Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Διάβημα ΥΠΕΞ στην Τουρκία για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές


Διάβημα προς την Τουρκία απέστειλε η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, με τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, να καλεί εκτάκτως τον τούρκο πρέσβη στο υπουργείο προκειμένου να του εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της Ελλάδας για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών από τη χώρα του. Παράλληλα, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στις έκνομες ενέργειες της Άγκυρας σε ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο, σημειώνοντας ότι πρέπει να αποφεύγονται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Δένδιας στη συνάντηση που είχε με τον πρέσβη της Τουρκίας, Μπουράκ , αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα του στο πλαίσιο της Κοινής Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας του 2016.

Στο σημείο αυτό φέρεται να τόνισε και την ανάγκη να εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα με τον Τούρκο Πρέσβης να απαντά πως θα ενημερώσει τις Αρχές της χώρας του και να διαβεβαιώνει ότι η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην Κοινή Δήλωση. Μάλιστα φέρεται να υποστήριξε πως η πολιτική της Άγκυρας δεν έχει αλλάξει.


Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις ίδιες διπλωματικές πηγές η Ελλάδα ενημέρωσε παράλληλα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ειδικά μετά τη χθεσινή άφιξη 500 μεταναστών στη Λέσβο τονίζοντας πως είναι θέμα ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Δένδιας πάντως αναφέρθηκε και στις έκνομες τουρκικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο υπογραμμίζοντας πως είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών η εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή ενώ επισήμανε ότι ενέργειες που υπονομεύουν αυτόν τον στόχο δεν είναι αποδεκτές.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Στο σημείο αυτό φέρεται να τόνισε (ο Δενδιας) και την ανάγκη να εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα με τον Τούρκο Πρέσβη να απαντά πως θα ενημερώσει τις Αρχές της χώρας του και να διαβεβαιώνει ότι η Τουρκία παραμένει προσηλωμένη στην Κοινή Δήλωση. Μάλιστα φέρεται να υποστήριξε πως η πολιτική της Άγκυρας δεν έχει αλλάξει."


    Συμπερασμα:

    η πολιτική της Άγκυρας δεν έχει αλλάξει,επειδη ακριβως δεν τηρει ΠΟΤΕ τα συμφωνηθεντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]