Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

H Άγκυρα απαγορεύει σε Ελλάδα-Frontex έρευνα και διάσωση σε Αν. Αιγαίο


Εναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των προκλήσεων πρόσθεσε η Αγκυρα επαναφέροντας την αμφισβήτηση για το δικαίωμα της Έρευνας και Διάσωσης στο ανατολικό Αιγαίο από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκία θέτει θέμα μέσω ακυρωτικής ΝΟΤΑΜ που απαντά σε ελληνική που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για έρευνα και διάσωση.

Πιο αναλυτικά, η Αθήνα εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με αριθμό “Α 2580/19” (αεροπορική οδηγία) με την οποία ενημερώνει τους πιλότους των ιπταμένων μέσων που διέρχονται από την περιοχή του κεντρικού ανατολικού Αιγαίου, ότι δεσμεύει εναέριο χώρο εντός FIR Αθηνών για την διεξαγωγή άσκησης Έρευνας – Διάσωσης μετά από αίτημα που έθεσε στην χώρα μας η Frontex που βρίσκεται στο Αιγαίο για το προσφυγικό ζήτημα με τις ροές αλλοδαπών να έρχονται από τα τουρκικά παράλια.

Η άσκηση πρόκειται να διεξαχθεί στις 13 Σεπτεμβρίου, νοτιοανατολικά της Χίου.

Αμέσως μετά η Άγκυρα έσπευσε να επικαλύψει με “αντί-NOTAM” υπ αριθμόν «Α 4944/19», την ελληνική.

Η περιοχή γύρω από την Χίο βρίσκεται μονίμως στο στόχαστρο των Τουρκικών προκλήσεων. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε τις υπερπτήσεις μαχητικών της ΤΗΚ πάνω από Οινούσσες, Παναγιά και Χίο.


Είναι κατανοητό πως η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό είναι "κλινικά" νεκρή με την Αγκυρα να απαγορεύει σε Αθήνα και Frontex δικαίωμα έρευνας και διάσωσης προκειμένου να να συνεχίσει ανενόχλητη να στέλνει προς Ελλάδα εκατοντάδες αλλοδαπούς.

Τις προηγούμενες εβδομάδες το τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών μεθόδευσε την απομάκρυνση 35.000 προσφύγων κυρίως από τη Συρία, οι οποίοι διέμεναν εντός των μητροπολιτικών ορίων της Κωνσταντινούπολης. Το πρώτο αυτό κύμα προωθήθηκε αναγκαστικά προς τα παράλια του Αιγαίου και προσπάθησε να περάσει στην Ελλάδα, όπως καταδεικνύουν και οι αριθμοί αφίξεων στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Οι τουρκικές Αρχές προετοιμάζουν ήδη το επόμενο βήμα απομάκρυνσης αλλοδαπών από την Πόλη. Αυτήν τη φορά ο αριθμός τους θα ξεπερνά τις 65.000. Είναι προφανές πως νέο κύμα παράνομης μεταφοράς αυτών των ανθρώπων σε ελληνικό έδαφος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σε αυτούς τους αριθμούς θα πρέπει να προστεθούν και περίπου 200.000 άτομα που προσπαθούν να διαφύγουν από τον θύλακα του Ιντλίμπ (βορειοδυτική Συρία) προς την Τουρκία.

Βάσει των στοιχείων που είναι διαθέσιμα, οι τουρκικές Αρχές δεν είναι διατεθειμένες να διασφαλίσουν πως δεν θα υπάρξει τσουνάμι αφίξεων αλλοδαπών στην Ελλάδα. Μάλλον το αντίθετο ισχύει. Τα χρονικά περιθώρια εκδήλωσης του φαινομένου είναι εξαιρετικά στενά. Η εκδήλωσή του αναμένεται άμεσα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]