Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ακάρ: Παράνομος ο εναέριος χώρος της Ελλάδας


"Παράνομος ο στρατός στα νησιά"

Νέα αναφορά στην στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, τον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο από τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hürriyet, ο θρασύς Ακάρ ξεπέρασε για άλλη μια φορά τα εσκαμμένα λέγοντας πως «ο τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας είναι να δυσκολέψει την επίλυση των προβλημάτων σε κοινό επίπεδο. Έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά από το 1936 και έχει παραβιάσει τις συνθήκες”.

Και προσθέτει: “Παράλληλα με έναν τρόπο που δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο ισχυρίζεται πως ο εναέριος της χώρος είναι 10 μίλια ενώ τα χωρικά της ύδατα φτάνουν τα 6 μίλια”.


Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας συνέχισε λέγοντας: «Περιμένουμε από την Ελλάδα που είναι και σύμμαχος μας στο ΝΑΤΟ να παραμείνει πιστή στις σχέσεις καλής γειτονίας και στις συνθήκες που έχει υπογράψει. Στην Κύπρο, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο αλλά ούτε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας. Δεν υπάρχει περίπτωση επιβίωσης κανενός σχεδίου αν δεν είμαστε μέσα κι εμείς.

Στην Κύπρο, είμαστε εγγυήτρια δύναμη και θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας όπως και των Τουρκοκυπριων αδελφών μας, κανένας να μην τεστάρει την ισχύ και την δύναμη μας» κατέληξε οι Ακάρ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. «Ο τρόπος προσέγγισης της Ελλάδας είναι να δυσκολέψει την επίλυση των προβλημάτων σε κοινό επίπεδο. Έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά από το 1936 και έχει παραβιάσει τις συνθήκες”.

    Περι αποστρατιωτικοποιησης:

    https://kostasxan.blogspot.com/2019/04/blog-post_837.html


    “Παράλληλα με έναν τρόπο που δεν έχει προηγούμενο στον κόσμο ισχυρίζεται πως ο εναέριος της χώρος είναι 10 μίλια ενώ τα χωρικά της ύδατα φτάνουν τα 6 μίλια”.

    Περι εναεριου χωρου ,FIR,κτλ:

    https://kostasxan.blogspot.com/2010/04/h-m.html

    https://kostasxan.blogspot.com/2014/05/blog-post_9753.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θεωρώ κολοσσιαίο λάθος να μπούμε στη συζήτηση περί του αν ενεργήσαμε σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο στα θέματα που θέτει ο Ακάρ. Άλλα πρέπει να λέμε, όχι μόνο οι πολιτικοί μας αλλά κι εμείς, ο απλός λαός:

    Τούρκοι, είστε εισβολείς και έχετε καταλάβει χώρους ελληνογέννεσης! Δε μας ενδιαφέρει αν έχετε διώξει τους Έλληνες από αυτά, εμείς τα θέλουμε πίσω!

    ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητε Ιωαννη,

      εχει σημασια να δινουμε απαντησεις,οχι μονο για να μην περνα η τουρκικη προπαγανδα, αλλα

      και για να αποδειχθει και η υποκρισια τους.

      Τους ενοχλουν τα 10 ναυτικα μιλια, αλλα δεν τους ενοχλουν οι υπερπτησεις πανω απο τα νησια

      μας!

      Τους ενοχλει η στρατιωτικοποιηση των νησιων του Αιγαιου, αλλα δεν τους ενοχλει να βγαζουν

      χαρτες περι "γαλαζιας πατριδας" οπως και η κατοχη της Κυπρου!

      Σημασια εχει να διατηρησουμε αυτα που εχουμε.

      Η Ιστορια μας δικαιωνει σε ολα τα επιπεδα και γνωριζουν οτι ειναι εισβολεις.

      Οι αλυτρωτες πατριδες μονο με το σπαθι απελευθερωνονται, αλλα η εποχη και οι συγκυριες

      δειχνουν οτι ειμαστε τα βατραχια και οχι οι βουβαλοι.

      Για να αναπνεεις ακομα,πρεπει να παρεις αδεια απο Γερμανους και Αμερικανους.

      Διαφορετικα θα σου φορολογησουν και τον αερα.

      Με υπογραφη τους ελληνικου κρατους!

      Διαγραφή
    2. Φίλε ΓΜ,
      όσα γράφεις για το τι ισχύει από πλευράς συνθηκών ή Διεθνούς Δικαίου,
      για την τουρκική υποκρισία και επιθετικότητα
      για το ότι η Ιστορία μας δικαιώνει, είναι όλα αληθή.

      Μην αυταπατάσαι όμως.
      Νομίζεις ότι δεν το ξέρουν όλοι; Σε όλα τα fora, είτε μιλάμε για ΕΕ, είτε για ΝΑΤΟ, είτε για ΟΗΕ, είτε για ότι άλλο θέλουν.

      ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ!

      Και τι έγινε; Μήπως δεν έχουμε αποφάσεις του ΟΗΕ για το θέμα της Κύπρου ή για την Αγία Σοφία που μας δικαιώνουν; Έχουμε.
      Είδες κανέναν να ασχολείται;
      Είδες κανένα κράτος να κόβει τις σχέσεις του με την Τουρκία επειδή παραβιάζει τους κανόνες;
      Κανένα!
      Βλέπεις αυτό που μετράει είναι το συμφέρον του καθενός.
      Και η ΔΥΝΑΜΗ του καθενός.
      και η ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΑΧΗ.

      Και μ' εμας έχουν συμφέροντα οι ισχυροί, ίσως περισσότερα απ' ότι με την Τουρκία. Η διαφορά είναι ότι οι τούρκοι ηγέτες νοιάζονται για την Τουρκία ενώ οι δικοί μας - ανεξαρτήτως κόμματος - νοιάζονται μόνο για την εύνοια των ξένων αδιαφορώντας για την πατρίδα. Κοινώς, εμάς μας έχουν δεδομένους ότι και να μας κάνουν.

      Και όχι, φίλε, δεν είμαστε τα βατράχια. Μην το πιστέψεις αυτό. Προσπαθούν εδώ και αιώνες να πείσουν τον Έλληνα γι' αυτό, με τη βοήθεια πάντα των υποψήφιων ηγετών μας, για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

      Στο σημερινό γεωπολιτικό περιβάλλον, στο σημερινό παγκόσμιο πλέγμα συμφερόντων, νομίζεις ότι τους συμφέρει να ξυπνήσει ο ελληνικός εθνικισμός;

      Να αρχίσει ο Έλληνας να μιλά για Β. Ήπειρο, για ΜΑκεδονία και Παιονία, για Ρωμυλία, για Magna Grecia... για κάθε τόπο ελληνογέννεσης. Ο απλός, καθημερινός Έλληνας.
      Όχι ένας ή δύο ή μερικοί. Η μεγάλοι πλειοψηφία των Ελλήνων.

      Φαντάσου τώρα και την ηγεσία των Ελλήνων να κάνει το ίδιο, και να το υποστηρίζει με στρατιωτικά μέσα.

      Τι να το κάνω να έχω μεν δίκιο για τον εναέριο χώρο ή την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και να τα κάνουν οι Τούρκοι σουρωτήρι κάθε μέρα;

      Κατάρριψη!

      Τότε μόνο θα μας λάβουν σοβαρά υπ' όψιν τους. Και αν είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε μέχρις εσχάτων, θα μας σεβαστούν.

      Λες να διατηρήσουμε τα κεκτημένα. Γιατί μόνο αυτά;
      Γιατί να συνεχίσουμε να αδιαφορούμε για την ελληνική μειονότητα της Β. Ηπείρου, τους Έλληνες των Σκοπίων, ...τους υπόδουλους Έλληνες σε κάθε τόπο ελληνογένεσης που καταπιέζονται και υποφέρουν;
      Γιατί να συνεχίσουμε να αδιαφορούμε για τους Έλληνες εντός των σημερινών συνόρων;

      Το μυαλό μου, φίλε, η ψυχή μου, η ψυχή κάθε Έλληνα που αγαπά το έθνος του πρέπει να δονείται από τα λόγια του Παλαμά:

      "Γκρεμίστε. Εγώ είμαι ο γκρεμιστής, γιατ' είμ΄εγώ κι ο χτίστης!"

      Διότι μόνος σου το λες φίλε ΓΜ. Με την υπογραφή του ελληνικού κράτους και για να αναπνέουμε ακόμα πρέπει να πάρουμε άδεια από Γερμανούς και Αμερικάνους.

      Και σε ρωτώ: μου λες αυτό και παρ' όλα αυτά πιστεύει σε κανόνες του Διεθνούς Δικαίου;

      Και σε ρωτώ, κι εσένα και όλους: Είναι ζωή αυτή; το ανέχεστε;

      Είμαστε Έλληνες. Μας μετέτρεψαν σε δειλούς και απόλεμους, όμως ο Αχιλλέας κι ο Ρήγας κι ο Καποδίστριας κι ο Καραϊσκάκης κι ο Κολοκοτρώνης είναι στο DNA μας. Κι εκείνοι σκλαβιά και τυρρανία πολέμησαν και ανέτρεψαν. Με ποιο δικαίωμα θα τους τιμήσουμε, με πιο δικαίωμα θα γιορτάσουμε την επανάσταση αν δε βαδίσουμε στα χνάρια τους; Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή δεν έλεγε ο Ρήγας;

      Ξέρω πως δεν είναι εύκολο. Ξέρω πως χρειάζεται και δύναμη και θέληση και η εξυπνάδα του Οδυσσέα, και οργανωτικότητα. Αν θέλουμε να επιβιώσουμε όμως σαν έθνος δε γίνεται αλλιώς.

      ΙΩΑΝΝΗΣ



      Διαγραφή
  3. Αχ και να'χαμε έναν πολιτικό που να έκανε μια τέτοια δήλωση προς τους Τούρκους! Θα πέταγε στα ουράνια το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απόλυτα σωστά τά όσα αναφέρεις αγαπητέ Ιωάννη. Όλα φαίνονται μαύρα πηχτό σκοτάδι. Όμως κάτι μέσα μου ,φωνάζει. Ότι αχνοφαίνεται ρόδινο τό πρώτο φώς καί σιγά σιγά τό ξημέρωμα,τής καινούργιας μέρας.. Όσο καί άν προσπαθούν νά διατηρήσουν κάποιοι τήν κατασκότεινη νύχτα. Καθώς σιγά σιγά βλέπω στό μυαλό τών συνελλήνων νά διαλύονται οί ψευδαισθήσεις. Οί συνειδήσεις νά αφυπνίζονται. ΄Οί κομματικοιδεολογικές αποχαυνώσεις νά φεύγουν νά διαλύονται . Σιγά σιγά ό νεοέλληνας αφυπνίζεται καταλαβαίνει τόν κίνδυνο. Καί κάπου ελπίζω μέσα μου ότι στό τέλος σάν λαός δέν θά εξανδραποδιστούμε επειδή τό θέλουν τό σχεδιάζουν κάποιοι ούννοι επικυρίαρχοι. Αρχίζει ή συνειδητοποίηση πλέον από τά κάτω. Γι αυτό καθήκον μας όλων πού γράφουμε δυό αράδες. Νά μιλάμε στούς φίλους γνωστούς, νά εξηγούμε. Καί άς μάς χαρακτηρίσουν φασίστες ,ρατσιστές ,εθνικιστές... Ή αγάπη γιά τόν τόπο καί τήν πατρίδα καί ό αγώνας. Χαλάλι καί όλιγος χλευσμός. Είναι αγωνιστική προσφορά καί τίτλος τιμής.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]