Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκος πολιτικός ζητά να δικαστεί ο Ερντογάν επειδή δεν έχει πτυχίο


Μερικές δεκάδες Τούρκοι πολίτες, συγκεντρώθηκαν έξω από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ζήτησαν να δικαστεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον Μετίν Γκιουλέρ, ηγέτη ενός μικρού αριστερού κόμματος στην Τουρκία, του Evrensel Yol Partisi (ΕΥΡ), ο οποίος άπλωσε πανό διαμαρτυρίας έξω από το ΕΔΑΔ ζητώντας την παρέμβαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

Ο λόγος είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχει πτυχίο, όσο κι αν έχει προσπαθήσει κατά καιρούς, με εξόφθαλμα ψεύδη να ισχυριστεί το αντίθετο, κάτι που αντιτίθεται στους νόμους της χώρας του.


Ο Τούρκος πολιτικός ζητεί από τους Ευρωπαίους δικαστές και εισαγγελείς να προχωρήσουν στην αυτεπάγγελτη δίωξη του Τούρκου προέδρου, αφού πρώτα εξάντλησε όλα τα ένδικα μέσα της Τουρκίας, όπως λέει ο κανονισκμός του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στη διαμαρτυρία ενώπιον του ΕΔΑΔ συμμετείχαν περίπου 40 άτομα και ο Μετίν Γκιουλέρ αποδίδει τη χαμηλή συμμετοχή στο "φόβο" που διακατέχει αρκετούς πολίτες για τη δίωξη που θα υποστούν αν στραφούν ενάντια στον πρόεδρο της Τουρκίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]