Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λαθροπολιτικές και λαθροπολιτικοί


Πολιτική και πολιτικοί: Ένας αδιάκοπος πόλεμος διαφθοράς και η ατιμωρησία των επιτήδειων

Η φύση είναι παντοδύναμη και εκδικείται. Το φυσικό περιβάλλον όπως κάθε φορά διαμορφώνεται από τις εποχές επιδρά στην συμπεριφορά μας και στη ζωή μας. Ο άνθρωπος καθημερινά προσαρμόζεται για να ανταποκριθεί στις ανάγκες που το φυσικό περιβάλλον διαμορφώνει, στη βροχή, στο κρύο, στη ζέστη, στο χιόνι, που είναι προβλεπτά και αντιμετωπίσιμα κατά ένα τρόπο και αποτελούν κομμάτι της ζωής του, μια φυσική ακολουθία τακτική και επαναλαμβανόμενη, που μέσα από τις μεθόδους που αποκάλυψε, προσάρμοσε τη ζωή του και την έκανε ανεκτή και καλύτερη, χωρίς να γίνεται έρμαιο των φυσικών φαινομένων.

Δηλαδή δημιούργησε πολιτισμό και τις υποδομές μιας άνετης ζωής, πάντα σε σχέση με το φυσικό περιβάλλον, που μπορεί να είναι η πηγή για τη ζωή του, αλλά ως ανεξέλεγκτο χωρίς προφύλαξη δημιουργεί και αιτίες για την καταστροφή του. Μια πυρκαγιά από κεραυνό, μπορεί να καταστρέψει σπίτια και να αφανίσει ανθρώπους.

Εδώ έρχεται το στοιχείο της πρόληψης και αποφυγής των κινδύνων με τα κατάλληλα μέσα και μέτρα προφύλαξης. Όσο πιο καλά είναι οργανωμένη η κοινωνία για την αντιμετώπιση των φυσικών φαινομένων, τόσο πιο πολιτισμένη είναι. Και όσο αποτρέπεται ο κίνδυνος για να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές, τόσο μεγαλύτερη ασφάλεια αισθάνεται ο πολίτης.

Επομένως όλα είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής σχεδιασμού και πρόληψης, με κατάλληλη οργάνωση και υποδομή, αποτροπής και αποφυγής κάθε απειλής, που μπορεί να φέρει σε κίνδυνο την ζωή, την περιουσία και την ασφάλεια των ανθρώπων. Είναι έργο δηλαδή και ευθύνη της πολιτικής και των πολιτικών. Που αδιαφορούν για τους άλλους, το λαό και την τύχη του και αυτοδοξάζονται μέσα από τα μεγάλα λόγια και τις κολακείες, στα μεγαλεία που τους προσφέρει η εξουσία τους και η μανία τους για δόξα.


Τα μεγάλα λάθη της πολιτικής δεν τα αντιλαμβανόμαστε στο χρόνο που τα ζούμε, αλλά όταν έρχονται τα επίχειρα και μας πνίγουν σαν αποτέλεσμα των ίδιων των λαθών. Οι πρόσκαιρες εντυπώσεις και η εικόνα, δημιουργούν το πολιτικό ρεύμα. Όπως και οι αλόγιστες παροχές. Αλλά άμα γίνονται χωρίς προγραμματισμό και προοπτική ανάπτυξης, στο τέλος οδηγούν στην φτωχοποίηση όλων.

Καλός ο μηχανικός μας, που έβγαλε άδεια για να κτίσουμε ξενοδοχείο στην παραλία. Δίπλα στην άμμο. Πλούτισε όλο το κύκλωμα μικροδιαφθοράς και εξυπηρέτησης με το αζημίωτο. Έτσι έκτισε σπίτι εκτός σχεδίου ο φίλος μας. Έβαλε τηλέφωνο και ρεύμα. Και κάνει διακοπές και χαίρεται και ο ίδιος και όλη η παρέα του για την πρόοδο. Έκαναν όλοι τα στραβά μάτια και πλούτισαν. Το μαύρο χρήμα που κινεί τα γρανάζια ενός συστήματος ατιμωρησίας, που λειτουργεί αιώνες, για να πλουτίζουν όσοι ζουν στις παρυφές της κρατικοδίαιτης διαφθοράς. Με τους κουμπάρους στην Κορώνη και όλοι επιχαίρουν για τα κορόιδα, τους νομοταγείς πολίτες.

Κάποτε όμως έρχεται το πλήρωμα του χρόνου. Το άδικο ποτέ δεν ευλογείται. Τα παράνομα σπίτια καίγονται στην πρώτη πυρκαγιά, γιατί κτίσθηκαν χωρίς καμία πολεοδομική πρόβλεψη και στον μικρότερη σεισμό καταρρέουν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα γιατί είχαν θεμελιωθεί στην άμμο. Η τραγωδία των ανθρώπων που πλήγηκαν ανείπωτη. Έχασαν τις ζωές τους και κάποιοι πλούτισαν, για να ετοιμάσουν τα φέρετρά τους. Χωρίς ποτέ να αποκαλύπτονται και να τιμωρούνται.

Όπως συνέβη τώρα με τον πρόσφατο σεισμό στην Αλβανία, που εκτυλίχθηκαν σκηνές ανείπωτης τραγωδίας, για αυτούς που έχασαν τις ζωές τους, στα ερείπια, σπίτια λαιμητόμους, που είχαν κατασκευάσει οι επιτήδειοι, πλουτίζοντας με το αίμα των αθώων και ανυπεράσπιστων πολιτών. Έργο της πολιτικής και των πολιτικών.

Οι οποίοι ποτέ δεν θα αποκαλυφθούν για να πληρώσουν για τα εγκλήματά τους. Είναι η ομερτά, που καθορίζει τη σχέση των εμπλεκομένων στη περιφερόμενη διαφθορά, που όλοι την οσμιζόμαστε, αλλά ποτέ δεν αποκαλύπτεται, σε αυτό τον αδιόρατο ιστό της ροής του μαύρου χρήματος, που δίνει τον άκοπο πλουτισμό στους επιτήδειους και καταστρέφει τις κοινωνίες και τις ζωές των άλλων.

Είναι δείγμα της έλλειψης πολιτισμού η διαχεόμενη αντίληψη ότι είναι μαγκιά η παρανομία και ο εύκολος πλουτισμός σε βάρος των πολλών, αρκεί να μη σε πιάσουν. Η χειρότερη μορφή πολιτικού και κοινωνικού κανιβαλισμού. Που καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό, οδηγεί στην ανθρωποθυσία των αδυνάτων και στην αλαζονεία και στην έπαρση των ολίγων.

Δυστυχώς ατιμώρητα για τους τελευταίους, που αποτελεί και το πρόβλημα δημοκρατικής λειτουργίας κάθε πολιτικού συστήματος διαφθοράς.

Σόλοικος
AntiNews



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]