Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα Leopard-2 στα χέρια μισθοφόρων της Τουρκίας;


Τζιχαντιστές μισθοφόροι παραδέχονται στην εφημερίδα Bild ότι η Τουρκία τους έδωσε γερμανικά τανκ Leopard-2 για να πολεμήσουν στη Βόρεια Συρία, γεγονός που αν αποδειχθεί, δεν αποκλείεται να προκαλέσει αναταράξεις στις ήδη δύσκολες σχέσεις Άγκυρας- Βερολίνου αλλά και στη γερμανική πολιτική σκηνή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Bild στις 22 Νοεμβρίου, με τον τίτλο «Τι είδους παιχνίδια παίζει η Τουρκία με τα γερμανικά τεθωρακισμένα;» οι μισθοφόροι τζιχαντιστές αντάρτες που πολεμούν για λογαριασμό της Τουρκίας ενάντια στον Συριακό Δημοκρατικό Στρατό (SDF)- δηλαδή τους Κούρδους που αποτελούν την κύρια δύναμη της κουρδοαραβικής συμμαχίας- σε βάθος 30 και πλέον χιλιομέτρων στο συριακό έδαφος, στην περιοχή Til Temir έχουν εξοπλιστεί από τον τουρκικό στρατό και με γερμανικά τεθωρακισμένα.

Εκπρόσωπος των μισθοφόρων δήλωσε στην εφημερίδα πως "η Τουρκία μας έδωσε στρατιωτικό εξοπλισμό και άρματα μάχης", επιβεβαιώνοντας τις σχετικές καταγγελίες των Κούρδων, ότι «μισθοφόροι της Τουρκίας διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις σε χωριά και κωμοπόλεις της Βόρειας Συρίας χρησιμοποιώντας οι ίδιοι άρματα μάχης του τουρκικού στρατού».


Βέβαια, σε περίπτωση που ισχύουν τα όσα δηλώνονται στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, τότε πιθανότατα εγείρεται ζήτημα παραβίασης της συμφωνίας Τουρκίας – Γερμανίας για την αγορά των αρμάτων μάχης, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η χρήση τους από τρίτους.

Πάντως, εκπρόσωπος του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Οικονομικών και Ελέγχου Εξαγωγών (BAFA) δήλωσε ότι «δεν διαθέτει σαφείς ενδείξεις παραβίασης της συμφωνίας», ενώ ο εκπρόσωπος του Γερμανικού Υπουργείου Άμυνας ανέφερε πως «δεν υπάρχει τροποποίηση των όρων της συμφωνίας πώλησης», η οποία έγινε το 2005 και προβλέπει γραπτή έγκριση των ομοσπονδιακών κυβερνήσεων για τη χρήση των γερμανικών αρμάτων μάχης από τρίτους.

Την ίδια ώρα το Κουρδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANF αναφέρει ότι «το δημοσίευμα της Bild έρχεται να επιβεβαιώσει για άλλη μια φορά ότι στην επιχείρηση εισβολής στη Βόρεια και Ανατολική Συρία που ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου, το τουρκικό κράτος και οι μισθοφόροι του χρησιμοποίησαν τα γερμανικά Leopard-2».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]