Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αστυνομικοί στα κάγκελα: «Γίναμε μετανάστες στη χώρα μας»


Στα όρια έχουν φτάσει λόγω του Προσφυγικού άνδρες της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες οι αστυνομικοί μπροστά από το κτίριο της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης (ΔΑΕΘ) αναφορικά με τις διαρκείς μετακινήσεις προσωπικού που υφίστανται λόγω του Μεταναστευτικού - Προσφυγικού, ζητώντας παράλληλα ενίσχυση της υπηρεσίας λόγω αυξημένων αναγκών.

«Είμαστε εργαζόμενοι και όχι αναλώσιμοι» και «Μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα» έγραφαν τα πανό των αστυνομικών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, αξιώνοντας την άμεση και ουσιαστική ενίσχυση της ΔΑΕΘ με προσωπικό, τη μείωση των δυνάμεων που απασχολούνται στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και την ενίσχυση των αστυνομικών με είδη ατομικής προστασίας, όπως κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα κ.ά.


Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης επισήμανε ότι «διμοιρίες από τη Θεσσαλονίκη μετακινούνται διαρκώς σε όμορες αστυνομικές διευθύνσεις για μέτρα τάξης σε κάθε είδους εκδηλώσεις και κάθε 28 ημέρες αποσπώνται σε νησιά για τις ανάγκες του Μεταναστευτικού - Προσφυγικού, με διάρκεια απόσπασης 15 ημέρες. Οι μετακινήσεις αυτές έχουν καταστήσει τους αστυνομικούς μετανάστες στην ίδια τους τη χώρα. Δυστυχώς, η συνεχής αποδυνάμωση της Διεύθυνσης και η επιφόρτισή της με κάθε είδους πάρεργο δεν στάθηκαν αρκετές για να ενισχυθεί η ΔΑΕΘ, μέσω των 100 θέσεων στις έκτακτες μεταθέσεις».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαϊρίδης, στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν αυτή τη στιγμή 17 διμοιρίες, εκ των οποίων τέσσερις είναι μόνιμα εγκατεστημένες στα νησιά και όταν γίνονται κάποιες αλλαγές, πάνω από το 50% των αστυνομικών δυνάμεων βρίσκεται εκτός νομού!

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Εμείς δεν λέμε να μη συμβάλουμε σε ένα τόσο μεγάλο εθνικό ζήτημα, αλλά θα πρέπει και η φυσική ηγεσία να ενισχύει την υπηρεσία» τόνισε ο ίδιος.

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν: «Ακόμα και ο ελάχιστος αριθμός αστυνομικών που μετακινήθηκε στη Διεύθυνση με τις εσωτερικές μεταθέσεις τοποθετήθηκε αποκλειστικά σε επιτελικές θέσεις. Η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έχει εξαντλήσει κάθε μέσο για την άμβλυνση των προβλημάτων και τη διευκόλυνση του προσωπικού της ΔΑΕΘ. Εντούτοις, προς λύπη όλων μας, αποδεικνύεται ότι κανένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και τις αρνητικές συνέπειες που προκαλεί στις οικογένειες των εργαζομένων».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Εμείς δεν λέμε να μη συμβάλουμε σε ένα τόσο μεγάλο εθνικό ζήτημα, αλλά θα πρέπει και η φυσική ηγεσία να ενισχύει την υπηρεσία»"

    Δεν ειναι κατανοητο το τι ζητουν οι αστυνομικοι:

    Συμβαλλουν σε ενα τοσο μεγαλο εθνικο ζητημα με το να μεταφερονται οι "προσφυγες" στην ηπειρωτικη

    Ελλαδα.

    Και ζητουν να ενισχυθει η υπηρεσια απο την φυσικη ηγεσια,ωστε να συνεχιζεται η αλωση της χωρας

    απο τους λαθρομεταναστες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]