Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τροπολογία με αλλαγές στα τυπικά προσόντα του διοικητή της ΕΥΠ


Αλλαγή στα τυπικά προσόντα που απαιτούνται για το διορισμό του διοικητή της ΕΥΠ φέρνει η κυβέρνηση με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα, η νέα διάταξη προβλέπει ότι «για τον διορισμό στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ απαιτείται η κατοχή Πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή δεκαετής τουλάχιστον αποδεδειγμένη επαγγελματική απασχόληση».

Με την ίδια τροπολογία επαναπροσδιορίζονται οι αρμοδιότητες της ΕΥΠ και επεκτείνεται το πεδίο συνεργασία με φορείς, όπως δημόσιες υπηρεσίες, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, δημόσιες επιχειρήσεις, σχετικά με τη δυνατότητα σύναψης μνημονίων συνεργασίας, σύστασης μη αμειβόμενων ομάδων εργασίας, ορισμού μέλους του προσωπικού της ΕΥΠ ως συνδέσμου συνεργασίας.

Επίσης, συνιστώνται εκ νέου οι Γραμματείες του Διοικητή και των Υποδιοικητών (συνολικά 4 γραμματείες), οι οποίες είχαν παλαιότερα καταργηθεί. Την ίδια ώρα καταργείται η Διεύθυνση Επιτελικού Σχεδιασμού της Κεντρικής υπηρεσίας της ΕΥΠ. Τέλος, διευκρινίζεται ότι ο προϋπολογισμός της ΕΥΠ εξακολουθεί να αποτελεί Ειδικό Φορέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η κατάθεση της εν λόγω τροπολογίας με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός να σημειώνει ότι η διάταξη είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Κατά τον ίδιο το ουσιαστικά σε ένα διοικητή της ΕΥΠ είναι τα διοικητικά του προσόντα και η επιχειρησιακή του ικανότητα.

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ απείλησαν μέχρι και με αποχώρηση από τη Βουλή.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και ως προς την διαδικασία και ως προς την ουσία είναι εκτεθειμένη. «Ούτε τη διαδικασία θα ανεχτούμε ούτε και τις πολιτικές επιλογές που έρχονται να δώσουν λάθος μήνυμα στη κοινωνία, ότι βάζουμε τους δικούς μας, αρκεί με μια τροπολογία να προσαρμόσουμε τα προσόντα μας στον νόμο», υπογράμμισε και κάλεσε τους κκ Γεραπετρίτη και Καραμανλή να πάρουν πίσω τη σχετική διάταξη. «Εμείς στη συζήτηση τέτοιων τροπολογιών δεν θα πάρουμε μέρος», προειδοποίησε.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε για μια τροπολογία «σκανδαλώδη». «Σας το είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι ο διορισμός χωρίς να κατέχει τους απαραίτητους τίτλους είναι παράνομος. Και παραδέχεστε ότι τινάξατε στον αέρα τη λειτουργία της ΕΥΠ από την ημέρα διορισμού του εν λόγω κυρίου της ΕΥΠ. Γιατί θα κριθεί η συνταγματικότητα της τροπολογίας. Ντροπή, αίσχος απαράδεκτο», επισήμανε.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]