Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ήρθε η ώρα της αλήθειας


Η Συμφωνία των Πρεσπών διαφημίστηκε πολύ από την Ε.Ε., τις ΗΠΑ και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επειδή είναι ιδιαίτατα βλαπτική για τα συμφέροντα του ελληνικού έθνους. Αυτό το κατάλαβαν και οι πλέον αδαείς όταν μαθεύτηκε ότι αναγνωρίζονται (δηλαδή χαρίζονται) στο κρατίδιο των Σκοπίων «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα και ότι στην ονομασία του θα περιλαμβάνεται φαρδύς πλατύς ο όρος «Μακεδονία». Τα ανταλλάγματα που πήρε η Ελλάδα γι' αυτή την πρωτοφανή εθνική... αβαρία ήταν πιο τιποτένια κι από τα επιχειρήματα των οπαδών αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας.

Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ασκούσαν -ορθότατα- δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά για τη σύναψη της συμφωνίας, την οποία οι επικεφαλής του νυν κυβερνώντος κόμματος χαρακτήριζαν εθνικά επιζήμια.

Και τώρα φτάνει η ώρα της αλήθειας! Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, μετά το άκουσμα της ευρωπαϊκής «πόρτας» που του έκλεισε κατάμουτρα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε ότι «παγώνει» τη Συμφωνία των Πρεσπών επειδή η ευρωπαϊκή προοπτική αυτού του κρατιδίου συνδέεται με τη εφαρμογή της συμφωνίας!


Συγκεκριμένα, ο κ. Ζάεφ είπε ότι «υπάρχει σύνδεση μεταξύ της εφαρμογής της συμφωνίας και του ανοίγματος και κλεισίματος των κεφαλαίων ένταξης. Ειδικά για την εσωτερική χρήση σε κάποιες περιπτώσεις. [...] Και στο πλαίσιο αυτό δεν υπάρχει δυνατότητα υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μέρος της θα παγώσει, διότι δεν είναι δυνατή η εφαρμογή της».

Και τώρα η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης τι θα κάνουν; Αν εννοούσαν όσα έλεγαν προεκλογικά, ότι είναι εθνικά επιζήμια η συμφωνία, ο κ. Ζάεφ τούς διευκολύνει να την καταγγείλουν. Αν έλεγαν ψέματα για ψηφοθηρικούς λόγους, θα προσπαθούν με προφάσεις και μισόλογα να συνεχίσουν να την τηρούν. Και τα δύο ταυτόχρονα, δηλαδή να αποδοκιμάζουν τη συμφωνία -που έχει ήδη «παγώσει» ο Ζάεφ- και να παλεύουν για να εφαρμοστεί είναι κάτι χειρότερο από αντίφαση: είναι γελοιότητα και παράνοια μαζί.

Ας επιλέξουν, λοιπόν...

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]