Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προανακριτική: Εκεί όπου ο Πολάκης θα… μετρήσει το μπόι του

Ο Παύλος Πολάκης, επιβλητικός Σφακιανός, κατά την είσοδό του στην αίθουσα της Προανακριτικής την Τρίτη. Τι θα γίνει την επόμενη φορά;

Η πρόκληση του βουλευτή Χανίων να τον πιάσει η φρουρά της Βουλής, με σαφή υπαινιγμό για τον σωματότυπό του δημιουργεί προσδοκίες για την επόμενη συνεδρίαση της Προανακριτικής. Θα τολμήσει η φρουρά; Τι θα γίνεται αν σε κάθε συνεδρίαση ο κ. Πολάκης μπαίνει στην αίθουσα;

Γράφει η Μαρία Νταλιάνη

Η σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ μετά την (αιφνιδιαστική) πρόταση του Κινήματος Αλλαγής –την οποία υιοθέτησε ασμένως η ΝΔ– να ζητήσει την εξαίρεση των πρώην βουλευτών Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από μέλη της Προανακριτικής έβγαλε με μιας στην επιφάνεια όλα όσα προσδοκά κανείς από ένα θέαμα υψηλού επιπέδου: πρωταγωνιστές, χαρακτήρες, πλοκή, εναλλαγή συναισθημάτων, πολλά επίπεδα.

Η πρόκληση του Παύλου Πολάκη να τον πιάσει η φρουρά της Βουλής, με σαφή υπαινιγμό για τον σωματότυπό του δημιουργεί προσδοκίες για την επόμενη συνεδρίαση. Θα τολμήσει η φρουρά; Τι θα γίνει αν στην επόμενη συνεδρίαση ο κ. Πολάκης μπει στην αίθουσα; Τι θα γίνεται αν ΣΕ ΚΑΘΕ συνεδρίαση ο κ. Πολάκης μπαίνει στην αίθουσα;


Τα μηνύματα για την αναπάντεχη πλοκή είχαν ήδη δοθεί από την προηγούμενη Τρίτη: όταν ο μάλλον μικρόσωμος (συγκριτικά πάντα) Θανάσης Πλεύρης προτίμησε να διασχίσει τον διάδρομο, αντί να μείνει απέναντι στον Παύλο Πολάκη και τον επίσης μεγαλόσωμο (αλλά όχι και τόσο) Δημήτρη Τζανακόπουλο που του εκτόξευαν απειλές.

Απειλές και φραστικές επιθέσεις ασφαλώς έχουν ζήσει ουκ ολίγες οι τοίχοι του ελληνικού Κοινοβουλίου. Ποτέ όμως μια Προανακριτική Επιτροπή δεν σωματοποιήθηκε τόσο πολύ.

«Ποιος θα με βγάλει σηκωτό από ‘δω μέσα;» φέρεται να είπε ο κ. Πολάκης όταν έγινε για πρώτη φορά γνωστό ότι θα ζητηθεί η εξαίρεσή του.

Φυσικά το φιτίλι άναψε (πάλι) το ΚΙΝΑΛ: ο Βασίλης Κεγκέρογλου. Ο ίδιος πάντως, μέχρι στιγμής περνάει κάτω από το υψηλά τοποθετημένο ραντάρ Πολάκη. Τη μήνι συγκεντρώνει αποκλειστικά η ομάδα της ΝΔ και ιδιαίτερα δύο μέλη της: ο Θανάσης Πλεύρης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Μπούγας.

Στην μάχη των σωματότυπων πάντως μέχρι στιγμής κερδίζουν οι λιγότερο ευνοημένοι από την φύση (αν μπορεί να τεθεί έτσι το θέμα). Ίσως είναι η εμπειρία που χαρίζει πόντους στους κ.κ. Μπούγα και Πλεύρη καθώς είναι οι μοναδικοί βουλευτές που μετείχαν και ως μέλη στην Εξεταστική για το Βατοπέδι το 2008.

Τότε βέβαια οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Αργύρης Λαφαζάνης και Δημήτρης Παπουτσής, δεν επέδειξαν κανένα δείγμα αντίστασης του τύπου «ας μας βγάλει η φρουρά σηκωτούς» , ούτε είχαν προσπαθήσει να «ηρωοποιηθούν» μέσω της παραμονής τους στην αίθουσα όταν ζητήθηκε η εξαίρεσή τους.

Εκείνη την μακρινή εποχή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μόνον έναν βουλευτή στην Εξεταστική. Και αυτός ήταν ο Νίκος Τσούκαλης.

Protagon


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]