Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιταλία: Η Αγκυρα δεν πρέπει να παρέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη


«Η Άγκυρα δεν πρέπει να παρέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην Τρίπολη, στο Τομπρούκ και στη Βεγγάζη, όπως γράφει σήμερα η ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Ντι Μάιο πρόσθεσε ότι οι τουρκολιβυκές συμφωνίες «είναι συμφωνίες με κρίσιμα σημεία, αρχίζοντας από τα θαλάσσια σύνορα» και ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης δεν πρέπει να επιτρέψει την είσοδο Τούρκων στρατιωτών.

Παράλληλα, η κυβέρνηση Κόντε έκανε σήμερα γνωστό ότι σύντομα πρόκειται να ορίσει ειδικό απεσταλμένο για τη Λιβύη και ότι θα επιλέξει πρόσωπο με ισχυρό προφίλ.


«Η ανησυχία για τη στάση της Τουρκίας ενώνει τις κυβερνήσεις του Βερολίνου, της Ρώμης και του Παρισίου», γράφει η La Stampa, ενώ ο διευθυντής της εφημερίδας του Τορίνο Μαουρίτσιο Μολινάρι τονίζει πως σε ό,τι αφορά τη Λιβύη, πλέον «υπάρχει πραγματική σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα στην Ιταλία και την Τουρκία».

Πολλοί παρατηρητές προσθέτουν ότι η Ρώμη επιχειρεί τώρα να ξανακερδίσει το χαμένο έδαφος και να επηρεάσει καθοριστικά το μέλλον της βορειοαφρικανικής αυτής χώρας. «Η Ιταλία πρέπει να ανακτήσει τον φυσικό της ρόλο και να βοηθήσει τη φίλη αυτή χώρα», δήλωσε σχετικά και ο ίδιος ο Ντι Μάιο.

Όπως έγινε γνωστό, τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να επισκεφθεί τη Ρώμη ο στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ. Σήμερα το πρωί, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών είχε νέα τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης Φάγετζ αλ Σάρατζ, τον οποίο συνάντησε χθες στην Τρίπολη.

Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική κυβέρνηση έχει εκφράσει επανειλημμένα την επίσημη άποψή της πως τα δύο τουρκολιβυκά μνημόνια πρέπει να θεωρούνται άκυρα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]