Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μέρκελ "τάζει" κι άλλη χρηματική βοήθεια στον Ερντογάν


"Είπαμε ότι είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε οικονομικά στη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης όσων έφυγαν από την Ιντλίμπ", ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Πρέπει να γίνουν προσπάθειες για την εκεχειρία στη Λιβύη", ανέφερε η Μέρκελ, αναλύοντας επιπλέον: "θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να μετατραπεί η εύθραυστη κατάπαυση του πυρός, στη ολοκληρωτική κατάπαυση πυρός, στη Λιβύη".

Η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε ότι τα άρθρα που έγιναν δεκτά στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη θα εγκριθούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. "Θεωρώ ότι η ΕΕ θα παράσχει στήριξη, πέραν της στήριξης των 3 + 3 δισ. ευρώ", είπε η Γερμανίδα καγκελάριος για την παροχή βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους πρόσφυγες.


Αναφορικά με τη διάσκεψη του Βερολίνου που πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιανουαρίου, η Μέρκελ δήλωσε πως ''ο Σάρατζ αποδέχθηκε τη συμφωνία 55 σημείων και την κατάπαυση πυρός στη Λιβύη, ενώ ο Χαλίφα Χαφτάρ συμφώνησε μόνο με την κατάπαυση πυρός και έδωσε πέντε ονόματα για τη Στρατιωτική Επιτροπή 5+5 για τη Λιβύη (η οποία αναμένεται να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στη Γενεύη).Η Μέρκελ είπε, επίσης ότι θα μπορούσε να στηρίξει την κατασκευή καταφυγίων για του πολίτες που φεύγουν από την Ιντλίμπ για την Τουρκία.

Εν τω μεταξύ, η Μέρκελ θεωρεί πιθανή τη διεξαγωγή συνάντησης για τη Συρία στην Άγκυρα με τη συμμετοχή των ηγετών της Ρωσίας, της Τουρκίας και της Γαλλίας - Βλαντιμίρ Πούτιν, Ταγίπ Ερντογάν και Εμμανουέλ Μακρόν αντίστοιχα.

"Συζητήσαμε (με τον Ερντογάν) ότι θα θέλαμε να συνεχίσουμε τις συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε με τους προέδρους της Ρωσίας και της Γαλλίας, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους", δήλωσε η Μέρκελ μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Τούρκο πρόεδρο στην Άγκυρα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]