Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: «Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας στη Μεσόγειο»


Το μήνυμα πως η Άγκυρα θα προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο, έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι είναι «ανοιχτός» σε win-win προτάσεις, δηλαδή επωφελείς για όλους.

«Αλλά ατυχώς, ορισμένες χώρες της περιοχής προβαίνουν σε μονομερή βήματα, επιχειρώντας να σύρουν το ενεργειακό ζήτημα σε πεδίο σύγκρουσης. Είμαστε αποφασισμένοι, στην Ανατολική Μεσόγειο, να προστατεύσουμε μέχρι τέλους, να νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα τόσο της Τουρκίας, όσο και των Τουρκοκυπρίων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Ερντογάν επέρριψε ευθύνες για τη μη επίλυση του Κυπριακού στους Ελληνοκύπριους. Σημείωσε επίσης, ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες μέχρις ότου βρεθεί λύση η οποία θα εγγυάται την ασφάλεια και την διατήρηση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων.


Εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του Ταγίπ Ερντογάν στα πυρηνικά όπλα, όπου είπε πως ο κόσμος θα πρέπει να αποφασίσει, ή να καταργηθούν εντελώς, ή να επιτραπεί σε όλους να τα κατέχουν.

Ο Ερντογάν κάλεσε επίσης τις χώρες μέλη του ΟΗΕ να στηρίξουν τις προσπάθειες της Τουρκίας για να εγγυηθεί την ασφάλεια στην συριακή επαρχία Ιντλίμπ, ώστε να αποφευχθούν σφαγές αλλά και μαζικές μετακινήσεις του πληθυσμού.

Η Τουρκία είναι «η πιο γενναιόδωρη χώρα», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, καθώς όπως είπε, παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια και φιλοξενεί 5 εκατομμύρια εκτοπισμένους που έφυγαν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τις συρράξεις, τις διώξεις, τη λιμοκτονία. Σημείωσε ότι ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από τον πληθυσμό 29 Πολιτειών των ΗΠΑ.

Επανέλαβε ενώπιον του ΟΗΕ, ότι ένας ασφαλής διάδρομος κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας με τη Συρία θα επέτρεπε τον επαναπατρισμό 3 εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων από την Τουρκία, την Ευρώπη και άλλες χώρες, εφόσον επεκταθεί μέχρι τη γραμμή Ντέιρ αλ Ζορ-Ράκα.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]