Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία, κράτος δολοφόνος


Οι τουρκικές αρχές ήξεραν 8 μέρες πριν για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα το 2015

Σκάνδαλο ολκής στην Τουρκία ή αμέλεια μεγατόνων; Σύμφωνα με νέα έγγραφα, η τουρκική αστυνομία είχε πληροφορίες σχετικά με τις προετοιμασίες για βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας το 2015 στην Άγκυρα, τουλάχιστον οκτώ ημέρες πριν από το περιστατικό, το οποίο σκότωσε περισσότερους από εκατό ανθρώπους, ανέφερε η εφημερίδα Cumhuriyet την Παρασκευή.

Η έκθεση ανέφερε ότι τα έγγραφα που αποκαλύπτουν την αμέλεια των υπαλλήλων, δεν προσκομίστηκαν στο δικαστήριο μέχρι πρόσφατα, προσθέτοντας ότι παρασχέθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα της Άγκυρας, από άγνωστο άτομο, ένα χρόνο μετά από τη δίκη υπόπτων για την επίθεση που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016.

Τα έγγραφα ανέφεραν ότι ο Yakup Şahin, μέλος του Ισλαμικού Κράτους (ISIL) που έφερε τους βομβιστές αυτοκτονίας στην Άγκυρα, πριν από την επίθεση, στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2015, προσπάθησε να αγοράσει δύο τόνους χημικών ουσιών, που χρησιμοποιούνται στη κατασκευή βόμβων από πωλητή φυτοφαρμάκων στην περιοχή Νιζίπ, του Γκαζιαντέπ. Όταν του ζητήθηκε ταυτότητα, έφυγε από το κατάστημα.


Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ενημέρωσε την αστυνομία, για την απόπειρα και αυτοί εντόπισαν το εν λόγω άτομο.

Η τοπική αστυνομία ενημέρωσε αργότερα τις αντιτρομοκρατικές μονάδες στην πόλη Γκαζιαντέπ. Ωστόσο, ο συγκεκριμένος θύλακας του ISIS, που έκανε την επίθεση, συγκέντρωσε τα απαραίτητα χημικά από άλλη πηγή, σύμφωνα με την έρευνα.

Στις 10 Οκτωβρίου 2015, δύο βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν σε μια ειρηνική διαδήλωση, που είχε οργανωθεί κυρίως από αριστερές παρατάξεις και το φιλοκουρδικό κόμμα HDP, μπροστά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ulus, στην πρωτεύουσα της Τουρκίας. 109 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 500 τραυματίστηκαν στις εκρήξεις.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]