Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεταναστευτικό: Πάνω από 700 έφτασαν στη Λέσβο σε ένα 48ωρο


Αυξημένες συνεχίζουν να είναι οι ροές στα νησιά του βορείου Αιγαίου, καθώς πέντε βάρκες με περισσότερους από 250 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα σε Λέσβο και Σύμη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι 703 άτομα έφτασαν μόνο στη Λέσβο από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι τις 12 σήμερα Πέμπτη 3 Οκτωβρίου το μεσημέρι, επιβεβαιώνοντας πλήρως τα στατιστικά των τελευταίων χρόνων ότι ο Οκτώβριος είναι ο μήνας με τις μεγαλύτερες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 1 Οκτωβρίου πέρασαν 335 άτομα, 177 χθες Τετάρτη και 191 σήμερα, Πέμπτη. Με τρεις βάρκες έφτασαν στη Σκάλα Συκαμιάς 143 πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και στην περιοχή του Αεροδρομίου με άλλες 2 βάρκες 48 άτομα. Αυξημένες είναι οι αφίξεις και στη Σύμη καθώς μέσα σε 2 ημέρες έφτασαν βάρκες με 110 πρόσφυγες και μετανάστες.


«Η κατάσταση είναι δραματική θα φύγουμε εμείς για να μείνουν αυτοί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σύμης, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας. «Η αστυνομία και το Λιμενικό δηλώνουν αναρμόδιοι, δεν υπάρχουν υποδομές για τη φιλοξενία ενώ δεν υπάρχει κανείς για να καταγράψει τον ακριβή αριθμό αυτών των ανθρώπων. Μόνο σήμερα έφθασαν 130 άτομα με φουσκωτές βάρκες μπήκαν ανενόχλητα στο λιμάνι και από εκεί στο νησί. Η κατάσταση είναι δραματική. Είμαστε χώρα καφενείο δεν μπορούμε να φυλάξουμε τον δρόμο από τον οποίο έρχονται», είπε μιλώντας στο protothema.gr.

Χθες, 213 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σε ακτές της Λέσβου. Αν και τις προηγούμενες ημέρες οι ροές ήταν μειωμένες, χθες και σήμερα περισσότερα από 700 άτομα έχουν βγει στις ακτές της Λέσβου.

Ο πληθυσμός του καταυλισμού μέσα και έξω από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας ξεπερνά επίσημα πλέον τις 13.000, φτάνοντας με όσους αποβιβάσθηκαν σήμερα τις 13.198. Για την ερχόμενη Κυριακή έχει προγραμματισθεί η μετακίνηση 570 προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι μέσω Πειραιά θα μεταφερθούν σε δομές στην υπόλοιπα Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε εχθές στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αρμοδιότητα σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, τους τελευταίους πέντε μήνες έχει σημειωθεί αύξηση-ρεκόρ 200%.

«Σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια η αύξηση είναι της ίδιας περιόδου, αύξηση της τάξεως του 110%. Προκύπτει ένα εύλογο ερώτημα, στην κοινωνία και στην πολιτική ζωή, γιατί συνέβη αυτό; Πώς φθάσαμε σε αυτή την κατακόρυφη αύξηση; Ενώ με την αλλαγή της κυβέρνησης, δεν είχε προλάβει να αλλάξει κάτι, τον Ιούλιο τα πράγματα ήταν όπως ήταν. Εδώ, οι απαντήσεις πρέπει να είναι ξεκάθαρες και σαφείς, να ξέρουμε όλοι πού βρισκόμαστε, οι λόγοι για την αύξηση αυτών των αριθμών και των ροών μπορούν να συνοψιστούν σε τέσσερις», είπε ο κ. Κουμουτσάκος.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Η Υποσαχάρια Αφρική έχει 63% χριστιανική πλειοψηφία: https://www.pewforum.org/2015/04/02/sub-saharan-africa/ αλλά δεν μας έρχονται μετανάστες από εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]