Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν ευχαριστούμε κανέναν Γερμανό!


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις κοινές δηλώσεις του με την Ανγκελα Μέρκελ, είπε: «Να ευχαριστήσω και τον γερμανικό λαό για τη σταθερή κατανόηση προς τον ελληνικό λαό όλα αυτά τα δέκα δύσκολα χρόνια». Οι Γερμανοί ίσως και να θεώρησαν ορθή, αυτονόητη τη δήλωση του Ελληνα πρωθυπουργού.

Ο λαός που δεν σταμάτησε, στην πλειονότητά του (γιατί υπάρχουν και αξιόλογες, φωτεινές εξαιρέσεις), να καθυβρίζει τους Ελληνες ως «απατεώνες», «τεμπέληδες» και «σπάταλους», που ζουν με τα λεφτά των άλλων «πάνω από τις δυνατότητές τους», ίσως να αισθάνεται ότι του χρωστάμε χάρη που δεν μας εξανδραπόδισε, δεν μας εξαφάνισε από προσώπου Γης επειδή βρεθήκαμε στην ανάγκη του.

Όμως, στους Ελληνες η φράση «ευχαριστούμε τον γερμανικό λαό για τη σταθερή κατανόηση προς τον ελληνικό λαό όλα αυτά τα δέκα δύσκολα χρόνια» ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο. Στ' αλήθεια, μόνο ανατριχίλα μπορεί να προκαλέσει αυτή η διατύπωση, καθώς και συνειρμούς με το «ευχαριστούμε τους Αμερικανούς» του Κώστα Σημίτη μετά την εθνική ντροπή των Ιμίων.


Οι Έλληνες δεν ευχαριστούμε τον γερμανικό λαό για τις πληγές που μας έχει ανοίξει. Ο γερμανικός λαός αγόραζε και αγοράζει φυλλάδες, όπως η κατακίτρινη «Bild», που πανηγύριζε για την καταστροφή μας (φύλλο 11ης Φεβρουαρίου 2015) και επαίρετο για την ανθελληνική στάση που κράτησε από την αρχή της κρίσης.

Ο γερμανικός λαός αγόραζε και αγοράζει έντυπα, όπως το άθλιο «Focus», με το κατάπτυστο δημοσίευμα που είχε φωτομοντάζ με την Αφροδίτη της Μήλου με υψωμένο το μεσαίο δάχτυλο του χεριού της και τίτλο «Απατεώνες στην Ευρωοικογένεια».

Ο γερμανικός λαός κέρδισε περίπου 100 δισ. ευρώ από την ελληνική κρίση (βλ. μελέτη του Ινστιτούτου Οικονομικής Ερευνας Leibniz, που δημοσιοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2015).

Ετι, δε, Γερμανοί αξιωματούχοι, όπως ο εμπαθής Σόιμπλε, παραδέχονταν «λάθη» στον χειρισμό της ελληνικής υπόθεσης ήδη από την αρχή της αχρείαστης περιπέτειάς μας (Μάιος 2011).

Κανένα «ευχαριστώ» δεν αξίζει στους Γερμανούς για όσα υπέστημεν.

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]