Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

"Προφητεία" Ερντογάν για βόμβες στην Ευρώπη


Ο εγκληματίας πολέμου απειλεί τώρα την Ευρώπη με αιματοκύλισμα;
Προφήτης ή... χρηματοδότης μελλοντικών τρομοκρατικών ενεργειών;

«H ψηφοφορία της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για αναγνώριση των μαζικών δολοφονιών των Αρμενίων του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου στην Τουρκία ως ''γενοκτονία'' δεν έχει καμιά σημασία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν προειδοποιώντας ότι θα υπάρξει αντίδραση.

Στην ομιλία ενώπιον του Τουρκικού Κοινοβουλίου σήμερα, ο Ερντογάν προέβλεψε ότι  
«βόμβες θα αρχίσουν να εκρήγνυνται στους ευρωπαϊκούς δρόμους, τα όπλα θα βρέχουν θάνατο» και οι βανδαλισμοί θα εξαπλωθούν παντού.
Απευθυνόμενος στις χώρες της Ευρώπης που «υποστηρίζουν την τρομοκρατία», όπως είπε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:
«Κάνετε λάθος. Το φίδι της τρομοκρατίας που ταϊζετε σήμερα με τα χέρια σας θα γυρίσει να σας δαγκώσει. Θα έρθουν μέρες που θα σκάνε βόμβες στους δρόμους σας, τα όπλα των τρομοκρατών θα σπέρνουν θάνατο, οι βάνδαλοι θα καίνε τα καταστήματά σας».
Σε αυτό το πλαίσιο κατηγόρησε την Ευρώπη ότι υποστηρίζει και προστατεύει τις τρομοκρατικές ομάδες εναντίον των υποστηρικτών του στην τουρκική διασπορά.

Ο Τ. Ερντογάν εκτίμησε πως τα «κίτρινα γιλέκα» δεν θα είναι μόνο σε μια χώρα, αλλά σε όλες, προειδοποιώντας πως «τότε θα είναι πολύ αργά». Και πρόσθεσε:
«Οι υποστηρικτές των τρομοκρατών, ειδικά αυτοί στην Ευρώπη, έχουν πραγματοποιήσει 700 ενέργειες με στόχο την Τουρκία από την αρχή της επιχείρησης Πηγή Ειρήνης».

Κάλεσε επίσης τους υποστηρικτές του στην τουρκική διασπορά να κινητοποιηθούν, να ασχοληθούν με την πολιτική, την οικονομία και τον ακτιβισμό για να επηρεάσουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε άλλες χώρες. Δεσμεύτηκε πως η Τουρκική κυβέρνηση θα υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια (προφανώς σχεδιάζοντας και χρηματοδοτώντας τις "ακτιβιστικές πρωτοβουλίες").

Μεταξύ άλλων αναφερόμενος στην αντίδραση των Δυτικών που αντέδρασαν στο στρατιωτικό χαιρετισμό τούρκων ποδοσφαιριστών είπε «Αρκετά φτωχή (αντίδραση) για να φοβηθούν οι αθλητές μας».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρόθεση της Τουρκίας να επεκτείνει, εφόσον το κρίνει απαραίτητο, τη ζώνη ασφαλείας στη βορειανατολική Συρία. Διεμήνυσε μάλιστα πως ενδεχόμενη επίθεση από τη βορειανατολική Συρία με στόχο την Τουρκία θα έχει αντίποινα, ενώ ανέφερε πως η Άγκυρα έχει προχωρήσει σε διευθετήσεις «σε έκταση 4.219 τετραγωνικών χιλιομέτρων, εξουδετερώνοντας 900 τρομοκράτες».

Αναφερόμενος στο ψήφισμα της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, σημείωσε πως «αυτό δεν έχει καμία αξία και η Τουρκία δεν το αναγνωρίζει».
«Μια χώρα, η ιστορία της οποίας είναι γεμάτη γενοκτονίες, δουλεία, εκμετάλλευση, δεν έχει κανένα δικαίωμα να δώσει μαθήματα στην Τουρκία»,
δήλωσε ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ο Ταγίπ Ερντογάν στην ίδια ομιλία υποστήριξε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον για να συναντήσει τον Ντ. Τραμπ, μία ακόμη ένδειξη ότι το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων θα επιβαρύνει τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε ακόμα τις κοινές περιπολίες με τη Ρωσία στα σύνορα με τη Συρία, οι οποίες, όπως είπε, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή και συμπλήρωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Άγκυρα η αποχώρηση των Κούρδων μαχητών από τα σύνορα δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί καθώς πρέπει να εκκενωθεί η Έιν Ελ Αράμπ από τους «τρομοκράτες» και να περάσει στον έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]