Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Anadolu: Όποιος κυριαρχεί στη Μεσόγειο ελέγχει τρεις ηπείρους


Συνεχίζεται η ρητορική της Τουρκίας σχετικά με την κυριαρχία της χώρας στη Μεσόγειο και Αιγαίο που προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, το ειδησεογραφικό πρακτορείου Anadolu διατυπώνεται την άποψη πως όποιος κυριαρχεί στη Μεσόγειο, ελέγχει –ουσιαστικά- τρεις ηπείρους ενώ δημοσιεύει ένα νέο προκλητικό χάρτη ο οποίος στηρίζεται στο τουρκικό δόγμα ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα.

Το Anadolu στην ανάλυση που κάνει με φόντο την συμφωνία Τουρκία -Λιβύης για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών, κάνει λόγο για δεύτερο «χαστούκι» στην Κύπρο και στην Ελλάδα ενώ σημειώνει ότι τα drone της Τουρκίας τα οποία πετούν από βάση στα Κατεχόμενα ήρθαν ως απάντηση στα ελληνικά F-16 που πέταξαν στα Κατεχόμενα.



«Η δύναμη που κυριαρχεί στη Μεσόγειο, ελέγχει τρεις ηπείρους»

Ο αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι «από την ημέρα που θα τεθεί σε ισχύ το Μνημόνιο ανάμεσα στην Τουρκία και τη Λιβύη, θα υπάρχει η νομική βάση για εγκατάσταση τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο τρίγωνο Αλ Χομς, Ζλιτάν, Μισράτα, με τις χερσαίες δυνάμεις και το ναυτικό να ενισχύουν τις στρατιωτικές δυνατότητες της GNA (σ.σ. Εθνική Κυβέρνηση της Λιβύης) απέναντι στις δυνάμεις του Στρατηγού Χαφτάρ».


Σημειώνεται ωστόσο στο τέλος του άρθρου, ότι οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι του αρθρογράφου και δεν αντανακλούν απαραίτητα τις θέσεις του πρακτορείου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]