Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Capital Economics: Όλο και πιο πιθανή η ύφεση στη Γερμανία


Από τη λεπτομερή ανάλυση της δεύτερης εκτίμησης για το ΑΕΠ β’ τριμήνου στη Γερμανία δεν προκύπτει κανένα στοιχείο που να μειώνει τον φόβο ότι η γερμανική οικονομία θα εισέλθει σε ύφεση στο γ’ τρίμηνο του 2019, ιδιαίτερα μετά τα απογοητευτικά στοιχεία Ιουλίου και Αυγούστου και την επιδείνωση του διεθνούς περιβάλλοντος. Αυτό αναφέρει σε σημερινό της σχόλιο η Capital Economics, μετά την επιβεβαίωση της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίες της Γερμανίας ότι το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,1% στο β’ τρίμηνο.

Επειδή η ανακοίνωση ήταν αναμενόμενη η Capital Economics εστιάζει στην ανάλυση των δαπανών, σημειώνοντας ότι το πιο αδύναμο σημείο ήταν οι εξαγωγές οι οποίες μειώθηκαν κατά 1,3% σε τριμηνιαία βάση και κατά 0,8% σε ετήσια βάση την ώρα που οι εισαγωγές υποχώρησαν μόλις κατά 0,3% στο τρίμηνο.


Η εξέλιξη αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε προσωρινούς παράγοντες όπως η μετάθεση του Brexit, ωστόσο οι αναλυτές του οίκου εκτιμούν ότι οι γερμανικές εξαγωγές δύσκολα θα ανακάμψουν πόσω μάλιστα από τη στιγμή που υπάρχει νέο deadline για την οριστική έξοδο της Μ. Βρετανίας.

Σύμφωνα με την Capital Economics, η βασική ανησυχία πλέον σχετίζεται με τα πρώτα στοιχεία για το γ’ τρίμηνο τα οποία δείχνουν ότι τα πράγματα χειροτερεύουν αντί να βελτιώνονται. Αν και ο σύνθετος PMI ενισχύθηκε τον Αύγουστο έναντι του Ιουλίου, συνεχίζει να δείχνει συρρίκνωση του ΑΕΠ ενώ ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του ινστιτούτου Ifo υποχώρησε σε χαμηλό 7 ετών. Επομένως το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η γερμανική οικονομία θα πέσει σε ύφεση στο γ’ τρίμηνο, καταλήγει ο οίκος.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]