεί θέμα ασφάλειας.

Και μόνο η άγνοια του αριθμού των μετακινούμενων πληθυσμών σε ένα κράτος είναι σοβαρό κενό εσωτερικής ασφαλείας της χώρας.

Οι προηγούμενοι γνώριζαν το μέγεθος του προβλήματος, αλλά δεν τους απασχολούσε.

Λυπάμαι που το λέω αλλά υπάρχει κενό ασφαλείας στη χώρα και γι αυτό ετοιμάζουν στρατιωτικού τύπου δομές στα νησιά.

Αστειότητα η μετακίνηση στην ενδοχώρα

Η μετακίνηση στην ενδοχώρα είναι αστειότητα, αφού όσοι μπουν δεν θα ξαναφύγουν. Αν μετακινηθούν στην ενδοχώρα δεν υπάρχει νομικά η δυνατότητα επιστροφής τους στις χώρες προέλευσης.

Επίσης κάτι το οποίο αποκρύβεται σκοπίμως είναι ότι δεν υπάρχουν άλλα ευρωπαϊκά κονδύλια για ενοικιάσεις ξενοδοχείων ή σπιτιών στην ενδοχώρα.

Τα λεφτά, πάπαλα. Φαγώθηκαν.

Θα μείνουν στα νησιά για πάρα πολλά χρόνια…

Είμαστε κράτος οπερέτα.

Την ίδια ώρα είναι προφανές ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε καθεστώς πανικού.

Από την αρχή της διακυβέρνησης της έχει αλλάξει τουλάχιστον τρεις φορές τον αρχικό της σχεδιασμό με τελευταία κίνηση την επίταξη χώρων και εδαφών και την παραδοχή ότι πάμε σε στρατιωτικού τύπου δομές στα νησιά.

Έχει εμπλέξει σταδιακά 4-5 υπουργούς και υφυπουργούς που ασχολούνται με το μεταναστευτικό και άλλους τόσους γενικούς γραμματείς.

Επιπλέον σχεδιάζει συνεχώς νέες επιτροπές, για το άσυλο αλλά και για τις ΜΚΟ.

Μέχρι στιγμής αποτέλεσμα: Μηδέν.

Τα πέντε νησιά που βρίσκονται στο επίκεντρο

Σάμος, Χίος, Μυτιλήνη, Κως και Λέρος είναι τα νησιά που επελέγησαν για την κατασκευή των προαναχωρισιακών κέντρων, γεγονός που προϋποθέτει ότι θα κλείσουν τα ήδη υπάρχοντα, όπως το «κολαστήριο» της Μόριας, στο οποίο στοιβάζονται πάνω από 20 χιλιάδες μετανάστες, αλλά και της Σάμου που βρίσκεται εντός του του αστικού ιστού.

Ο Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, σημείωσε ότι οι χώροι που η κυβέρνηση θα επιτάξει, θα ενοικιαστούν για τρία χρόνια και στους ιδιοκτήτες θα καταβάλλεται ενοίκιο.

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εξέδωσε το Υπουργικό Συμβούλιο, ο υπουργός Μετανάστευσης εξουσιοδοτείται και επιτάσσει λόγω εξαιρετικά επείγουσας ανάγκης την τοποθεσία Καράβας στη Μυτιλήνη, που βρίσκεται κοντά στην Μανταμάδο περιοχή θρησκευτικού ενδιαφέροντος για χιλιάδες πιστούς από όλη την Ελλάδα.

Επίσης, στη Χίο επιτάσσεται η τοποθεσία «Κρητικού Λάκος» στη θέση Ψείρα, στη Σάμο η τοποθεσία Ζερβού, ενώ αντίστοιχες δομές δημιουργούνται στη Λέρο και την Κω, σε εκτάσεις που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Στη Κω μάλιστα μετατρέπεται σε κλειστή δομή το στρατόπεδο «Καπετάν Λαζαρή».

NewsBomb


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Mετά το 2015, συνηθίζεται να μιλούμε για αριθμό "προσφύγων" (διαβάστε τον σύνδεσμο) και μεταναστών, λες και τότε άρχισε η λαθροεισβολή. Το τι έχει γίνει από το 1990 έως τότε, μάλλον ξεχάστηκε. Ακολουθείται, δηλαδή, η τακτική τού Καραγκιόζη, που έλεγε "τα παλιά μου χρέη τα ξεχνώ και τα νέα τ' αφήνω να παλιώσουν"! Έτσι, το άρθρο κάνει λόγο για "εκατοντάδες χιλιάδες", αντί τουλάχιστον 2.5 - 3 εκατομμ. λαθραίων(*), μερικοί από τούς οποίους "νομιμοποιήθησαν" εκ των υστέρων. Νομίμους, ήτοι οικονομικούς μετανάστες, σύμφωνα με τα όσα ορίζει και ο ΟΗΕ, ανθρώπους, δηλαδή, που να ήλθαν ΝΟΜΙΜΩΣ στην Ελλάδα, με τα διαβατήρια και λοιπά έγγραφά των, για να εργασθούν, εγώ θυμούμαι μονάχα τις Φιλιππινέζες οικιακές βοηθούς και ασφαλώς θα υπάρχουν και κάποιοι άλλοι (π.χ. υπάλληλοι τουριστικών γραφείων με σύμβαση), που δεν γνωρίζω.

    Ασφαλώς, όμως, είναι αδύνατον να γνωρίζει ένα κράτος τον ακριβή αριθμό λαθρομεταναστών, αφού δεν είναι πουθενά καταχωρημένοι. Υπάρχουν κάποιοι κατά προσέγγισιν υπολογισμοί, που τούς ανεβάζουν, όπως έγραψα, στα 2.5 - 3 εκατομμύρια, αλλά πέραν τούτου, ουδέν.

    (*)"Σύμφωνα με αποκάλυψη της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» (21-10-07) οι αλλοδαποί φέτος στη χώρα μας ανέρχονται κατά την ΕΥΠ σε 2,5 εκατομμύρια! (Να μην υποθέσουμε ότι και αυτός ο αριθμός, όπως άλλωστε οι προηγούμενοι, είναι συνειδητά «συντηρητικός» λόγω πολιτικού κόστους;)" (απ' εδώ). Έχουν περάσει σχεδόν 13 χρόνια από τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]