Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρεκόρ με 832 αφίξεις λαθρομεταναστών το τελευταίο 48ωρο


Νέο ρεκόρ κατέγραψαν χθες και σήμερα οι προσφυγικές ροές στη χώρας μας, με 832 πρόσφυγες και μετανάστες να φτάνουν στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Ειδικότερα, συνολικά 360 νέοι πρόσφυγες και μετανάστες καταγράφηκαν από τα μεσάνυχτα σήμερα, Τρίτη, μέχρι και τις 4 το απόγευμα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας στη Λέσβο, ενώ στο ίδιο διάστημα είχαν περάσει στη Χίο 109 άτομα και στη Σάμο 16, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό αφίξεων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου στα 475 άτομα συνολικά.

Χτες είχαν περάσει συνολικά 347 άτομα, συγκεκριμένα 147 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στη Λέσβο, στη Χίο 75 και στη Σάμο 116.

Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των προσφύγων έφτασε στη Λέσβο, τη στιγμή που το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια είναι ασφυχτικά γεμάτο με 12.000 πρόσφυγες να βρίσκονται εκεί, ενώ οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι δεν χωρά ούτε σκηνή.

Από αυτήν την εβδομάδα πάντως αναμένεται να εφαρμοστούν τα μέτρα που αποφάσισε το υπουργείο Ναυτιλίας μαζί με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να ενισχυθούν οι λιμενικές αρχές με πλωτά στο ανατολικό Αιγαίο και η θαλάσσια επιτήρηση.


Περισσότερες από 8.400 οι νέες αφίξεις στα νησιά τον Αύγουστο

Μόνο τον περασμένο μήνα αποβιβάστηκαν εκεί άλλα 8.404 άτομα, τα περισσότερα από κάθε άλλον μήνα φέτος, που ήρθαν σε 258 «δόσεις»-λέμβους.

Το ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 27 διακινητές τους και κατασχέθηκαν 56 σκάφη τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, συνολικά το 2019 οι νέες παράτυπες αφίξεις αλλοδαπών στη νησιωτική χώρα, σε ΒΑ Αιγαίο-Δωδεκάνησα, πλησίασαν τις 30.000, για την ακρίβεια έφθασαν τις 28.531: ήταν 5.608 τον Ιούλιο, 3.855 τον Ιούνιο, 2.897 τον Μάιο, 2.050 τον Απρίλιο, 2.106 τον Μάρτιο, 1.536 τον Φεβρουάριο και 2.075 τον Ιανουάριο.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]