Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η σκιά της «Μεγάλης Αλβανίας» στοιχειώνει τα Βαλκάνια


Το 75% των Αλβανών επιθυμεί την ένωση με το Κόσοβο

Η Le Soir δημοσιεύει ρεπορτάζ με τίτλο «Η σκιά της Μεγάλης Αλβανίας στοιχειώνει εκ νέου την περιοχή» αναφέρεται στην αύξηση του εθνικιστικού συναισθήματος στην Αλβανία και στο Κόσοβο, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στις δυτικές δυνάμεις για την επαναφορά της ιδέας της Μεγάλης Αλβανίας.

Το ρεπορτάζ τονίζει τη νίκη του αριστερού εθνικιστικού κόμματος Vetëvendosje στο Κόσοβο με τον ηγέτη του να Albin Kurti να γίνεται ο νέος επικεφαλής της χώρας.


Το κοσοβάρικο κόμμα άνοιξε γραφεία στα Τίρανα και ο εκπρόσωπος του Bojken Abazi, αν και σημειώνει πως προς το παρόν είναι μια ΜΚΟ, επιτίθεται στα κόμματα που κυβέρνησαν την Αλβανία τα τελευταία χρόνια τα οποία χαρακτηρίζει διεφθαρμένα και ότι έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα.

Ο Abazi επισημαίνει ότι το 75% των Αλβανών επιθυμεί την ένωση με το Κόσοβο, ενώ σημειώνει ότι σύμφωνα και με τον Χάρτη του ΟΗΕ οι λαοί έχουν δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό.

Οι εξελίξεις αυτές, σημειώνει το ρεπορτάζ, αυξάνουν την ανησυχία στη Δύση για την επαναφορά της ιδέας μιας Μεγάλης Αλβανίας, ανησυχία που εντείνεται και από την στάση της Ε.Ε. η οποία αρνήθηκε την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία τον Οκτώβριο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]