Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το τουρκολιβυκό μνημόνιο ήταν μόνο η αρχή


Η Άγκυρα προσφέρει σε όλους «κομμάτια» της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Στην Ελλάδα ανέκαθεν το ελληνικό πολιτικό σύστημα είχε πρόβλημα να κατανοήσει πως στις άλλες χώρες δρουν με βάση και αποκλειστικά τα συμφέροντά τους ενώ στην χώρα μας πάντοτε προωθούνταν τα συμφέροντα των «συμμάχων» με την ελπίδα έτσι ότι θα προωθηθούν στο τέλος τα ελληνικά συμφέροντα.

Αυτό στην πράξη αποδείχτηκε ολότελα λανθασμένο και κόστισε στην χώρα όχι μόνο γεωστρατηγικές ήττες αλλά και δύο εθνικές καταστροφές όπως στην Μικρά Ασία το 1922 και στην Κύπρο το 1974.

Τώρα στην Αθήνα υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι έχει δημιουργηθεί ένας συμμαχικός άξονας μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Ιταλίας-Αιγύπτου και Γαλλίας, ο οποίος θα στηρίζεται σε κοινές αξίες περί Διεθνούς Δικαίου, σε έντονους φιλικούς δεσμούς και κοινά συμφέροντα.

Όμως το Διεθνές Δίκαιο ξεχνιέται όταν υπάρχει το κέρδος, οι «φιλίες» μεταξύ κρατών «σπάνε» μόλις υπάρξει σύγκρουση συμφερόντων και τα ίδια τα συμφέροντα αλλάζουν πολύ γρήγορα και για αυτό παύουν να είναι κοινά.

Η Τουρκία εκμεταλλευόμενη το γεγονός αυτό προχώρησε στην υπογραφή του τουρκολιβυκού μνημονίου με το φιλοτουρκικό καθεστώς της Τρίπολης με βάση το οποίο μαζί με την Λιβύη (το 5% της Λιβύης) αρπάζουν ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η υπογραφή αυτή δεν έγινε με βάση κάποιο συναισθηματικό κίνητρο για να μας «την πουν» και για να μας «πικάρουν».

Ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού και ήταν όχι μόνο η αρχή, αλλά και η συμφωνία πρότυπο με βάση την οποία η Άγκυρα επιδιώκει και την σύναψη άλλων μνημονίων με άλλες χώρες της Α.Μεσογείου στις οποίες θα ρίξει το «δόλωμα» της απόδοσης σε αυτές μεγαλύτερων θαλάσσιων περιοχών.

Δηλαδή επιχειρεί να δημιουργήσει «τετελεσμένα» και έχει ήδη σχεδιάσει, όχι να τα δεχτούμε εμείς αλλά να τα νομιμοποιήσουν οι άλλοι!


Εμείς στην αρχή ως γνήσιοι «συννεφοπουλίτες» που πέφτουν από τα «σύννεφα» δεν θέλαμε ούτε να το πιστέψουμε, γιατί λέγαμε, «μπα... αποκλείεται, έχουμε φτιάξει και γαμώ τις φιλίες στην Μεσόγειο» έλα όμως που εν τέλει δεν είναι έτσι.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους επιστρέφοντας από το Βερολίνο, αναφέρθηκε σε επαφές με την Ιταλία για πραγματοποίηση γεώτρησης ανοιχτά της Λιβύης.

«Αυτή τη στιγμή η Ιταλία είναι σε διαπραγματεύσεις μαζί μας στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Λιβύη προκειμένου να πραγματοποιήσουμε γεώτρηση», ισχυρίστηκε ο Ερντογάν συμπληρώνοντας πως κάτι τέτοιο «θα τρελάνει την Ελλάδα».

Η Ιταλία για μια ημέρα έκανε πως... δεν άκουσε και μετά προχώρησε σε μια ανακοίνωση που εμείς αν ήμασταν ελληνικό ΥΠΕΞ δεν θα νιώθαμε και πολύ ασφαλείς.

Καταρχήν διέψευσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας τις φήμες που πυροδότησαν οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί διαπραγμάτευσης μεταξύ Ρώμης και Άγκυρας με στόχο την κοινή εκμετάλλευση των πετρελαϊκών πόρων, στα ανοικτά της Λιβύης.

«Οι φήμες που κυκλοφόρησαν στον Τύπο σύμφωνα με τις οποίες η Ιταλία φέρεται να διαπραγματεύεται με την Τουρκία με στόχο την εκμετάλλευση των πετρελαϊκών πόρων, στα ανοικτά της Λιβύης, στο πλαίσιο του πρόσφατου μνημονίου συνεργασίας της 'Αγκυρας με την Τρίπολη για την οριοθέτηση των υφαλοκρηπίδων, στερούνται βάσης» τονίζει το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά όμως το «σέρβιρε» πολύ ωραία βάζοντας την Τουρκία στο «κάδρο» με το «γάντι»

«Αυτό που η Ιταλία υποστηρίζει εδώ και καιρό είναι ότι η εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων στην Μεσόγειο θα έπρεπε να ιδωθεί ως μια ευκαιρία που πρέπει να αδράξει κανείς, μέσω της συνεργασίας όλων των παράκτιων χωρών», προσθέτει η ανακοίνωση.

«Αυτό απαιτεί, μεταξύ των άλλων, η οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών να πραγματοποιηθεί διαμέσου διαπραγμάτευσης μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλευρών. Είναι η θέση που εκφράσαμε τους τελευταίους μήνες, στις τουρκικές αρχές, σε όλες τις συναντήσεις μας», καταλήγει το ιταλικό ΥΠΕΞ.

Τι είπαν οι Ιταλοί; Συνεργασία όλων άρα και της Τουρκίας και οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών κατόπιν διαπραγμάτευσης που σημαίνει όχι με βάση το Διεθνές Δίκαιο διότι τότε δεν υπάρχει διαπραγμάτευση αλλά με βάση την αρχή της «ευθυδικίας» δηλαδή, «προσωπικές κρατικές διαπραγματεύσεις» από το μηδέν.

Να θυμήσουμε πως πριν μερικούς μήνες και το Ισραήλ και η Αίγυπτος είχαν δείξει κάποιους «δισταγμούς» ως προς την πορεία που θέλουν να ακολουθήσουν έναντι της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Τελικά το Ισραήλ υπέγραψε για τον αγωγό EastMed ενώ η Αίγυπτος ανέβασε την ρητορική της κατά της Τουρκίας λόγω Λιβύης. Πάντως ακόμα δεν έχει αποφασίσει να ξεκινήσει με την Ελλάδα την οριοθέτηση ΑΟΖ και αυτό κάτι λέει.

Τελικός στόχος της Άγκυρας είναι η αποδόμηση των όποιων συμμαχιών της Αθήνας, η πλήρης απομόνωσή της και εν τέλει η αρπαγή του μεγαλύτερου μέρους της ελληνικής υφαλοκρηπίδας όχι μόνο από την Άγκυρα αλλά και από άλλες χώρες ώστε να καταφέρει έτσι την «νομιμοποίηση» των τουρκικών παράνομων επιθετικών ενεργειών.

Ο σχεδιασμός είναι μακιαβελικός, αρκούντως σατανικός όπως ακριβώς ταιριάζει στην τουρκική διπλωματία. Η Άγκυρα επιδιώκει να «σπάσει» τις συμμαχίες της Ελλάδας με την πιο αρχαία μέθοδο: Την ικανοποίηση του ενστίκτου του «φιλοτομαρισμού» που πάντα είναι ισχυρότερος από την όποια έννοια του Διεθνούς Δικαίου.

Η Τουρκία θέλει να χωρίσει το σύνολο της θαλάσσιας περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου μεταξύ της ίδιας και των γύρω χωρών κινούμενη στη βάση της συμφωνίας που έκανε με τη Λιβύη χωρίζοντας τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των δύο χωρών αναφέρει ο κυπριακός Φιλελεύθερος.

Η Τουρκία θέλει να προχωρήσει σε κάτι ανάλογο με την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Προβάλλοντας τους ως δέλεαρ ότι θα εξασφαλίσουν περισσότερες περιοχές με ενεργειακά αποθέματα και ως εκ τούτου θα έχουν μεγαλύτερα έσοδα.

Μη γελιόμαστε, ο Ερντογάν δεν λέει ψέματα, παρασκηνιακά όντως έχει κάνει δελεαστικές προτάσεις σε όποιον δεν μιλάει τουρκικά και για αυτό όλοι διπλωματικά αποφεύγουν να απαντήσουν ευθέως γιατί ξέρουν πως αν τον προκαλέσουν θα τους «δώσει» στεγνά και είναι σίγουρο ότι θα το κάνει αυτό.

Στην πραγματικότητα περισσότερο από το να γίνει η Τουρκία χώρα εξαγωγής υδρογονανθράκων, τον ενδιαφέρει να μην γίνει η Ελλάδα.

Θέλει την Ελλάδα να μείνει στην κατάσταση «συρσίματος» που βρίσκεται τα τελευταία 10 χρόνια. Αν παραμείνει σε αυτή την «φάση» η «εντροπία» απλά θα κάνει τα υπόλοιπα.

Η Τουρκία θα «φουσκώνει» και η Ελλάδα απλώς θα «εξαφανιστεί» μέσα σε γεωπολιτικές «μπουρμπουλήθρες»

Αν υπάρχει κάτι που διευκολύνει την Αθήνα στο να επιβιώσει είναι ότι Αίγυπτος και Ισραήλ δεν συμπαθούν τον Ερντογάν και κυρίως δεν τον εμπιστεύονται λόγω της σύνδεσής του με την Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Αν ήταν άλλος στην εξουσία, πολύ αμφιβάλουμε ότι θα μας μιλούσε κανείς...

ProNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Άν κάποιος θά μπορούσε νά προσθέσει ή νά σχολιάσει κάτι από τό άρθρο είναι τό εξής: Ότι πρέπει από κάποιους πολιτικάντηδες τών Αθηνών. Νά φύγει ή ιδεολοψία : " Νά μοιράσουμε τά κοιτάσματα, νά δώσουμε στό σουλτάνο τό κατιτίς του καί νά ηρεμήσει,έχει καί η Τουρκία δικαιώματα". Αυτοί οί κύριοι τού κατευνασμού καί τής μοιρασιάς [έστω καί μέσω Χάγης]. θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΑΛΛΑΓΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΠΟΙΚΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΦΥΛΟΥΣ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΛΙΣΤΑ [ ΛΕΣΒΟΣ ,ΧΙΟΣ ,ΣΑΜΟΣ ,ΚΩΣ,ΡΟΔΟΣ ΚΤΛ. Καί μετατόπιση τής τουρκικής ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ 25 ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ! Καί οί Κυκλαδίτες μετατρέπονται σέ ακρίτες πλέον. Δέν έχουμε γείτονα στά ανατολικά μάς. Κάποιον Σκανδιναύο. Όπου μπορείς νά κάνεις συμφωνία : Εντάξει θά πάρεις μερίδιο από τά κοιτάσματα ΑΛΛΑ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ,ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΊ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΟΣΤΑΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. Τέτοια συμφωνία μπορείς νά κάνεις μέ τήν νεοθωμανική Τουρκία; Τά γράφω αυτά γιά νά ξυπνήσουν κάποιοι πολιτικάντηδες υπέρμαχοι τού κατευνασμού καί τού συμβιβασμού. Καί όταν τούς ρωτουν γιά πιθανότητα δυναμικής αντίδρασης απαντού: "Μά τί θέλετε νά βγάλουμε τό στόλο καί νά πυροβολεί;" . Καί ή απορία μου είνα: Εφόσον καί εισβολή τουρκική νά γίνει,δέν επιτρέψουν στίς ΕΔ ΝΆ ΠΡΆΞΟΥΝ ΤΌ ΚΑΘΉΚΟΝ ΤΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΑΝΑΚΡΙΒΩΝ ΟΠΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ; Στό διπλωματικό τομέα βεβαίως καί υπάρχει. Τουρκική εργώδης διπλωματική εκστρατεία ,υπόγειες επαφές σέ χώρες στηρίγματα γιά μας [Ισραήλ,Ιταλία, πιθανόν καί Αίγυπτος].Γιά νά τίς προσεταίριστουν. Ρίχνοντας τους δολώματα Ελληνικής [πού δέν ανακηρύξαμε] καί Κυπριακής ΑΟΖ . Αυτή είναι δυστυχώς ή κατάσταση .Καί μόνο άν αντισταθούμε στρατιωτικά μπορεί νά γλυτώσουμε κάτι.Όχι δέν είμαι φιλοπόλεμος! Αλλά ποιά άλλη σωτηρία καί πιθανότητα διάσωσης τής πατρίδας βλέπετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Αλλά ποιά άλλη σωτηρία καί πιθανότητα διάσωσης τής πατρίδας βλέπετε;"


      Μηπως προωρες εκλογες με το διλημμα: συνεργασια ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ή τελος της μεταπολιτευσης;

      Διαγραφή
    2. Ποιά λύση ; Αγαπητέ ΓΜ: Δυναμική αντιμετώπιση τών όποιων τουρκικών τσαμπουκάδων. Νά αφεθούν οί ΕΔ νά πράξουν το καθήκον τους. Παρόλο πού γιά τούς σχεδιασμούς τών επικυριάρχων αυτή θά είναι ανεπιθύμητη εξέλιξη. Διότι ή αναταραχή πιθανόν [σίγουρα κατ εμέ] θά αναδείξει πατριωτικές δυνάμεις διακυβέρνησης. Άρα μή ελεγχόμενες από αυτούς. Δέν σού κάνει εντύπωση ή υποχωρητικότητα καί ή άρνηση ολων των ελληνόφωνων κυβερνήσεων; διαχρονικά;

      Διαγραφή
    3. Φιλε Πανο,

      συμφωνω σε ολα οσα λες, αλλα η δυναμικη αντιμετωπιση τουρκικων τσαμπουκαδων οπως και η

      ελευθερια κινησεων στις ΕΔ για να δρασουν, προϋποθετουν την υπαρξη πατριωτικων δυναμεων

      διακυβερνησης.

      Νομιζω οτι το πιο σημαντικο ειναι η αναδειξη αυτων των πατριωτικων δυναμεων ΠΡΙΝ την

      αναταραχη, ωστε να μην βρεθουμε προ τετελεσμενων, (απωλεια νησιδων ή αποφαση

      συνεκμεταλλευσης μεσω Χαγης,ΟΗΕ).

      Διαφορετικα θα ειναι πολυ δυσκολο να αναστραφει η κατασταση.

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ ΓΜ. Εύλογοι οί προβληματισμοί καί οί ανησυχία σου. Καί συμμερίζομαι τήν άποψη σου ότι πρέπει νά εμφανιστούν πατριώτες ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Καί έχεις απόλυτο δίκιο. Όμως σου διαφεύγει ότι μας κυβερνούν Ελληνόφωνοι υπαλληλίσκοι τών ξένων. Πού στό άκουσμα τών λέξεων ΠΑΤΡΊΔΑ ,ΟΡΘΟΔΟΞΊΑ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Παθαίνουν αλλεργικό σόκ. Βασικός στόχος τών αφεντικών τους: Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! Είναι γάγγρανα πού άν δέν απαλλάγούμε από αυτούς,θά σαπίσουν όλα! Καί θά είναι επώδυνη ή απαλλαγή μας,νά τό ξέρεις. Διότι καί νά εμφανιστούν πατριώτες πολιτικοί. Τό σύστημα καλά οργανωμένο ακόμα θά τούς εξουδετερώσει. Έχει όλα τά μέσα. Ενώ ήδη δρομολογούν τήν εδαφική μας συρρίκνωση : Σύμφωνα μέ πληροφορίες έγινε κυβερνητική σύσκεψη μέ αντκείμενο ΤΗΝ ΧΑΓΗ! Τό ενδιαφέρον ποίοι συμμέτειχαν : Η κυρία Ντόρα, Ή ηγεσία τού ΕΛΙΑΜΕΠ. Όλοι οί φιλότουρκοι καθηγητάδες [Ντόκος αθ κτλ]. Προεξάρχοντος τού Καθηγητού Χρ Ροζεστάιν[ Ροζάκη επί τό ελληνικότερον]. Άπαντες κλίματος Ααρών Αβουρή [ ΣΗΜΊΤΗ Κ.]. Καταλάβατε ποιοί μάς σκάβουν τό λάκκο; Καί ψάχνουν πώς θά σερβίρουν τήν παράδοση τού Ανατολικού Αιγαίου στόν νεοέλληνα. Μέ "δώρα" " αυξήσεις" "φορογικές ελαφρύνσεις" προσωρινό πάγωμα τών πλειστηριασμών. Μέ αντάλλαγμα τό Αιγαίο ανατολικά τού 25 Μεσημβρινού. Όπως παλαιότερα μή περικοπή προσωρινά τών συντάξεων αντίδωρο γιά τό ξεπούλημα τής Μακεδονίας. Καί γιά νά τά πετυχούν όλα αυτά . Καί εκλογές θά κάνουν σύντομα, διότι μέ συγκυβέρνηση δέν κινδυνεύουν από ειδικά δικαστήρια επ εσχάτη προδοσία. Τέτοιες εντολές έχουν δώσει οί γερμανοί δανειστές. Επομένως αγαπητέ ΓΜ ή απαλλαγή καί ή απελευθέρωση θά έρθει μέσα από πόνο,δάκρυα. Ξεσηκωμό από μιά προσωρινή ήττα. Καί τότε θά δούμε αυτούς τούς προδότες, νά μήν έχουν τόπο νά σταθούν. Διαφορετικά πώς θά έρθει ή λευτεριά ; Κατά τήν γνώμη σου;

      Διαγραφή
    5. Δυστυχως,εχεις δικιο Πανο.

      Διαγραφή
  2. Δέν έχω σκοπό,αγαπητέ ΓΜ. Ούτε νά σπείρω τήν απογοήτευση ,τήν απελπισία ,τήν απόγνωση. Επειδή είπα ωμά καί ξεκάθαρα τήν αλήθεια. Χρέος μας ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΥΒΡΙΔΙΚΌ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΘΑ. Τί νά κάνουμε; Διατηρούμε τήν πολιτιστική ,θρησκευτική μας ταυτότητα. Παλεύουμε γιά όλα αυτά πού προσπαθούν νά μάς αφαιρέσουν. Μιλάμε στά παιδιά μας, γιά τήν ιστορία μας. Τό σχολείο αποεθνοποιεί τά παιδιά μας. Τά αποχριστιανίζει. τά προετοιμάζει γιά προσυλητισμό σέ άλλες θρησκείες [βουδισμό,μουσουλμανισμό]. Τί κάνουμε λοιπον; Κυριακή πρωί όπωσδήποτε Εκκλησιασμός[κάντε οί γονείς γιά τά παιδιά σας]. Νά τούς γίνει βίωμα. Άς κοιμηθούν λίγο περισσότερο τό Σάββατο. Γιατί μέσα στήν λειτουργία ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ , ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. Εφόσον τό σχολείο νοθεύει παραποιεί τήν γλώσσα μας. Άν θέλουμε νά ενεργοποιθεί τό ελληνικό κύτταρο. Καί νά ελευθερωθούμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]