Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Αν δεν μας υποστηρίξει η ΕΕ στο προσφυγικό θα ανοίξουμε τα σύνορα


Ευθεία απειλή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η Τουρκία θα ανοίξει τα σύνορα για εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, αν οι Βρυξέλλες δεν παράσχουν την κατάλληλη οικονομική βοήθεια στη Άγκυρα, εξαπέλυσε ξανά ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε τοπική εκδήλωση του κόμματός του, AKP, στο Εσκισεχίρ.

«'Εχουμε ξοδέψει 40 δισ. δολάρια και η βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι περίπου 3 δισ. ευρώ», ανέφερε ο πρόεδρος Ερντογάν, προσθέτοντας ότι «αν δεν υπάρξει (δικαιότερος) καταμερισμός θα ανοίξουμε τις πύλες».

«Πώς θα μπορούσε να αντέξει η Τουρκία το βάρος 4 τεσσάρων εκατομμυρίων προσφύγων; Θα τους αφήσουμε να το σκεφτούν για λίγο καιρό. Λυπάμαι για αυτό, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος στις δηλώσεις του.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τις επόμενες εβομάδες θα ολοκληρωθεί η δημιουργία «ασφαλούς ζώνης» στα Ανατολικά του Ευφράτη για τους Σύριους.


«Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες που κάνουμε ανατολικά του Ευφράτη αναμένουμε να εγκατασταθούν εκεί ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Αν τα καταφέρουμε καλώς, αν όμως δεν γίνει τότε είμαστε αναγκασμένοι να ανοίξουμε τις πόρτες», τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε προβεί σε παρόμοια δήλωση την Πέμπτη, δηλώνοντας ότι η Τουρκία μπορεί να αναγκασθεί να ανοίξει τον δρόμο προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη εφόσον δεν λάβει αρκετή διεθνή υποστήριξη στη διαχείριση των σύρων προσφύγων.

Την επομένη δε, ο αντιπρόεδρος της χώρας Φουάτ Οκτάι, είχε στείλει νέο εκβιαστικό μήνυμα στην Ευρώπη, τονίζοντας ότι η προειδοποίηση πως η χώρα του θα αφήσει ανοιχτές τις πύλες για τους πρόσφυγες προς την Ευρώπη δεν είναι «ούτε απειλή, ούτε μπλόφα. Είναι πραγματικότητα».

«Η Τουρκία δεν είναι φύλακας άλλης χώρας, ούτε κέντρο μεταναστών. Δεν θα πληρώσει τον λογαριασμό για τις κρίσεις που άλλες χώρες δημιούργησαν», είχε πει ο τούρκος αντιπρόεδρος, σε συνέχεια των δηλώσεων Ερντογάν.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]