Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προελαύνουν προς την Τρίπολη οι δυνάμεις του Χάφταρ


Σημαντική πρόοδο καταγράφουν τα στρατεύματα του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), υπό τον στρατηγό Χαφτάρ, στο πλαίσιο της «τελικής μάχης» για την κατάληψη της πρωτεύουσας, Τρίπολης. «Τα στρατεύματα σημείωσαν εξαιρετική πρόοδο το απόγευμα της Τρίτης, καθώς κατέλαβαν νέες θέσεις στην περιοχή Ασφάχ» δήλωσε ο εκπρόσωπος του LNA, μιλώντας στον απεσταλμένο του Sputnik.

Πρόσθεσε δε, ότι οι δυνάμεις του LNA έχουν προκαλέσει «βαριές απώλειες» στα στρατεύματα της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA). «Οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή Σαλάχ αλ-Ντιν, καθώς ένοπλοι μαχητές προσπαθούν να ανακαταλάβουν εδάφη, τα οποία έχασαν από τον LNA τις τελευταίες 48 ώρες. Οι δυνάμεις μας ήταν έτοιμες και δεν οπισθοχώρησαν ούτε ένα βήμα» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου, οι στρατιωτικές δυνάμεις που πρόσκεινται στον στρατηγό Χαφτάρ ξεκίνησαν την «τελική μάχη» για την κατάληψη της Τρίπολης, έχοντας τη στήριξη της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.


Η Λιβύη βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου από το 2011, όταν και δημιουργήθηκαν δύο διαφορετικές κυβερνήσεις – μετά τον θάνατο του Μουαμάρ Καντάφι. Τα ανατολικά τμήματα ελέγχονται από τη Βουλή της Λιβύης, η οποία υποστηρίζεται στρατιωτικά από τον LNA. Από την πλευρά της, η GNA, η οποία στηρίζεται από τον ΟΗΕ, διαθέτει τον έλεγχο των δυτικών επαρχιών, όπως και της Λιβύης.

Sputnik


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]