Χωρίς αντίμετρα η τουρκική εισδοχή στην Θράκη
Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης
Η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει , επιτέλους, να αντιμετωπίσει στο πραγματικό πλέον μέγεθός του, το «Θρακικό Ζήτημα»: πρόκειται, για ένα πρόβλημα που απαιτεί συντεταγμένη και συγκροτημένη αντιμετώπιση προκειμένου να αντιμετωπισθεί η «τουρκική εισβολή» (πολιτιστική, κοινωνική, θρησκευτική, οικονομική, εκπαιδευτική) στην Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στην Ελληνική Θράκη.
Η υπολειτουργούσα κρατική μηχανή αδυνατεί να υιοθετήσει αντίμετρα και να εφαρμόσει μεθόδους αντιπληροφόρησης προκειμένου να αποτρέψει ή/και να αποθαρρύνει δράσεις που συνιστούν επικείμενη απειλή για την κοινωνική συνοχή της Ελληνικής Θράκης.
Η αμήχανη απραξία της Κυβέρνησης του κ. Κυρ. Μητσοτάκη που εντοπίσθηκε στα όσα διαδραματίσθηκαν κατά το μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδήκ συνεχίσθηκε με την αφωνία των υπευθύνων απέναντι σε μια καλά οργανωμένη πληροφοριακή επιχείρηση που εντοπίσθηκε στο κρατικό ρ/σ TRT.
Μέσω της ιστοσελίδας της κρατικής Τουρκικής Ραδιοτηλεόρασης TRT δημοσιοποιείται από τον προηγούμενο Ιούλιο ένα ευαίσθητο και διαβαθμισμένο υλικό που αφορά στα πρακτικά της Σύσκεψης πολιτικών αρχηγών που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός της τότε Οικουμενικής κυβέρνησης Ξ. Ζολώτας στις 31 Ιανουαρίου 1990 για την Θράκη!
Το μήνυμα είναι σαφές: Η Τουρκική πολιτική έχει ενεργοποιήσει την δική της μακρόπνοη πολιτική για την περιοχή χωρίς να «φοβάται» τις αντιδράσεις του επίσημου ελληνικού κράτους.
Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό, ότι στην υπάρχουσα ατμόσφαιρα της κλιμακούμενης έντασης των διμερών σχέσεων προστίθενται, σε τοπική μικροκλίμακα, ενέργειες χαμηλής προκλητικότητας (όπως λ.χ. η κρίση στο Ιεροσπουδαστήριο).
Δεν θα πρέπει να αφήσουμε απαρατήρητη και την ανανέωση των δημοσίων μηνυμάτων που εκπέμπει το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή με αφορμή τις επισκέψεις του τούρκου Προξένου στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ και σε νεοεκλεγέντες Δημάρχους της Θράκης.
Η Ελληνική Πολιτεία σε συνεργασία με την Κοινωνία των Πληροφοριών επιβάλλεται να ανατρέψει τα δεδομένα και να επανεξετάσει το σχέδιο δράσης στην Ελληνική Θράκη.
KomotiniPress
Δεν απομένουν πολλά ψωμιά για να φάνε οι παλιοπεθερές. Λίγο ακόμα και πνέει τα λοίσθια ο αμερικανικός αιώνας του παλιού και δοκιμασμένου "διαίρει και βασίλευε". Στην ιστορία, ό,τι ανεβαίνει διαγράφει τον κύκλο του και κατεβαίνει, ανεξαιρέτως.
ΑπάντησηΔιαγραφή