Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής κατά Ελλήνων ψαράδων στα Ίμια


Προκλητική συμπεριφορά από σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής κατέγραψαν Έλληνες ψαράδες στην περιοχή των Ιμίων, όπου τα τουρκικά σκάφη πέρασαν ακριβώς δίπλα τους με μεγάλη ταχύτητα και τις σειρήνες ανοιχτές, επιχειρώντας να τους εκφοβίσουν.

Συγκεκριμένα, σε βίντεο που μετέδωσε ο Alpha φαίνεται ένα από τα τουρκικά σκάφη να κινείται με ταχύτητα προς το ελληνικό καΐκι και τελευταία στιγμή να κάνει στροφή προκειμένου να μην το εμβολίσει.

«Έμειναν τα παραγάδια κάτω και δεν μας άφηναν να δουλέψουμε. Όμως εμείς εκεί κόντρα γιατί είναι οι μέρες που ρίχνουν τα ψάρια πάνω στα Ίμια» δήλωσε ο ψαράς Βασίλης Λύρας από την Κάλυμνο.


Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτός ερχόταν με 40 μίλα πίσω από την πρύμνη. Ήρθε με τσαμπουκά και να κάνει φασαρία αλλά εμείς δεν φύγαμε. Αν κάναμε μια μπροστά θα γινόταν επεισόδιο. Μόλις πάμε στο 1 μίλι από τα Ίμια έχουμε τη σειρήνα να μας ενοχλεί».

Το συγκεκριμένο επεισόδιο παρακολουθούν και σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής που φτάνει εσπευσμένα στο σημείο. Ο Κώστας Σαρούκος πρόεδρος αλιέων Λέρου, μιλώντας στο Open TV υπογράμμισε πως «αυτοί καλά κάνουν τη δουλειά τους. Εμείς αντιδρούμε όπως μπορούμε με τις δικές μας δυνάμεις. Σαν κράτος τι κάνουμε;» Οι Έλληνες ψαράδες διατηρούν την ψυχραιμία τους. Αγνοούν τις τουρκικές προκλήσεις και δεν απαντούν σε όσα γίνονται. «Δεν τους υπολογίζαμε εκεί. Αυτοί είναι οπλισμένοι και κάνουν άσχημες ενοχλήσεις. Μπορεί να τρακάρουν. Τα καϊκια είναι μικρά, κυρίως 10-12 μέτρων.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]