Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπερόπλο της Ελλάδας ο Julian Assange


Αμερικανική εμπλοκή στο θάνατο Χριστοδούλου;
Στρατολόγηση στελεχών της ΕΥΠ από Αμερικανούς;

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου


Ο Julian Assange χαρακτηρίστηκε από το βαθύ κράτος των ΗΠΑ ως δημόσιος εχθρός τους! Οι φίλοι του τον εκλαμβάνουν ως Τζέιμς Μποντ των ημερών μας!

Όπως και να έχει ο Julian Assange ήταν το ισχυρότερο μέλος του 9μελούς συμβουλίου ιδρύσεως το 2006 των WikiLeaks! Πολλοί στα διεθνή ΜΜΕ τον θεωρούσαν ως τον ιδρυτή και διευθυντή των WikiLeaks!

Οι βραβεύσεις του από πασίγνωστα περιοδικά, πάρα πολλές! Όπως του Economist, του New Statesman! Του Utne Reader (τεύχος Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2010)! Που του αναγνωρίστηκε πως είναι ένας από τους “25 Οραματιστές που αλλάζουν τον Κόσμο”! Επίσης βραβεύτηκε από τη Γαλλική εφημερίδα Le Monde, η οποία τον ανακήρυξε ως “άνδρα της χρονιάς” για το 2010!

Το 2010 υπήρξε ανάμεσα στους υποψήφιους για το πρόσωπο της χρονιάς του περιοδικού Time για το 2010. Στη διαδικτυακή ψηφοφορία του κοινού μάλιστα κατέλαβε την πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρ. Τ. Ερντογάν!

Την ίδια χρονιά του απονεμήθηκε το βραβείο Sam Adams από την Sam Adams Associates for Integrity in Intelligence, μια ομάδα πρώην αξιωματικών της CIA σχετικά με την ακεραιότητα και την ηθική στον τομέα της πληροφοριοδότησης!

Ωστόσο, ο Julian Assange με τις αποκαλύψεις του έκανε ηγέτες κρατών και τις κυβερνήσεις τους να τρέμουν! Έχασαν στην κυριολεξία …τον ύπνο τους και γι΄ αυτό έπρεπε να εξοντωθεί! Μετά λοιπόν από επτά χρόνια, που διέμεινε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνελήφθη για να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη!


Ο Julian Assange και ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος...

Όπως ενημερωθήκαμε, από την Ελλάδα ξεκίνησε μία αξιοσημείωτη δραστηριότητα το 2018 η οποία θα μπορούσε να αποβεί καθοριστικής σημασίας για τη διάσωση του Julian Assange από την εγγλέζικη αιχμαλωσία και για να μην παραδοθεί στο Βαθύ Κράτος των ΗΠΑ. Είναι η έναρξη διαδικασίας για τιμητική πολιτογράφησή του, ως Έλληνα, λόγω των εξαιρετικών υπηρεσιών προς την Ελλάδα και τις αξίες και ιδανικά του Ελληνισμού μέχρι και για στοιχεία πιθανής εμπλοκής των ΗΠΑ στον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου (;;;)!

Αφού ο Assange, έκανε εξαιρετικά χρήσιμες αποκαλύψεις για την Ελλάδα. Συνοπτικά περιλαμβάνουν αυτές, σχέδια, εσωτερικές σχέσεις και ισορροπίες μέσα στην Τρόικα που αποτελούν πολύτιμες πηγές για να γίνει κατανοητή και να αποδειχθεί όλη η εχθρότητα εναντίον της Ελλάδας και φυσικά να καταργηθεί κάθε υποτιθέμενο επιχείρημα υπέρ αυτών των εγκληματικών οργανώσεων. Περιλαμβάνουν επίσης αριθμό διπλωματικών τηλεγραφημάτων μεταξύ των οποίων και για την κατάσταση της υγείας και την “επικινδυνότητα” του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, σε σημείο που να προβληματίζουν σχετικά με το ποσοστό που ο “αμερικανικός παράγοντας” θα μπορούσε να ευθύνεται για το θάνατό του (;;;)! Τέλος, μεγάλη κατηγορία εγγράφων που αποκάλυψε ο Assange με τα WikiLeaks αφορούν τις πληροφορίες που είχε η αμερικανική πρεσβεία σχετικά με εσωτερικές λειτουργίες της ΕΥΠ, μέχρι του σημείου, για μέλη του ΠΑΣΟΚ στην ΕΥΠ, οι οποίοι θα μπορούσαν να δίνουν πληροφορίες (με αμοιβή ;;;;) στις ΗΠΑ.

Δηλαδή, μπορούμε να πούμε πώς αποκαλύπτεται περίπτωση εσχάτης προδοσίας και κατασκοπείας υπέρ του βαθέως κράτους των ΗΠΑ;

Οι υπεκφυγές της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ…

Φρονούμε, πως αυτή η πρωτοβουλία για απονομή ελληνικής υπηκοότητας, είναι κάτι το οποίο έχει προοπτική διότι οι αποκαλύψεις που έχει κάνει ο Τζούλιαν Ασάνζ από το WikiLeaks έχουν προσφέρει ανεκτίμητη υπηρεσία στον ελληνικό λαό, αλλά και στα ιδεώδη και τις αξίες του Ελληνισμού!

Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας που συμμετείχε στην συμμαχία ΑΚΚΕΛ, του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (και ο συντονιστής του οποίου, Γιώργος Κόκκας, που ήταν υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης με την σύμπραξη του ΑΚΚΕΛ, του ΕΠΑΜ και του ΔΗΚΚΙ), υπέβαλε επίσημα τον Δεκέμβριο του 2018 αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για την τιμητική πολιτογράφηση του Julian Assange ως Έλληνα, ζητώντας από τον υπουργό αναλυτική ενημέρωση για τη διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθηθεί ώστε να υποστηριχθεί το αίτημα της πολιτογράφησης από διεθνή ομάδα.

Ωστόσο, δεν απάντησε ο ίδιος ο Υπουργός, αλλά ο Ειδικός Γραμματέας Πολιτογράφησης Λάμπρος Μπαλτσιώτης στις 7 Ιανουαρίου 2019 και στην οποία επιστολή προς τον κ. Κόκκα, στην ουσία δεν απαντούσε και προσπαθούσε να κλείσει το θέμα δηλώνοντας … πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις που θα μπορούσε να δοθεί αυτή η τιμητική υπηκοότητα! Αυτή η απάντηση δόθηκε, χωρίς να δουν τα στοιχεία τεκμηρίωσης, διότι δεν τους είχαν δοθεί ακόμη!

Αλλά, από το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας εκφράζεται η δυσαρέσκεια για τον τρόπο που έγινε ο χειρισμός της υπόθεσης και ότι δεν απάντησε ο ίδιος ο Υπουργός, τονίζοντας ότι στην αρχική επιστολή ζητήθηκε από τον Υπουργό να δοθεί ενημέρωση για τη διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθηθεί χωρίς προφανώς να δοθούν στοιχεία για στήριξη του αιτήματος τιμητικής πολιτογράφησης.

Δεύτερη επιστολή στάλθηκε τον Ιανουάριο του 2019 και δεν απαντήθηκε από τον Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ!

Βαθύ κράτος των ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο σε δράση…

Όπως ισχυρίζονται από το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, από τη στιγμή που υπάρχουν εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από το WikiLeaks προς υποστήριξη της ελληνικής κοινωνίας, δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί αυτή η εξαιρετική υπηρεσία και η υποτιθέμενη ζημιά του αμερικανικού λαού να αποτελεί το στοιχείο που μονοπωλεί την προσοχή του Νομικού κόσμου της Βρετανίας. Η ελληνική ενέργεια ανοίγει μία δίοδο νομικής και πολιτικής φύσης υπέρ του Julian Assange. Δεν είναι πια μόνο οι ΗΠΑ, ως θύμα και η Σουηδία, ως άλλο θύμα, αλλά μπαίνει και η Ελλάδα ως ωφελημένη χώρα από τη δράση του μέσω του WikiLeaks. Το αμερικανικό κατηγορητήριο καταπιέζει συνειδητά και δεν αποκαλύπτει το γεγονός ότι οι αποκαλύψεις των WikiLeaks εξυπηρετούσαν στην πραγματικότητα τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον αμερικανικό λαό, διότι αποκάλυψαν τα εγκλήματα που έκαναν αυτές οι εγκληματικές ομάδες Αμερικανών και άλλων αξιωματούχων “στο όνομα του Αμερικανικού λαού”! Δεν ήταν κατά του αμερικανικού λαού και δεν ήταν και κατά του ελληνικού, αντίθετα τους εξυπηρετούσαν στο μέγιστο βαθμό!

Το πρώτο βασικό στοιχείο στο σκεπτικό είναι να απομακρυνθεί η νομιμότητα από τη δίωξη που προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή να από-νομιμοποιηθούν οι κυβερνητικοί φορείς των Ηνωμένων Πολιτειών που διώκουν τον Julian Assange και να παρουσιαστεί ότι ο αμερικανικός λαός ΔΕΝ ζημιώθηκε από τη δραστηριότητά του, αλλά αντιθέτως αποκάλυψε την ύπαρξη μιας ανέντιμης ομάδας συμφερόντων στις ΗΠΑ, που λειτουργεί αντίθετα με τις καθιερωμένες και διεθνώς αντιληπτές αξίες του Αμερικανικού λαού.

Το δεύτερο βασικό στοιχείο (σε άμεση σχέση με το πρώτο) είναι η εμπειρία της Ελλάδας από τις αποκαλύψεις στην πλατφόρμα WikiLeaks.

Είναι εντελώς διαφορετική σε σύγκριση με την “απειλή” και τον “εγκληματικό χαρακτήρα” που περιγράφει το κατηγορητήριο για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πώς είναι δυνατόν, αυτό που είναι καλό για την Ελλάδα και άλλους συμμάχους των ΗΠΑ και της Βρετανίας να είναι ταυτόχρονα απειλή, κίνδυνος, παραβίαση, ποινικό αδίκημα και τα παρόμοια για τις ΗΠΑ και Βρετανία;

Τίθεται εδώ λοιπόν ξεκάθαρα το ερώτημα: τί είδους σύμμαχοι είναι οι ΗΠΑ και η Βρετανία; Αν μπορούν να θεωρηθούν σύμμαχοι! Αυτό είναι και το κρίσιμο σημείο από το οποίο η ζημιά που θα μπορούσαν να δεχθούν οι ΗΠΑ και η Βρετανία τόσο στις σχέσεις τους με την Ελλάδα όσο και με τις άλλες χώρες που εξυπηρετήθηκαν από τις αποκαλύψεις των WikiLeaks, θα μπορούσαν να είναι τόσο μεγάλη ώστε να συμφέρει στις ΗΠΑ να παρατήσουν ήσυχο τον Assange και να μεταφερθεί στην Ελλάδα: Όσο επιμένουν στην παραδειγματική τιμωρία του, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τόσο περισσότερο θα ενισχύεται η σύγκρουση συμφερόντων με την Ελλάδα και τις άλλες χώρες, οι οποίες θα έχουν εξυπηρετηθεί στο μέγιστο από αυτό που οι Ηνωμένες Πολιτείες, χαρακτηρίζουν παράνομο και καταδιώκουν τον Assange με την πλήρη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου! Αυτή η σύγκρουση κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα μετουσιωθεί σε πρόβλημα για τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, όταν συσσωρευτούν και άλλα εναντίον τους!

Νέα επιστολή στον ΥΠΕΣ Θεοδωρικάκο…

Αλλά, και στο νέο Υπουργό Εσωτερικών κ Θεοδωρικάκο (Α.Π. Υπουργού 57424 / 5 Αυγούστου 2019) έστειλε επιστολή ο Πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδος ΑΚΚΕΛ κ. Βάκης Τσιομπανίδης, επανερχόμενος στο θέμα που είχε αρχικά τεθεί υπόψη του προηγούμενου Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μαζί με τον Ειδικό Γραμματέα Ιθαγένειας και κατά παράβαση καθήκοντος, άφησαν να παγώσει το θέμα, θεωρώντας ότι θα σταματήσει και η προσπάθεια τιμητικής πολιτογράφησης του ιδρυτή του WikiLeaks Julian Assange, ώστε να αναγνωριστεί ως Έλληνας υπήκοος!

Παρακάτω η επιστολή:
Το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας ΑΚΚΕΛ, αρχικά επιθυμεί να εκφράσει τις ειλικρινείς ευχές του για εποικοδομητικό έργο κατά την διάρκεια της θητείας σας στο Υπουργείο. Προς αυτή την κατεύθυνση, του εποικοδομητικού έργου, αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή, η οποία αφορά το εξαιρετικά σημαντικό θέμα του Julian Assange, ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks.

Ειδικότερα επικοινωνούμε μαζί σας σε συνέχεια της επικοινωνίας τον Δεκέμβριο του 2018 με τον προκάτοχό σας, η στάση του οποίου εκτός από παράνομη, ήταν και προκλητικά αδιάφορη και προσβλητική. Επαναλαμβάνουμε το αίτημα για ενημέρωση σχετικά με την διαδικασία τιμητικής πολιτογράφησης του Julian Assange, για το οποίο ακόμη περιμένουμε απάντηση σε συνέχεια και δεύτερης επιστολής που στείλαμε, ως απάντηση σε επιστολή του πρώην ειδικού γραμματέα ιθαγένειας, σχετικά με τον αυθαίρετο τρόπο με τον οποίο προσπάθησε να “παγώσει” την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2018 το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, ως μέλος της Συμμαχίας ΑΚΚΕΛ, απέστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών ενημερώνοντας για την πρόθεση της Συμμαχίας να προχωρήσει σε πρόταση τιμητικής πολιτογράφησης του Julian Assange λόγω εξαιρετικών υπηρεσιών που έχει προσφέρει στην Ελλάδα, όπως επίσης και στις αξίες και ιδανικά του Ελληνισμού. Στην επιστολή ζητήθηκε από τον προκάτοχό σας να ενημερωθούμε για την συγκεκριμένη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, ώστε η διεθνής κινητοποίηση, να δώσει τα στοιχεία τεκμηρίωσης για την εν λόγω τιμητική πολιτογράφηση.

Ελπίζουμε ότι με εσάς στην ηγεσία του υπουργείου, θα τηρηθεί η νομιμότητα και οι στοιχειώδεις διαδικασίες λογοδοσίας απέναντι στους πολίτες και ότι θα μας ενημερώσετε σε εύλογο χρονικό διάστημα σχετικά με την διαδικασία της τιμητικής πολιτογράφησης, όπως επίσης (αν είναι δυνατόν) θα μας χορηγήσετε και στοιχεία προηγούμενων διαδικασιών τιμητικής πολιτογράφησης, για άλλα πρόσωπα, ώστε να κινηθούμε αναλογικά στην τεκμηρίωση του αιτήματος.

Η δίωξη που αντιμετωπίζει ο Julian Assange από τις κυβερνητικές δομές των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν μπορεί σε καμία απολύτως περίπτωση να αποβεί εμπόδιο για την τιμητική πολιτογράφηση του ως Έλληνα, διότι οι υπηρεσίες που έχει προσφέρει στον Ελληνισμό, τα ιδανικά και τις αξίες του, είναι ανάμεσα σε αυτά για τα οποία διώκεται. Δηλαδή, η δίωξη εναντίον του στρέφεται και εναντίον του ελληνικού λαού…

Η κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει υποχρέωση πολιτική, νομική και ηθική να υποστηρίξει οποιοδήποτε έχει προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στην Ελλάδα και αυτήν ακριβώς την υποχρέωση ο προκάτοχός σας και ο πρώην Ειδικός Γραμματέας Ιθαγένειας συνειδητά απέφυγαν να εκπληρώσουν…

Ενδεικτικά να αναφέρουμε, ότι ορισμένες από τις αποκαλύψεις των WikiLeaks περιλαμβάνουν (αλλά δεν εξαντλούνται σε αυτά) ενέργειες των Αμερικανικών Υπηρεσιών να στρατολογήσουν στελέχη της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έναντι χρηματικής αμοιβής (;;;).

Περιλαμβάνονται επίσης, τα τηλεγραφήματα τα οποία δημιουργούν τον προβληματισμό της πιθανής αμερικανικής εμπλοκής στο πρόβλημα υγείας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Υπάρχουν επίσης πολλά στοιχεία σχετικά με τον χώρο της “Τρόικα” κατά τη διάρκεια της “κατασκευής” της κρίσης εναντίον της Ελλάδας, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τη δίωξη των υπευθύνων και πολλά άλλα. Προφανώς τα άλλα στοιχεία σχετικά με εγκλήματα πολέμου, σε συγκρούσεις στο εξωτερικό, όπου συμμετείχαν αμερικανικές δυνάμεις, είναι πέρα από την ελληνική πραγματικότητα και βρίσκονται σε τομείς πολύ πιο σοβαρής παρανομίας διεθνούς επιπέδου πια. Η Ιστορία του ελληνικού λαού αποτελεί μία διαρκή σύγκρουση με τέτοιες βαρβαρότητες, που αποκάλυψε ο Julian Assange στο WikiLeaks και το χαρακτηριστικό της “ελληνικότητας” είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την υποστήριξη τέτοιων ανθρώπων. Με λίγα λόγια, δεν μπορούμε να ονομαζόμαστε “Έλληνες”, αν δεν υποστηρίζουμε τέτοιους ανθρώπους που λειτουργούν “ελληνικά”!

Η πρότασή μας για τιμητική πολιτογράφηση του Julian Assange, ως Έλληνα πολίτη, αποτελεί αναγνώριση της προσφοράς του στον Ελληνισμό και στα ιδανικά του Ελληνισμού μέσα στην διεθνή κοινότητα.

Ζητούμε να μας ενημερώσετε εσείς για την διαδικασία της τιμητικής πολιτογράφησης, όπως προαναφέραμε, έτσι ώστε να ξεκινήσει και επίσημα η διαδικασία της τεκμηρίωσης.
Ανοίγει Ασκός του Αιόλου για Συριζαίους;

Σε επικοινωνία που είχαμε με το ΑΚΚΕΛ για την επιβεβαίωση της επιστολής, μας ενημέρωσαν πως θα υπάρξουν εξελίξεις!

Γιατί, είναι έκθετοι ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών και ο πρώην Ειδικός Γραμματέας Ιθαγένειας, που προσπάθησαν να παγώσουν το θέμα της τιμητικής πολιτογράφησης του Assange! Και ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν ποινικές και αστικές διώξεις, τόσο από Έλληνες πολίτες, όσο και από πρόσωπα που συνδέονται με τον Assange και έχουν έννομο συμφέρον, αλλά και από τον ίδιο τον Julian Assange!

Εμείς θα παρακολουθήσουμε το εθνικό αυτό ζήτημα και θα επανέλθουμε!

Υπήρξε ξεκάθαρη παράβαση καθήκοντος και υποστήριξη της αμερικανικής πολιτικής κατά του Assange (συνεργασία με ξένη Δύναμη) όταν το δίδυμο που προαναφέραμε στο Υπουργείο Εσωτερικών “πάγωνε” το θέμα της τιμητικής πολιτογράφησης, σε μία περίοδο μάλιστα που ο Assange δεν είχε συλληφθεί, αλλά βρισκόταν στην Πρεσβεία του Ισημερινού ταλαιπωρημένος μεν, αλλά σε κατάσταση που η διαδικασία πολιτογράφησης θα τού άνοιγε νομική οδό μεταφοράς στην Ελλάδα;

Άρα και αποφυγής της σύλληψης και της επιπλέον καταπόνησης της υγείας του και της ασφάλειάς του; Νομικοί κύκλοι μας είπαν πως υπάρχει νομικό πάτημα για μήνυση και αγωγή κατά της πρώην ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών!

Επανερχόμαστε…

Έγερσις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]