Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το τουρκικό ξεσάλωμα εντός της Γαλλίας, τρομάζει τον Μακρόν


“Ο Μακρόν ανήσυχος για τους δασκάλους που μισθοδοτούνται από το τουρκικό κράτος”. Σε είδηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Le Point, αναφέρεται πως ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σχεδιάζει να επανεξετάσει τα μαθήματα τουρκικών λόγω της “ισλαμικής εθνικιστικής προπαγάνδας του τουρκικού κράτους”.

Πρόσφατα στη Γαλλία θέμα διαμάχης αποτέλεσαν οι δραστηριότητες των ισλαμιστών και άλλων ομάδων, στα κοινωνικά πολιτιστικά και πολιτικά πεδία. Το σχέδιο φέρει την ονομασία Αγώνας ενάντια στις κολεκτιβιστικες ομάδες”, και στόχος του θα είναι να αποτρέψει τις προσπάθειες με πρώτες αυτές της Τουρκίας για ανάπτυξη ισλαμιστικής η εθνικιστικής προπαγάνδας μεταξύ των μουσουλμάνων μεταναστών της χώρας.

Σχέδιο αγώνα που περιλαμβάνει τους Τούρκους “δασκάλους”

Αναφέρεται πως στα πλαίσια αυτού του σχεδίου θα εξεταστούν αυτοί οι οποίοι έρχονται από το εξωτερικό για να εργαστούν ως ιμάμηδες στα τζάμια όπως και οι δάσκαλοι της γλώσσας και του πολιτισμού που εργάζονται στα κρατικά δημοτικά και λύκεια.

Σε είδηση που δημοσιεύτηκε στη γνωστή εφημερίδα Le Point, αναφέρεται πως ο Πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν ανησυχεί, πως οι δάσκαλοι των μαθημάτων τουρκικών και τουρκικού πολιτισμού στα κρατικά σχολεία, δίνουν βαρύτητα στον “κολεκτιβισμό”.


Παράπονα από οικογένειες για ισλαμιστική-εθνικιστική προπαγάνδα

Στην είδηση αναφέρεται πως οι δάσκαλοι που πληρώνονται εξολοκλήρου από το τουρκικό κράτος, έχει εντοπιστεί ότι αντί να εστιάζουν στις αρχές και τις αξίες της Γαλλικής Δημοκρατίας κάνουν “ισλαμιστική και εθνικιστική” προπαγάνδα.

Στο κείμενο της εφημερίδας Le Point, αναφέρεται πώς ο υπουργός παιδείας Ζαν Μισέλ Μπλανκερ, κάνει ετοιμασίες για αυτό το θέμα. Σύμφωνα με αυτό ο υπουργός στα πλαίσια του “Αγώνα ενάντια στις κολεκτιβιστικες ομάδες”, θα εντάξει σε αυτό το σχέδιο και τους δασκάλους οι οποίοι εργάζονται σαν πράκτορες προπαγάνδας του τουρκικού κράτους.

Στη Γερμανία αλλά και σε πολλές άλλες χώρες έχει φανερωθεί ότι το κόμμα ΑΚΡ, διαμέσου χιλιάδων τζαμιών και σχολείων στην Ευρώπη, διαδίδει την τουρκική-ισλαμιστική προπαγάνδα και έχει οργανώσει ένα σοβαρό δίκτυο κατασκόπων και καταδοτών.

Την επικαιρότητα απασχολούν οι απειλές θανάτου σε βάρος μιας μαθήτριας λυκείου

Στη Γαλλία είναι γνωστό ότι υπάρχουν τέτοιου είδους κίνδυνοι και από την Τουρκία και ιδιαίτερα από χώρες του Μαγκρέμπ. Στην επικαιρότητα βρίσκονται ακόμη οι απειλές που έγιναν σε βάρος ενός κοριτσιού-μαθήτρας λυκείου, η οποία έκανε δηλώσεις οι οποίες έφτασαν στο σημείο της προσβολής της ισλαμικής θρησκείας.

Μαθήτρια Λυκείου ονόματι Μίλα, μετά από την κριτική που άσκησε, αντιμετώπισε χιλιάδες απειλές θανάτου και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο της. Κι όμως η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη πως ακόμα και δηλώσεις οι οποίες εμπεριέχουν προσβολές, δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με απειλές θανάτου.

Κάποιοι πολιτικοί και ΜΜΕ, ανέφεραν ότι οι χιλιάδες απειλές θανάτου σε βάρος της μαθήτριας Μιλά, είναι αποτέλεσμα της ενδυνάμωσης στη Γαλλία των ακραίων ισλαμιστών όπως και των εθνικισμών άλλων χωρών.

Σχόλιο: Ο Γάλλος καλά κάνει και ανησυχεί. Στην Ελλάδα υπάρχει κάποια ανησυχία για την κατακόρυφη κλιμάκωση του τουρκικού εθνικισμού στη Θράκη; Υπάρχει κάποια ανησυχία για την κλιμάκωση του πακιστανικού εθνικισμού στην Αθήνα;

Τουρκικά Νέα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]