Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στον «αέρα» η συνάντηση Ερντογάν - Τραμπ


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, εξετάζει το αν θα μεταβεί τελικά στις ΗΠΑ για να συναντηθεί με τον ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Νοεμβρίου, όπως έχει προγραμματιστεί, έπειτα από την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει την απόφαση της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ως προσβολή στο τουρκικό έθνος, ενώ όπως μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ δήλωσε ότι μετά την εξέλιξη έχει αποφασίσει ακόμα αν θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον.

«Αυτό δεν έχει καμία αξία και η Τουρκία δεν το αναγνωρίζει», είχε πει για το ψήφισμα ο πρόεδρος Ερντογάν, προσθέτοντας ότι «μια χώρα, η ιστορία της οποίας είναι γεμάτη γενοκτονίες, δουλεία, εκμετάλλευση, δεν έχει κανένα δικαίωμα να δώσει μαθήματα στην Τουρκία», δήλωσε ο Ερντογάν.


Πάντως, το πρακτορείο Bloomberg εκτιμά ότι ο Ερντογάν έχει ακόμη πολλούς λόγους για να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον, μεταξύ των οποίων ότι δύο πλευρές προσπαθούν να εξομαλύνουν τις διαφορές τους για το θέμα της αγοράς των ρωσικών S-400 από τη Ρωσία, που οδήγησε στο πάγωμα του προγράμματος των μαχητικών αεροσκαφών F-35.

Σημειώνεται τέλος, ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας στην ίδια ομιλία του είχε εξαπολύσει επίσης και νέες απειλές κατά της Ευρώπης, κάνοντας λόγο για «βόμβες στους δρόμους», για «όπλα που θα σπέρνουν θάνατο» και για «Κίτρινα Γιλέκα» σε κάθε χώρα της Δύσης. «Τα φίδια-τρομοκράτες που ταΐζετε θα γυρίσουν μια μέρα να σας δαγκώσουν», είχε πει ο πρόεδρος Ερντογάν αναφερόμενος στους Κούρδους του PKK αλλά και της πολιτοφυλακής των YPG.

Το πιθανότερο, πάντως, είναι πως ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ και θα κάνει την συνάντηση με τον Τραμπ, επειδή βλέπει πως η "συμμαχία" του με τον Πούτιν φτάνει στο τέλος της. Οπότε, θα επιδιώξει την προστασία του καλού του φίλου και... "πλανητάρχη".


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]