Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Economist: Η Ευρώπη να σταματήσει να υποκρίνεται για την Ελλάδα


Κριτική προς τους Ευρωπαίους εταίρους ασκεί με δημοσίευμά του ο Economist, τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσουν να υποκρίνονται ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτυγχάνει πρωτογενή πλεονάσματα 2,2% κατά μέσο όρο μέχρι το 2060. Το βρετανικό περιοδικό καλεί τους Ευρωπαίους «να γίνει η διευθέτηση των οικονομικών της Ελλάδας μια και καλή», καθώς οι Έλληνες στις εκλογές του Ιουλίου γύρισαν την πλάτη τους στον λαϊκισμό ψηφίζοντας τον Κυρ. Μητσοτάκη ο οποίος έχει υποσχεθεί μια υποσχέθηκε μια μεταρρυθμιστική πλατφόρμα.

Στο δημοσίευμά του ο Economist σημειώνει ότι η συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους σχεδιάστηκε για να δείχνει σκληρή ώστε να είναι ευχάριστη για τους ψηφοφόρους της βόρειας Ευρώπης, οι οποίοι μισούν την ιδέα της διάσωσης των νότιων, αλλά οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι «αγρίως ​​μη ρεαλιστική». «Ήρθε η ώρα να σταματήσουν να προσποιούνται και να διευθετήσουν τα οικονομικά της Ελλάδας μια για πάντα», συμπληρώνει ο Economist.

Στη συνέχεια προσθέτει πως υπάρχει λύση, καθώς όταν οι Έλληνες ψήφισαν τον Ιούλιο Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος έχει υποσχεθεί μια πλατφόρμα μεταρρυθμίσεων, γύρισαν την πλάτη τους στον λαϊκισμό.


«Οι πιστωτές πρέπει να το λάβουν αυτό ως ένδειξη καλής πίστης. Θα πρέπει επίσης να θέσουν έναν νέο στόχο - ότι σε αντάλλαγμα για περισσότερες μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα θα πρέπει να πάρει μια διαγραφή χρέους αρκετά μεγάλη ώστε να της επιτρέψει να εξυπηρετεί τα χρέη της χωρίς απαιτείται πρωτογενές πλεόνασμα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]