Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διάδοχοι των συριζαίων;


Το 2019 πλησιάζει στο τέλος του και η νέα κυβέρνηση μπαίνει με ορμή στο 2020.

Σε όλα τα θέματα; Μάλλον όχι.

Αυτό που ο μέσος νουνεχής πολίτης περίμενε, και εκείνο για το οποίο ψήφισε τον Κυριάκο, ασχέτως πολιτικών καταβολών και ιδεολογίας, ήταν ο διακαής «πόθος» να ξεφορτωθούμε μια και καλά τον Σύριζα και να στρώσει ο δρόμος για την επιστροφή στη κανονικότητα.

Ένα σχετικά εύκολο έργο για τον Μητσοτάκη, αφού πλέον ο Σύριζα είναι ξεδοντιασμένος και εντελώς ανυπόληπτος ακόμη και σε πολλούς από εκείνους που τον ψήφιζαν με δυο χέρια για να «σκίσει τα μνημόνια».

Σίγουρα διατηρεί ένα 30% του εκλογικού σώματος, αλλά όπως και να το κάνουμε η πλειοψηφία (έστω και αργά) κατάλαβε ότι πρόκειται περί πολιτικών απατεώνων ανίκανων να προσφέρουν το οτιδήποτε θετικό στη χώρα.

Με αυτά τα δεδομένα, συν το ότι η οικονομική κρίση νομοτελειακά έφτασε στα τελειώματά της, ο Κυριάκος είχε και έχει μια μοναδική ευκαιρία να κάνει όλα όσα χρειάζονται για να ορθοποδήσει η χώρα, κλείνοντας τα αυτιά στον λαϊκισμό των συριζαίων…

Για να μη ξεχνάμε, ο Σαμαράς είχε απέναντί του την Μέρκελ και τους δανειστές, τον Σύριζα και τους εν γένει αγαναχτιστές, δίπλα του είχε τον αλαζονικό Μπένι και τον ανεκδιήγητο κυρ Φώτη, και πίσω του τα μαχαίρια των άτυπων συνιστωσών της Νέας Δημοκρατίας.

Παρ’ όλα αυτά πάλεψε σαν θηρίο και έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, μόνο που οι συγκυρίες ευνοούσαν την στείρα άρνηση και τη γιαλαντζί επαναστατικότητα που εκπροσωπούσε το «γελαστό παιδί» και οι υπόλοιποι τσιρκολάνοι του Σύριζα…

Θα θυμόσαστε φαντάζομαι την αγωνιστικότητα των Στρατούλη, Λαφαζάνη, Κατρούγκαλου… της Ζωζώς, και άλλων παρόμοιων γραφικών, που όμως (όπως και ο Μπαρουφάκης) λατρεύονταν μετά μανίας.

Τα υπόλοιπα είναι γνωστά, η χώρα κινδύνεψε να πέσει στην άβυσσο, και σε όλα μα όλα τα ζητήματα ο Αλέξης και η παρέα του κρίθηκαν από ανεπαρκείς έως επικίνδυνοι.


Και έτσι φτάσαμε στον Ιούλιο του ’19 και ο Κυριάκος κέρδισε μια πολύ καλή αυτοδυναμία, με τους ψηφοφόρους του να θεωρούν ότι θα γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις αντιπολιτευτικές κραυγές των συριζαίων, και θα στρωθεί στη δουλειά.

Εσύ είσαι που το λες;

Κάθε μέρα οι συριζαίοι κάνουν πάρτυ στα πάνελ και στα σόσιαλ μίντια, και η κυβέρνηση τρέχει ασθμαίνουσα να απαντήσει και κυρίως να απολογηθεί.

Τη μια για την δήθεν αστυνομική βία, την άλλη για οτιδήποτε καπνίσει στους συριζαίους, που απελευθερωμένοι από τις ευθύνες της εξουσίας έχουν απασφαλίσει γενικώς.

Και τι βλέπουμε μετά από μισό χρόνο σχεδόν Κυριάκου;

Να τρέχουν οι αστυνομικοί να συλλάβουν κάποιον μπαχαλάκια ή κακοποιό, και την άλλη μέρα (κυριολεκτικά) να είναι ελεύθερος.

Όσο για τις περίφημες προσαγωγές, εκεί γελάμε.

Με αποτέλεσμα οι μολότοφ να πέφτουν σαν χαλάζι, και οι Ρουβίκωνες να κάνουν ότι γουστάρουν.

Όσο για την εγκληματικότητα, αυτή σύμφωνα με επίσημα στοιχεία έχει θεριέψει.

Όπως θέριεψαν και οι ροές, με τους Συριζαίους να γελάνε και να το παίζουν αδικημένοι (και δικαιωμένοι) και με τους νησιώτες να αποτελούν πλέον μειοψηφία στον τόπο τους.

Όπως μειοψηφία θα είναι σε λίγο και οι Έλληνες, κυρίως της Μακεδονίας, αφού κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότεροι «ικέτες» μεταφέρονται στην ενδοχώρα, με τις ροές όμως να συνεχίζουν αμείωτες στα νησιά και στον Έβρο.

Με την κυβέρνηση να «εξυπηρετεί» τις ΜΚΟ… να διεκπεραιώνει το «έργο» τους.

Αντί να τις κλείσει όλες…

Όσον αφορά στο «μακεδονικό», αυτό ήδη ξεχάστηκε, όπως ξεχάστηκαν τα μεγάλα λόγια…

Τώρα έχουμε τον Σουλτάνο που μας απειλεί καθημερινά, και εμείς αντιδρούμε με «αυστηρές» τοποθετήσεις του Προκόπη…

Τον οποίο ακούγεται ότι ο Κυριάκος θα «αντικαταστήσει» με γυναίκα, ή με «σοσιαλιστή», για να είναι αρεστός στην ευρύτερη κεντροαριστερά του Αλέξη, της Φώφης, και του … Ραγκούση.

Μη τυχόν και θυμώσουν δηλαδή αν προταθεί κανένας πατριώτης Σαμαράς, και τορπιλίσουν την αγαστή «συνεργασία» τους με την κυβέρνηση.

Εν κατακλείδι, οι όμορφες αυτοδυναμίες όμορφα καταρρέουν, άσχετα αν προς το παρόν οι περισσότεροι νεοδημοκράτες δεν αντιδρούν, συστήνοντας υπομονή.

Ξέρω όμως πολύ καλά πως πολλοί είναι εκείνοι που ψήφισαν Κυριάκο, και που τώρα αυτομαστιγώνονται και δηλώνουν κοψοχέρηδες, αρνούμενοι να αποδεχτούν την αδικαιολόγητη ανικανότητα της κυβέρνησης να περιορίσει την εγκληματικότητα και την λαθροεισβολή, τα δυο φλέγοντα αυτά ζητήματα.

Καλές δηλαδή οι μειώσεις του ΕΝΦΙΑ, και οι εκκλήσεις για μειώσεις των τελών κινητής τηλεφωνίας, αλλά όλα αυτά θα είναι τριτεύοντα όταν σιγά σιγά (κατά εκεί πάει) θα επικρατήσει η Σαρία… με τις ευλογίες της κυβέρνησης, που σε αυτά τα δυο ζητήματα μου θυμίζει απλά έναν διάδοχο των πολιτικών του Σύριζα…

Και τουλάχιστον οι συριζαίοι ήταν ιδεοληπτικοί τσαρλατάνοι. Οι καινούργιοι όμως; Γιατί το συνεχίζουν;

Λέτε να ισχύει αυτό που κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα, ότι έγινε προεκλογική συμφωνία με τους εταίρους;

Κρατήστε εσείς όλους τους «πρόσφυγες» που φτάνουν στην Ευρώπη, κι εμείς θα σας αφήσουμε ελεύθερα τα γκέμια στα ζητήματα της οικονομίας;

Λέτε; Αν ναι, τότε λυπάμαι.

ΥΓ- Απελάσεις δεν γίνονται. Μη μασάτε…

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]