Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ζητά τα... ρέστα η Τουρκία για το προσφυγικό


Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει φτάσει στα όριά της» με το προσφυγικό και ότι η κατάσταση στα ελληνικά νησιά είναι πλέον μη διαχειρίσιμη.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «αβάσιμες και ατυχείς δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού», επισημαίνοντας ότι οι ροές μεταναστών έχουν μειωθεί χάρη στα μέτρα που έλαβε η Τουρκία, ενώ κατηγορεί την Ελλάδα για απάνθρωπη μεταχείριση των μεταναστών και για προπαγάνδα κατά της Τουρκίας.

Παράλληλα, καλεί την Αθήνα να τερματίσει την επαναπροώθηση των μεταναστών και να επανορθώσει για τις απάνθρωπες συνθήκες υπό τις οποίες ζουν οι μετανάστες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Το τελευταίο παράδειγμα χειραγώγησης της κοινής γνώμης που επιχειρεί να πράξει η Ελλάδα μέσω διαστρέβλωσης των γεγονότων είναι οι αβάσιμες και ατυχείς δηλώσεις του πρωθυπουργού Μητσοτάκη.

Σε σύγκριση με τη μεταναστευτική κρίση του 2015, όταν 850 χιλιάδες παράτυποι μετανάστες έφτασαν στην Ευρώπη, το τρέχον επίπεδο περάσματός τους έχει μειωθεί κατά 94%, χάρη στα μέτρα που έλαβε η Τουρκία.


Δεν είναι ανθρώπινο οι χώρες που βρίσκονται στις μεταναστευτικές οδούς καθώς και η Ελλάδα να εφαρμόζουν "πολιτική μηδενικής μετανάστευσης" και να αγνοούν τα δικαιώματα των ανθρώπων αυτών. Η Ελλάδα και οι χώρες που υποφέρουν από τη μετανάστευση πρέπει να εστιάσουν κυρίως στην αντιμετώπιση των αιτιών που προκαλούν τη μετανάστευση στις χώρες προέλευσης.

Η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από 4 εκατομμύρια εκτοπισμένους ανθρώπους. Οι Έλληνες εταίροι μας καθώς και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να κατανοήσουν πως δεν είναι δίκαιο η Τουρκία μόνη της να επωμίζεται το βάρος της μετανάστευσης, που είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα.

Παρά το γεγονός πως ο Έλληνας πρωθυπουργός αρνείται να δει και να αναγνωρίσει την κατάσταση, οι παράτυποι μετανάστες συνεχίζουν να επαναπροωθούνται στα σύνορα από τις ελληνικές αρχές. Αψηφώντας τις ευρωπαϊκές αξίες, οι άνθρωποι αυτοί υπόκεινται σε απάνθρωπη μεταχείριση.

Θεωρούμε ότι αρμόζει να υπενθυμίσουμε στην Ελλάδα πως το να επιλέξει να συνεργαστεί με την Τουρκία στο θέμα αυτό θα φέρει πιο αποδοτικά αποτελέσματα αντί να γίνεται προπαγάνδα κατά της Τουρκίας.

Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να

- Διορθώσει τις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν οι μετανάστες, που καταγράφονται επίσης από διεθνείς οργανισμούς

- Αποτρέψει τους θανάτους βρεφών, ανηλίκων καθώς και μεταναστών που δεν μπορούν να λάβουν την απαιτούμενη βοήθεια

- Μην ξεχάσει πως οι άνθρωποι αυτοί έχουν δικαιώματα και ελευθερίες που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο

- Βάλει τέλος στην πρακτική της επαναπροώθησης μεταναστών, που είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο

- Μη χρησιμοποιεί όπλα κατά μεταναστών και να μην τους συμπεριφέρεται απάνθρωπα

- Δείξει σεβασμό στα πιστεύω των μεταναστών καθώς και στις κοινές αξίες της Ευρώπης και της ανθρωπότητας».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]