Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Die Welt: Μόνο ένας στους 50 μετανάστες επιστρέφει από την Ελλάδα στην Τουρκία


Στη χρόνια αποτυχία των ελληνικών αρχών να απελάσουν άτομα χωρίς δικαίωμα ασύλου, αποδίδει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, τον μεγάλο αριθμό παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στη χώρα, τονίζοντας ότι «από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι τον Αύγουστο πέρασαν στην Ελλάδα σχεδόν 110.000 αλλά μόνο 1.907 επέστρεψαν στην Τουρκία».

Σε άρθρο της με τίτλο «Βοήθεια στην Ελλάδα από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για τους Μετανάστες και τους Πρόσφυγες BAMF», η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι στο πλαίσιο των επαφών των υπ. Εσωτερικών Γερμανίας και Γαλλίας στην Αθήνα, οι συνεργάτες της γερμανικής υπηρεσίας για τη Μετανάστευση θα καταθέσουν προτάσεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου.


Όπως γράφει η Deutsche Welle, στον τομέα αυτό οι ελληνικές αρχές έχουν σχεδόν αποτύχει με αποτέλεσμα να είναι αδύνατος ο έλεγχος των προσφυγικών ροών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι την πρωτόδικη απόρριψη χορήγησης ασύλου δεν διαδέχεται σχεδόν ποτέ μια τελεσίδικη, που αποτελεί όμως προϋπόθεση για μια επαναπροώθηση στην Τουρκία.

Από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι τον Αύγουστο επαναπροωθήθηκαν στο πλαίσιο της προσφυγικής συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας μόλις 1.907 παράτυποι μετανάστες, ενώ στο ίδιο διάστημα πέρασαν από τα τουρκικά παράλια στην Ελλάδα σχεδόν 110.000 μετανάστες σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Κατά συνέπεια, μόνο ένας από 50 επιβαίνοντες στα πλοιάρια επέστρεψε στην Τουρκία», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα και καταλήγει: «Οι περισσότεροι παρατηρητές ωστόσο θεωρούν ότι ο μικρός αριθμός επαναπροωθήσεων δεν οφείλεται στην Τουρκία, η οποία δέχεται πίσω στο έδαφός της τους περισσότερους μετανάστες, μόλις λάβει από τις ελληνικές αρχές τους καταλόγους με τα ονόματα τους».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "«Οι περισσότεροι παρατηρητές ωστόσο θεωρούν ότι ο μικρός αριθμός επαναπροωθήσεων δεν οφείλεται στην Τουρκία, η οποία δέχεται πίσω στο έδαφός της τους περισσότερους μετανάστες, μόλις λάβει από τις ελληνικές αρχές τους καταλόγους με τα ονόματα τους»"


    Μπορουν να μας πουν αυτοι οι "παρατηρητες" απο που προερχεται η πλειοψηφια των "προσφυγων";

    Και πως ειναι δυνατον να θελουν ΟΛΟΙ να μπουν στην Ευρωπη μεσω των τουρκικων παραλιων;

    Και τελος, γιατι θα πρεπει να υπαρχει καταλογος ονοματων για επαναπροωθησεις αλλα να μην υπαρχει

    αρχικος καταλογος απο τους τουρκους ωστε να μην λαμβανουν χωρα οι προωθησεις;

    Απο την στιγμη μαλιστα που οι "προσφυγες" πετουν τα εγγραφα τους στην θαλασσα πριν τους βρει το

    Ελληνικο λιμενικο!

    Ο ρολος της FRONTEX ποιος ειναι τελικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]