Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσαβούσογλου: Δεν ισχύoυν συμφωνίες στην Αν. Μεσόγειο χωρίς συμμετοχή της Τουρκίας


Άνευ σημασίας χαρακτήρισε ο Μ. Τσαβούσογλου τη συνάντηση Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στην Νέα Υόρκη, καθώς όπως υποστήριξε δεν ισχύει καμιά συμφωνία ή απόφαση στην οποία δεν συμμετέχει η Τουρκία. Μάλιστα επανέλαβε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον κυπριακό ιστότοπο philenews.com σε δηλώσεις του στο Α Χαμπέρ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι «δεν έχει καμιά σημασία» που συναντήθηκαν Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος στην Νέα Υόρκη.

«Όσον αφορά το θέμα της οριοθέτησης των συνόρων στην ανατολική Μεσόγειο δεν ισχύει καμιά συμφωνία ή απόφαση στην οποία δεν συμμετέχει η Τουρκία. Αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο, εμείς έχουμε μοιραστεί με ολόκληρη την κοινή γνώμη και τη διεθνή κοινή γνώμη και με τα Ηνωμένα Έθνη και την ΕΕ όλα τα στοιχεία για τους λόγους των δραστηριοτήτων μας που εξηγούν ότι έχουμε δίκιο από πλευράς διεθνούς δικαίου. Κάναμε και ενημερώσεις. Με αυτό δεν δώσαμε λογαριασμό. Αλλά μετά από τόση φασαρία που έγινε για τις δραστηριότητές μας εξηγήσαμε τί έγινε και στο πλαίσιο ποιου διεθνούς δικαίου τις πραγματοποιήσαμε», ανέφερε ο Μ. Τσαβούσγλου.


Ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι η Άγκυρα διεξάγει δραστηριότητες στη δική της υφαλοκρηπίδα. «Αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε με κανένα. Είναι ένα ζήτημα εθνικής κυριαρχίας και όποιος θέλει ας πει ό,τι θέλει», σημείωσε.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ακόμη ότι η Τουρκία είναι υπέρ του διαμοιρασμού των υδρογονανθράκων γύρω από την Κύπρο, μεταξύ ελληνοκπυπρίων και τουρκοκυπρίων στο νησί.

«Ενόσω δεν γίνεται αυτό εμείς θα συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας εκεί. Ευχόμαστε να υπάρξει συμφωνία και όλοι να πάρουν τα δικαιώματά τους και να συνεχιστεί αυτή η υπόθεση μέσα σε γαλήνη και ειρήνη και ο πλούτος αυτός να πουληθεί στη διεθνή αγορά μέσω Τουρκίας. Αν δεν γίνει αυτό εμείς θα κάνουμε τα δικά μας βήματα. Προτιμούμε να βρεθεί μια κοινή οδός», ανέφερε.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]