Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: «Επιταχύνουμε τη συμφωνία με τη Λιβύη»


Επιταχύνεται η συμφωνία που υπέγραψε η Άγκυρα με την κυβέρνηση της Τρίπολης, όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Τ. Ερντογάν από τη Γενεύη όπου βρίσκεται για το Παγκόσμιο Φόρουμ για τους Πρόσφυγες.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι «επιταχύνουμε τη συμφωνία με τη Λιβύη. Αν υπάρξει ανάγκη, θα είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε», προσθέτοντας ότι η χώρα του είναι έτοιμη να προσφέρει στρατιωτική υποστήριξη στην κυβέρνηση της Τρίπολης ή να υποστηρίξει κοινές ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο.

«Τους είπαμε ότι είμαστε πάντοτε έτοιμοι να βοηθήσουμε, εάν το χρειαστούν. Από στρατιωτική συνεργασία και συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας μέχρι ενέργειες για τα δικαιώματά μας στην θάλασσα: είμαστε έτοιμοι», πρόσθεσε ο Τ. Ερντογάν. Σημειώνεται πως την Κυριακή ο Τούρκος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη για να υποστηρίξει την κυβέρνηση της Τρίπολης ενάντια στη στρατιωτική επίθεση του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.


Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στην αποστολή drones στα κατεχόμενα λέγοντας ότι «είμαστε σε διαδικασία να αυξήσουμε τον αριθμό τους αν είναι απαραίτητο. Όλα μπορούν να αλλάξουν ανάλογα τις ανάγκες».

Όσον αφορά τη Συρία, ο Τ. Ερντογάν σημείωσε πως οι διεθνείς δυνάμεις δεν έχουν ακόμη εκφράσει υποστήριξη προς τα σχέδια της Τουρκίας για τη δημιουργία «ασφαλούς ζώνης» στη βόρεια Συρία, όπου η Άγκυρα δηλώνει ότι προτίθεται να επανεγκαταστήσει ένα εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες.

«Ούτε καν οι χώρες που θεωρούμε ισχυρότερες και αξιοσέβαστες έχουν ανταποκριθεί στην έκκλησή μας για ασφαλή ζώνη και έχουν δηλώσει "είμαστε μέσα" », πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Φ. Ντονμέζ: Νέες γεωτρήσεις το 2020 μετά τη συμφωνία με Λιβύη

Στο ίδιο κλίμα με τις δηλώσεις του Τ. Ερντογάν κινήθηκε και ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, ο οποίος προανήγγειλε ότι «τους πρώτους μήνες του 2020 η Τουρκία θα ξεκινήσει διαδικασία για αδειοδότηση και έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου έπειτα από την κοινοποίηση στον ΟΗΕ της συμφωνίας με τη Λιβύη».

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, o κ. Ντονμέζ, μετά την ομιλία του στο «4ο Εργαστήρι Ενέργειας Αr Ge», επισήμανε ότι η συμφωνία με τη Λιβύη για τα θαλάσσια σύνορα στην Ανατολική Μεσόγειο έλαβε έγκριση από τις εθνικές συνελεύσεις τόσο της Τουρκίας όσο και της Λιβύης.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]